Κόσμος

Νέα φωτογραφία σοκ – Πατέρας και κόρη πνίγηκαν αγκαλιά στα σύνορα των ΗΠΑ

Το όνειρο για έναν καλύτερο κόσμο, που είναι τόσο κοντά όσο να διασχίσεις ένα μανιασμένο ποτάμι, τους στέρησε τη ζωή. Η φωτογραφία σοκάρει και θυμίζει εκείνη του μικρού Αιλάν που και εκείνος έψαχνε για έναν καλύτερο κόσμο.

Παιδάκια πνίγονται και οι δύση τρίβει αυτάρεσκα την παχιά κοιλιά της. Αύριο θα έχει ξεχαστεί. Θα έχει ξεχαστεί το κοριτσάκι που αγκάλιασε τον μπαμπά του για να περάσουν τα νερά του ποταμού Ριο Γκράντε, να μπουν στις ΗΠΑ και να αναζητήσουν έναν καλύτερο όπως νόμιζαν κόσμο. Δεν τα κατάφεραν. Πνίγηκαν.

Η φωτογραφία δείχνει έναν πατέρα από το Σαλβαδόρ, να έχει πέσει νεκρός στην άκρη του ποταμιού και ακριβώς δίπλα του, να επιπλέει το άψυχο κορμάκι της κόρης του, στα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό. Πνίγηκαν αγκαλιασμένοι.

Το μικρό κορίτσι έχει χωθεί μέσα στην μπλούζα του μπαμπά της και με το δεξί της χέρι έχει αγκαλιάσει το σβέρκο του. Προφανώς ο μπαμπάς την είχε δέσει, προκειμένου να διασχίσουν το ποτάμι.

Η κυβέρνηση του Ελ Σαλβαδόρ ταυτοποίησε τα δύο θύματα της προσφυγικής κρίσης. Πρόκειται για τον Όσκαρ Αλμπέρτο Μαρτίνεζ και την δίχρονη κόρη του Άντζι Βαλέρια Μαρτίνεζ.

Την φωτογραφία τράβηξε ο δημοσιογράφος Τζούλια Λε Ντουκ (Julia Le Duc), και την δημοσίευσε η μεξικανική εφημερίδα «La Jornada», προκαλώντας παγκόσμια συγκίνηση.

topontiki

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας