Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2019 , ώρα 8.30μ.μ.
Ο Δικηγορικός Σύλλογος Βέροιας και η ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας διοργανώνουν βραδινή εορταστική συναυλία με κλασικά αριστουργήματα – αγαπημένα έργα γνωστών συνθετών , τη Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2019 και ώρα 8.30μ.μ. .
Το φουαγιέ του Δικαστικού Μεγάρου Βέροιας θα γεμίσει από βιεννέζικους χορούς, πασίγνωστες μελωδίες και θα ταξιδέψει τους ακροατές στην ονειρεμένη Βιέννη με αγαπημένες άριες από την Νυχτερίδα του Στράους, με επιλογή από έργα από τους Ουγγρικούς Χορούς του Μπραμς, με βαλς από την «Ωραία Κοιμωμένη» και τον «Δεκέμβρη» του Τσαϊκόφσκι σε μεταγραφή για Τρίο με πιάνο και τέλος με Βαλς και Πόλκες του Johann Strauß Sohn (1825 – 1899) Wiener Bonbons Op. 307 και Tritsch – Tratsch – Polka Op. 214 και φυσικά τον Γαλάζιο Δούναβη σε μεταγραφή για Βιολί, Βιολοντσέλο και Πιάνο. Ένα μουσικό ταξίδι με αφετηρία τη Βιέννη σε όλη την Ευρώπη, τη Ρωσία και μέχρι την Αργεντινή …
Transcription Ensemble
Χρήστοςς Γρίμπας βιολοντσέλο
Νίκος Ζαφρανάς πιάνο
Γιώργος Κανδυλίδης βιολί
Οργάνωση εκδήλωσης : Νανά Καραγιαννίδου / Δήμος Βέροιας
Το Transcription Ensemble δημιουργήθηκε το 2007 .Οι τρεις επιτυχημένοι σολίστ που το απαρτίζουν ανήκουν στη νέα γενιά Ελλήνων μουσικών που παρουσιάζουν έντονη καλλιτεχνική δραστηριότητα δίνοντας πολυάριθμα ρεσιτάλ και συναυλίες μουσικής δωματίου στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη και τη Β. Αμερική. Η πλούσια καλλιτεχνική δραστηριότητα των μελών του συνόλου, που περιλαμβάνει ηχογραφήσεις για το ραδιόφωνο και την τηλεόραση, συμπληρώνεται με τη διδασκαλία.
Το Transcription Ensemble κατέχει μια σημαντική θέση στα καλλιτεχνικά δρώμενα με σημαντικές εμφανίσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Στις εμφανίσεις του περιλαμβάνονται η συμπαραγωγή Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης και 48ο Φεστιβάλ «Δημητρίων» 2013 με χρήση πολυμέσων όπου παρουσιάστηκαν ταυτόχρονα αριστουργήματα ποίησης, ζωγραφικής και μουσικής από τη Ρωσική Πρωτοπορία το 20ου αι. (με συνεργασία της Τ. Κουλίεβα στην απαγγελία και της Anna Nechevko από το Bolshoi της Μόσχας στο τραγούδι), η παρουσίαση του Concertino του Martinu με την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, η διάκριση ως Resident Ensemble στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, η χρήση ζωντανού ηχητικού υλικού από συναυλία του συνόλου στη μουσική επένδυση του ντοκιμαντέρ «Ένα βήμα μπροστά» και εμφανίσεις σε αίθουσες και θεσμούς όπως η Tate Modern του Λονδίνου, το μουσείο Reina Sofia της Μαδρίτης, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, τις Διεθνείς Μουσικές Ημέρες Ρόδου, το Διεθνές Φεστιβάλ Κλασσικής Μουσικής Κυκλάδων, τα Κυριακάτικα Πρωινά της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης, την Εθνική Πινακοθήκη στον κύκλο μουσικής δωματίου της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, την E.B.U. (European Broadcasting Union), το Διεθνές Συνέδριο Νευρολογίας της Αβινιόν (Γαλλία) κ.ά. Μέσα από τη συναυλιακή του δραστηριότητα, το σύνολο στοχεύει στην ανάδειξη του πλούσιου ρεπερτορίου δημοφιλών έργων σε μεταγραφή για μικρό σύνολο, αγνώστων έργων μουσικής δωματίου αλλά και στην παρουσίαση γνωστών έργων για μικρά μουσικά σύνολα.
