Απόψεις Τοπικά

“Επίκειται κοινή σύσκεψη υπ. δημάρχων Βέροιας για σοβαρά προβλήματα του Δήμου” γράφει ο Τεύκρος

Για τη μεταφορά Τεύκρος

Πηγή που θέλησε να κρατήσει την ανωνυμία της μας πληροφορεί  ότι τις αμέσως προσεχείς ημέρες πρόκειται να συναντηθούν υποψήφιοι Δήμαρχοι του Δήμου Βέροιας  -χωρίς να μας διευκρινίσει αν  θα είναι όλοι- για την από κοινού αντιμετώπιση σοβαρών προβλημάτων που μαστίζουν τον Δήμο.

Επί τάπητος θα τεθούν προβλήματα όπως η ανεργία των νέων και η φυγή τους ως οικονομικοί μετανάστες στο εξωτερικό, τα χρέη των  -μισών τουλάχιστον-  πολιτών του Δήμου σε τράπεζες και Δημόσιο, τα λουκέτα στα μαγαζιά και η εγκατάλειψη της γης από τους αγρότες, οι επικείμενες κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων, όπως προβλέπει ο νόμος, καθώς και η συνεχής αύξηση της φτωχοποίησης των πολιτών και άλλα συναφή.

Μεγάλο βάρος θα δοθεί επίσης, ώστε, αφενός  να αποκαλυφθούν τα ακίνητα του Δήμου που εκχωρήθηκαν  στο Υπερταμείο των δανειστών και αφετέρου να  διεκδικηθεί  η  επιστροφή  τους με κάθε πρόσφορο μέσο.

Αναμένεται να τονιστεί με έμφαση ο μεγάλος κίνδυνος που ελλοχεύει, ώστε  η αναμενόμενη ανάπτυξη  και ο τουρισμός να περάσουν  στα χέρια των δανειστών, ενώ θα κληθούν οι πολίτες σε εγρήγορση, ώστε να μην ξαναδοθούν  στους δανειστές –από λάθος- μνημεία και αρχαιολογικοί θησαυροί του Δήμου μας.

Επίσης, σημαντικό θέμα για τα οικονομικά του Δήμου η παραπέρα  επέκταση του δικτύου  των ανεμογεννητριών στο Βέρμιο, θέτοντας  ως ανώτατο  όριο τον τετραπλασιασμό τους, ώστε να μην υπάρξει καμία επιβάρυνση στο περιβάλλον.

“Το περιβάλλον το διαφυλάσσουμε ως κόρην οφθαλμού” αναμένεται να γραφεί στην κοινή διακήρυξη που θα εκδοθεί  άμα τη λήξει της ιστορικής αυτής σύσκεψης.

Άλλα εξίσου μεγάλα  θέματα που θα τεθούν στο τραπέζι:

Η κατασκευή του δρόμου του Άνω Σελίου –θεωρείται αδιανόητο να μην υπάρχει δρόμος-   ώστε οι δημότες να έχουν την ευχέρεια για ένα άνετο πικ-νικ  μέσα στη φύση, όποτε το θελήσουν.

Και φυσικά  η επίλυση του προβλήματος του αιώνα για τη Βέροια.

Η κατασκευή –επιτέλους- της γέφυρας Κούσιου, που έχει καταντήσει  γεφύρι της Άρτας, το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει σήμερα η πόλη και οι πολίτες της. «Είναι αδιανόητο μάς τόνισε η  ίδια πηγή να θέλεις να περάσεις στην άλλη όχθη του ποταμού και να χρειάζεσαι να κάνεις έναν ολόκληρο κύκλο. Σήμερα!»

Τέλος μας τόνισε ότι  για τους υποψηφίους δεν προέχει τόσο η εκλογή όσο η επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο Δήμος και ότι και μετά τις εκλογές θα υπάρχει αγαστή συνεργασία μεταξύ τους, αλλά και με τη νέα κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές, ώστε να φανούμε συνεπείς στις υποχρεώσεις μας έναντι των τρίτων και φυσικά σ’ αυτούς που μας δάνεισαν για το καλό μας και που γι αυτό ενδιαφέρονται επίσης!

“Θέλουμε μια πόλη με ευτυχισμένους πολίτες” μάς τόνισε κλείνοντας!

Με αισιοδοξία και ευχάριστη αναμονή λοιπόν!

 ΥΓ. Επί του πιεστηρίου.

Υποψήφιος δήμαρχος  φέρεται ότι δήλωσε πως αν εκλεγεί θα διπλασιάσει τα κολωνάκια που έχουν τοποθετηθεί στα πεζοδρόμια της πόλης, σε μια προσπάθεια για να κάνει τη διαφορά από τους άλλους.

Η ΔΕΥΑΒ σε στρατηγικούς κακοπληρωτές ποτέ δεν θα κόβει το νερό τις Κυριακές, ενώ η ΔΕΗ σε πνεύμα καλής θέλησης  και κοινωνικής αλληλεγγύης θα κόβει το ρεύμα μόνο Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή.

Η σημερινή δημοτική αρχή προτίθεται  να  στείλει σε  παγκόσμιο διαγωνισμό άνεσης και πρωτοτυπίας  αντίγραφο από τα παγκάκια που κοσμούν την Πλατεία Ελιάς και τη γύρω περιοχή. Εξαιτίας αυτής της κίνησης αναμένεται κύμα τουριστών, για να δει από κοντά τα πρωτότυπα παγκάκια μας και να απολαύσει τις ανέσεις τους!

Πριν τις εκλογές θα γίνει η ονοματοδοσία της μεγάλης λεωφόρου μεταξύ Βέροιας  και Νάουσας, της λεωφόρου που δεν ξεκινά και δεν καταλήγει σε κάποια πόλη, που έχει μόνο μέση και φανάρια, χωρίς… αρχή και τέλος και άλλα πολλά,  μοναδικό φαινόμενο δρόμου στα παγκόσμια χρονικά.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες λένε ότι θα ονομαστεί λεωφόρος Απόστολου Τζιτζικώστα, σύμφωνα με πρόταση του Αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας.

Η τελευταία μας πληροφορία λέει ότι στην κοινή διακήρυξη των υποψηφίων δεν θα υπάρχει η λέξη μνημόνιο καθώς και παράγωγα αυτής!

Καλό μήνα και καλή  Πρωταπριλιά!

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας