Εργασία

“Θέλουν εργάτες δούλους να δουλεύουν με σκυμμένο το κεφάλι για ψίχουλα”

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ & ΠΟΤΩΝ ΗΜΑΘΙΑΣ – ΠΕΛΛΑΣ

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΑΟΥΣΑΣ «ΜΑΡΙΝΟΣ ΑΝΤΥΠΑΣ»

Ιούλης, 2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ενώ οι βιομήχανοι του κλάδου σε διαλογητήρια – κονσερβοποιεία από τη μια διαμαρτύρονται για έλλειψη εργατικών χεριών, από την άλλη δεν προσλαμβάνουν εργαζόμενους με πολυετή πείρα που σήκωσαν κεφάλι, όπως η αντιπρόεδρος του Συνδικάτου Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών Ημαθίας – Πέλλας μαζί με άλλους εργαζόμενους, που απαίτησαν ανθρώπινες συνθήκες εργασίας και αξιοπρεπείς μισθούς. Θέλουν εργάτες δούλους να δουλεύουν με σκυμμένο το κεφάλι για ψίχουλα, χωρίς δικαιώματα.

Στα διαλογητήρια – κονσερβοποιεία της περιοχής  επικρατεί εργασιακή ζούγκλα! Δουλειά ήλιο με ήλιο, απλήρωτες υπερωρίες, ανασφάλιστη εργασία, εργατικά ατυχήματα που αποσιωπούνται, εντατικοποίηση κλπ. Μεγάλες καθυστερήσεις στις πληρωμές, επιστροφές δώρων και επιδομάτων με την απειλή της απόλυσης,

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τα σωματεία και τους φορείς της περιοχής να σταθούν αλληλέγγυοι στους συναδέλφους μας, που το προηγούμενο διάστημα πάλεψαν για όλους μας, αψήφησαν την εργοδοτική τρομοκρατία. Να πάρουν θέση για τις τιμωρητικές, εκδικητικές εξαιρέσεις στις προσλήψεις των συνδικαλιστών. Αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά ότι η δημοκρατία σταματά στις πύλες των εργοστασίων.

Οι αγρότες είναι αντιμέτωποι με το εμπάργκο, τις εξευτελιστικές τιμές, τις τεράστιες καταστροφές και την απληρωσιά. Εγκαταλείπουν τη γη και τα χωριά τους, μπαίνουν στην ουρά των ανέργων για να θησαυρίζουν μια χούφτα μεγαλέμποροι – επιχειρηματίες. Είναι αντιμέτωποι με την Κ.Α.Π. της Ε.Ε. που τους εξοντώνει.

Εργάτες – αγρότες δίνουμε μαζί τη μάχη βάζοντας μπροστά τις δικές μας ανάγκες.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

  • Να προσληφθούν όλοι οι εργαζόμενοι που έκαναν αίτηση, χωρίς εξαιρέσεις

  • Να παρθούν μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς. Να τοποθετηθούν ανεμιστήρες – κλιματιστικά σε όλες τις επιχειρήσεις. Επαρκή διαλείμματα, αυξημένα τις μέρες του καύσωνα.

  • Ενίσχυση των κρατικών μηχανισμών ελέγχου, δημιουργία κρατικού σώματος επιθεωρητών και γιατρών εργασίας.

  • Υπογραφή ΣΣΕ, κανένας εργαζόμενος κάτω από 751ευρώ.

  • Πληρωμή όλων των ωρών υπερεργασίας και υπερωρίας, δώρων και επιδομάτων.

  • Αναπλήρωση του εισοδήματος των αγροτών λόγω του εμπάργκο.

  • Άμεση και δίκαιη αποζημίωση για τις παλιές και νέες καταστροφές.

  • Κατώτερες εγγυημένες τιμές που να αφήνουν αξιοπρεπή εισόδημα στην αγροτιά.

ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας