Βέροια Ρεπορτάζ

Μαθητές  Μουσικού Σχολείου Βέροιας: “Σχολείο χωρίς βιβλία και καθηγητές είναι κιθάρα χωρίς χορδές” – Δυναμική κινητοποίηση

Σήμερα το μεσημέρι  στη Βέροια οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου διαμαρτυρήθηκαν μετά μουσικής στην Πλατεία Δημαρχείου της Πόλης, αφού προηγήθηκε  δυναμική πορεία  σε κεντρικούς  δρόμους, με συνθήματα και αιτήματα που ζητούν άμεσες απαντήσεις.

«Τέρμα η κοροϊδία. Δεν γίνονται μαθήματα χωρίς βιβλία, ύλη και καθηγητές»  ή «Η δωρεάν παιδεία δεν είναι ουτοπία, δώστε λεφτά στα Μουσικά Σχολεία»

Και τα τραγούδια που επιλέχτηκαν δεν ήταν καθόλου τυχαία, όπως  «Μια φορά κι έναν καιρό ήμουν ελπίδα για τον κόσμο τώρα μόνη κολυμπώ… ή «Υπερασπίσου το παιδί, γιατί αν γλιτώσει το παιδί υπάρχει ελπίδα …» αλλά και «…Μένω μονάχος στο παρόν μου να σώσω οτιδήποτε αν σώζεται κι ας έχω τις συνέπειες του νόμου. Συνένοχο στο φόνο δε θα μ’ έχετε.»

Προηγήθηκε  σύντομη ομιλία εκπροσώπου των μαθητών, ο οποίος ανέφερε ότι χθες το Μουσικό Σχολείο Βέροιας, τελούσε υπό κατάληψη,  σαν μια ακόμη μορφή διαμαρτυρίας μπροστά στα ανεπίλυτα προβλήματα, ύστερα από απόφαση της πλειοψηφίας των μαθητών του Σχολείου,

Στη συνέχεια ενημέρωσε ότι παρόμοιες κινητοποιήσεις σήμερα έγιναν στα Μουσικά Σχολεία όλης της χώρας και κεντρική στην Αθήνα.

Τέλος παρουσίασε τα αιτήματά τους, που διεκδικούν πλέον δυναμικά,  και που έχουν τοπικό  αλλά και πανελλαδικό χαρακτήρα:

Τα αιτήματά μας προς τον Δήμο Βέροιας είναι:
 Άμεση κατασκευή τουαλετών για τους μαθητές του λυκείου.

Διαμόρφωση προαύλιου χώρου με κατασκευή γηπέδων άθλησης.

Άμεση επισκευή – συντήρηση του εγκαταλειμμένου κτιρίου που βρίσκεται στον προαύλιο χώρο του Λυκείου για να δοθεί για ύχρήση για τις ανάγκες του Μουσικού Σχολείου Βέροιας.

Συντήρηση και χόρδισμα των μουσικών οργάνων.

Επισυνάπτουμε και τα πανελλαδικά αιτήματα των Μουσικών Σχολείων για τα οποία πραγματοποιούνται διαμαρτυρίες τις τελευταίες μέρες σε
όλη τη χώρα

Προβλήματα των Μουσικών Σχολείων

  1. Υπάρχουν μεγάλες ελλείψεις καθηγητών μουσικών οργάνων

    καθώς και θεωρητικών μαθημάτων τα οποία εξετάζονται

    πανελλαδικά για την εισαγωγή στα τμήματα Μουσικών

    Σπουδών.

  2. Έλλειψη κονδυλίων για την αγορά και συντήρηση των

    μουσικών οργάνων.

  3. Ελλιπής χρηματοδότηση για

    . τις ανάγκες των κτιρίων

    . μετακίνηση και σίτιση των μαθητών

  4. Έλλειψη βιβλίων θεωρητικών μαθημάτων ( μουσικής )

  5. Πιστοποίηση των σπουδών

Για αυτό εμείς ζητάμε:
 
Την πρόσληψη καθηγητών μουσικής άμεσα
Την εφαρμογή της νομοθεσίας για την πιστοποίηση
Μοριοδότηση των μαθητών που επιθυμούν να ακολουθούν μουσικές σπουδές
Έκδοση βιβλίων για όλα τα μαθήματα μουσικής παιδείας

banner-article

Ροη ειδήσεων