Χρήστος Γρίμπας (βιολοντσέλο)
Γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη. Άρχισε βιολοντσέλο στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης (τάξη Δ. Πάτρα), συνέχισε στο Βερολίνο (Universität der Künste) και ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές σπουδές στη μουσική δωματίου στην Folkwang Hochschule Essen (ταξη V.Mendelssohn). Υπήρξε μέλος της Ορχήστρας Νέων της Ρηνανίας, της Παγκόσμιας Ορχήστρας Νέων και της Ορχήστρας Νέων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Κέρδισε β΄ βραβείο στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Νέων Σολίστ (Βόλος 1997) και στον Διεθνή Διαγωνισμό Μουσικής Δωματίου της ΗELEXPO-ΔΕΘ (1998). Έχει συμπράξει ως σολίστ με την Κρατική και τη Δημοτική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, τη Συμφωνική Ορχήστρα Βόλου, τη Δημοτική Ορχήστρα του Σλιβεν και τη Συμφωνική Ορχήστρα της Σόφιας. Συμφωνικη του Τεπλιτσε (τσεχια) και της φιλαρμονικες του Νις (σερβια ) Ντιπνο χαρκοβο οδυσσο (ουκρανια) Ηχογράφησε με τη Συμφωνική Ορχήστρα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας. Παράλληλα, δραστηριοποιήθηκε εκπαιδευτικά υλοποιώντας προγράμματα της Ελληνικής Πρεσβείας της Γερμανίας και της Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού για τα ελληνικά σχολεία της Γερμανίας. Υπήρξε υπότροφος του Συλλόγου Φίλων Μουσικής Αθηνών, κληροδότημα Αλεξάνδρας Τριάντη, και του Ιδρύματος «Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης». Είναι μόνιμο μέλος της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης.
Γιώργος Κανδυλίδης (βιολί)
Γεννήθηκε στο Μπαλχάς, Καζακστάν. Ξεκίνησε βιολί σε ηλικία έξι ετών στο Τσιμκέντ κι έπειτα στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης, παίρνοντας δίπλωμα με άριστα (τάξη Ντάνης Δοσίου). Συνέχισε στην Ακαδημία του Αλμάτι (Καζακστάν) με την Aiman Mousahotzaeva (καθηγήτρια Ακαδημίας “Tchaikovsky”, Μόσχα) και κατόπιν αποφοίτησε από το μεταπτυχιακό τμήμα της Μουσικής Ακαδημίας του Trossingen, Γερμανία (τάξη Christian Ostertag). Το 1994 έπαιξε κατόπιν διαγωνισμού ως σολίστ με την Ορχήστρα του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης σε πολλές πόλεις της Ελλάδας κι εκπροσώπησε την Ελλάδα στο Διεθνές Φεστιβάλ του Νόβι Σαντ (Σερβία). Κατείχε τη θέση του εξάρχοντος της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Θεσσαλονίκης και της Ελληνικής Καμεράτας. Έχει συμπράξει ως σολίστ με τη Δημοτική και την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης καθώς και την Ακαδημαϊκή Συμφωνική Ορχήστρα της Σόφιας. Είναι καθηγητής στο Μουσικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης και μόνιμο μέλος της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης.
Νίκος Ζαφρανάς (πιάνο)
Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Πήρε Δίπλωμα Πιάνου με διακρίσεις από το Εθνικό Ωδείο Αθηνών (τάξη Δόμνας Ευνουχίδου), συνέχισε με υποτροφία στο Πανεπιστήμιο του Ιλλινόϊ, ΗΠΑ, (τάξη Ian Hobson) και στο Πανεπιστήμιο Μουσικής του Γκρατς, Αυστρία, (τάξη W. Kamper), λαμβάνοντας τον μεταπτυχιακό τίτλο “Magister artium”. Διακρίθηκε σε διαγωνισμούς εντός και εκτός Ελλάδος. Έχει δώσει ρεσιτάλ και συναυλίες στην Ελλάδα, Αυστρία, Γερμανία, ΗΠΑ, Ισπανία, Ιταλία, Καναδά, Κροατία, Κύπρο, Μ. Βρετανία, Ν. Αφρική, Ρουμανία, Ρωσία, Σλοβενία, Τσεχία κ.α.. Είναι ιδρυτικό μέλος του συνόλου Piandaemonium. Έχει ηχογραφήσει έργα για σόλο πιάνο και έργα μουσικής δωματίου για την τηλεόραση και το ραδιόφωνο καθώς και σε CD. Εργάστηκε ως μουσικός προετοιμαστής για τη Styriarte (Αυστρία), το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης και την Όπερα Θεσσαλονίκης σε πολυάριθμες παραγωγές όπερας. Είναι διδάκτορας του Τμήματος Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Brunel του Λονδίνου και επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Τα Βαλς των Χριστουγέννων!
Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2019 , ώρα 8.30μ.μ. , Δικαστικό Μέγαρο Βέροιας
Είσοδος 10€ – ( κρασί και ελαφρύ γεύμα).
Πληροφορίες 2331024715 (εσωτερικό 2) Έφη Νικολοπούλου
2331078120 και 78122 Νανά Καραγιαννίδου
ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ : ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ – ΚΕΠΑ ΔΗΜΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ
Τα έσοδα θα διατεθούν για την οργάνωση του Ιατρείου του Δικαστικού Μεγάρου Βέροιας