Ήταν η σωστή επιλογή;

Εκδήλωση Μνήμης χθες στη Βέροια για τα 100 χρόνια από την Ποντιακή Γενοκτονία, με προσκεκλημένη την Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού να τιμά την πόλη με τη συμμετοχή της.

Πολύς και ο κόσμος που κυριολεκτικά κατέκλυσε την Πλατεία Ωρολογίου τιμώντας την επέτειο της Μνήμης  με την παρουσία του.

Και βέβαια, ποιος θα μπορούσε να αμφισβητήσει την καλλιτεχνική αξία της Μπάντας ή τις προθέσεις των διοργανωτών της εκδήλωσης που την προσκάλεσαν; Κανείς!

Πέρα όμως από τα πρώτα τραγούδια που ετοίμασαν οι μουσικοί της, τραγούδια-σύμβολα του Ποντιακού Ελληνισμού, το υπόλοιπο πρόγραμμα της Μπάντας είχε σαν θέμα του τον ελληνικό κινηματογράφο και τα τραγούδια του.

Τραγούδια ευχάριστα, ανάλαφρα, που σηματοδοτούσαν μια ολόκληρη εποχή, και που τα απέδωσαν οι τραγουδιστές της ορχήστρας με ιδιαίτερο μπρίο.

Το να βλέπεις όμως την τιμητική φρουρά των αγέρωχων Ποντίων της Ευξείνου Λέσχης Βέροιας ακίνητη κάτω από την εξέδρα και να ακούς τραγούδια που ήταν εκτός κλίματος  σε σχέση με τους στόχους της εκδήλωσης, ήταν κάτι που θεματικά ήταν ασύμβατο.

Η ατμόσφαιρα της συγκίνησης που ταίριαζε σε μια τέτοια εκδήλωση ευτυχώς δόθηκε στο τέλος της με την καταπληκτική οχτάχρονη Μαρία Καπουρτίδου που απήγγειλε το «Πάρθεν η Ρωμανία» αλλά και με τους έξοχους χορευτές της Ευξείνου Λέσχης, που τράνταξαν την Πλατεία με τον πυρρίχιό τους.

Χθες αλλά και σήμερα γίναμε αποδέκτες σχολίων πολλών ανθρώπων που παρακολούθησαν την εκδήλωση αλλά και αναγνωστών σχετικά με την επιλογή του προγράμματος της Μπάντας, για να τιμηθούν τα 100χρονα της Γενοκτονίας, τον απόηχο των οποίων και μεταφέρουμε εδώ.

Και πάλι όμως τονίζουμε πως σε καμιά περίπτωση δεν αμφισβητούμε την αξία της Μπάντας και την ευγενική της πρόθεση να αγκαλιάσει την εκδήλωση. Ούτε τον κόπο και την άψογη οργάνωσή της εκδήλωσης από τους φορείς. Αυτά είναι δεδομένα.

Πολλές φορές όμως το να παντρεύονται πράγματα ασύμβατα και μάλιστα σε στιγμές κομβικές, ίσως πρέπει να οδηγήσει σε προβληματισμό.

far

Φωτογραφίες: faretra.info

Για την εκδήλωση μπορείτε να διαβάσετε ΕΔΩ

Συντάκτης

Faretra.info
Faretra.info 30335 posts

Σύνταξη, επεξεργασία ύλης & ανάρτηση ειδήσεων

0 Comments

Δεν υπάρχουν σχόλια!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply

Ειδήσεις με Διάρκεια