Τοπικά

Η ΑΣΕ για τις εκλογές για νέο ΔΣ στον ΣΕΠΕ Ημαθίας

Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Ημαθίας χαιρετίζει όλους τους συναδέλφους που συμμετείχαν μαζικά στις εκλογικές διαδικασίες του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου στον Σύλλογο.

Στέλνουμε ιδιαίτερα θερμό χαιρετισμό στους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι στήριξαν την προσπάθειά μας για ένα συνδικάτο μαζικό, ταξικό, αγωνιστικό, αντάξιο των καιρών που θα είναι στήριγμα του αγώνα για μόρφωση, δουλειά, ζωή με δικαιώματα, και όχι φερέφωνο, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, της αντιεκπαιδευτικής–αντιλαϊκής πολιτικής της εκάστοτε κυβέρνησης.

Ως Αγωνιστική Συσπείρωση δηλώνουμε ότι η ψήφος αυτή είναι για μας τιμή αλλά και ευθύνη και θα προσπαθήσουμε να ανταποκριθούμε με την πρωτοπόρα θέση, στάση και δράση μας στους αγώνες του Κλάδου μας και του εργατικού λαϊκού κινήματος, αλλά και να συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα σε κάθε σχολείο και συνάδελφο που θα μας χρειαστεί.

Προϋπόθεση για να αλλάξει η ζωή μας, για να ανοίξει ο δρόμος της ικανοποίησης των αναγκών μας είναι η σύγκρουση με αυτήν την πολιτική, τα κόμματα και τις συνδικαλιστικές τους παρατάξεις. Όλοι μαζί ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ, επιχειρηματικοί όμιλοι, στηρίζουν κι εφαρμόζουν τους 1.000 και πλέον μνημονιακούς νόμους, που τσακίζουν τις ζωές μας. Συνεχίζουν την αντιλαϊκή σκυταλοδρομία δίνοντας ό ένας στον άλλον τη σκυτάλη για την εφαρμογή της αντιδραστικής αξιολόγησης, τη διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης, την ένταση της καταστολής, την περαιτέρω εμπορευματοποίηση της Παιδείας και της Υγείας. Όλοι μαζί στοχεύουν να βάλουν στο γύψο το συνδικαλιστικό κίνημα.

Η ίδια η ζωή απέδειξε ότι δεν υπάρχει “μικρότερο κακό”. Κάθε κυβέρνηση, που είναι δεσμευμένη στην ΕΕ και τις απαιτήσεις του κεφαλαίου, είναι εχθρική για το λαό.

Η συσπείρωση στο σωματείο μας, η ενίσχυση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ, αποτελούν απαραίτητες προϋποθέσεις για το δυνάμωμα της πάλης.

Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών θα συνεχίσει με συνέπεια και επιμονή την πάλη για δημόσια και δωρεάν παιδεία στην υπηρεσία του λαού, για ολόπλευρη μόρφωση όλων των παιδιών του λαού μας. Για την αναπλήρωση των απωλειών μας, την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών μας, για καθολική, δημόσια, κοινωνική ασφάλιση. Για τη μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών και την εξίσωση των δικαιωμάτων τους με αυτά των μονίμων. Για να μην περάσει καμία αξιολόγηση γιατί θα είναι ταφόπλακα για τους εκπαιδευτικούς. Θα συνεχίζουμε να παλεύουμε για πραγματική δίχρονη Προσχολική Αγωγή με κρατική χρηματοδότηση και για μια Ειδική Αγωγή πλήρως επανδρωμένη που δεν θα πετά έξω κανένα παιδί.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους και αυτούς που δε μας ψήφισαν να παλέψουμε ΜΑΖΙ, μέσα στα σωματεία μας, μέσα στις Γενικές Συνελεύσεις, μέσα στα σχολεία μας για να σταματήσει να είναι ο Σύλλογός μας στήριγμα των αντιλαϊκών κυβερνήσεων και να γίνει αγωνιστικό, ταξικό σωματείο, που θα έχει σαν προτεραιότητά του τα δικαιώματα των εκπαιδευτικών, θα συμπορεύεται με το υπόλοιπο εργατικό κίνημα και θα αντεπιτίθεται σε αυτή την αντιλαϊκή πολιτική.

Βέροια, 1/12/2019

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας