Βέροια Εκδηλώσεις

Μαγικό κουκλοθέατρο. Σήμερα, 8.00μ.μ στη Στέγη Anita Maravillas από τη Χώρα των Βάσκων με ελεύθερη είσοδο

ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟΥ και ΠΑΝΤΟΜΙΜΑΣ ΤΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ

Μαγικό κουκλοθέατρο !!!
Σήμερα, 8.00μ.μ στη Στέγη
Anita Maravillas από τη Χώρα των Βάσκων – Ισπανία!
«Jon Braun»

το έργο
Στο ινδιάνικο μας χωριό βασιλεύει η χαρά. Μια μέρα οι ζωές του Jon Braun και της αδελφής του Malintxe χωρίζονται. Η γενναία αδερφή έχει συλληφθεί. αλλά δεν θα ξεχάσει ποτέ τον Τζον Μπράουν και την προέλευσή του.
Ο μικρός ινδιάνος θα αποφασίσει να βρει την αδελφή του.
Μια συναρπαστική ιστορία που λέει πώς η αγάπη μπορεί να ξεπεράσει τις αντιξοότητες.

Γιατί JON BRAUN;
Από πάντα, σε όλες τις εποχές, προσπαθούσαμε να αναγνωρίσουμε τις καταστάσεις και τις αντιδράσεις των παιδιών όταν βιώνουν θλίψη και ατυχία.
Εμπνευσμένη από παιδικό βιβλίο και επικεντρωμένο στο χαρακτήρα που δημιούργησε ο βάσκος συγγραφέας Imanol Urbia, αυτή η ιστορία παρουσιάζεται με προσεγμένη και πολύχρωμη αισθητική και μας συνοδεύει με μουσική και τραγούδια.
Είναι μια ιστορία περιπετειών, με χιούμορ και πολλά ανθρώπινα συναισθήματα.

Ο στόχος μας σε αυτή την παράσταση είναι να προβληματιστούμε για την αξία που μας προσφέρει η αγάπη μπροστά στην ατυχία.
Ο JON BRAUN του έργου μας φέρνει πιο κοντά όλους τους μικρούς Jon Braun που είναι σήμερα ανάμεσα στο κοινό.

Η ANITA MARAVILLAS είναι μια από τις λίγες ομάδες στην Χώρα των Βάσκων που ασχολούνται αποκλειστικά με το κουκλοθέατρο, με ολοκληρωμένη εκπαίδευση και έρευνα από την ίδρυσή της στη Βαρκελώνη. Έχει έδρα στο Μπιλμπάο από όπου ταξιδεύουν παντού.

Ο θίασος ιδρύθηκε από τους Miren Larrea (Χώρα των Βάσκων) και Valentina Raposo (Χιλή). Και οι δύο εκπαιδευτήκαν σε διάφορες τεχνικές του θεάτρου με κούκλας από δασκάλους όπως ο Pepe Otal, ο Jordi Bertrand και η Herta Frankel, με τους οποίους κατάφεραν να τελειοποιήσουν την τεχνική της μαριονέτας.

Διάρκεια 50 λεπτά
Για όλες τις ηλικίες από 6 χρονών
Παράσταση κουκλοθέατρο
Χωρίς λόγια
https://vimeo.com/254643874

banner-article

Ροη ειδήσεων