Σχόλια

Φώτης Πανανόπουλος. Ταγμένος στην παράδοση

Μεγάλη η επιτυχία και της φετινής μουσικοχορευτικής παράστασης του Συλλόγου Μικρασιατών Ημαθίας, “Η μουσική της Ανατολής”, συνέχεια πολλών προηγούμενων, που άφησαν πραγματικά εποχή.

Η φετινή στο Κινηματοθέατρο ΣΤΑΡ, πλουσιότερη από ποτέ, ανάδειξε την προσφορά –  όσο κι αν τον διακρίνει η σεμνότητα –  του αρχιτέκτονά της, του Φώτη του Πανανόπουλου, που βρίσκεται πίσω απ’ όλες τις καλλιτεχνικές δράσεις του Συλλόγου.

Χοροδιδάσκαλος και καλλιτεχνικός υπεύθυνος του Συλλόγου ο Φώτης Πανανόπουλος, με σοβαρή μελέτη της μικρασιατικής παράδοσης, έμπνευση, κόπο και φαντασία, στήνει κάθε φορά παραστάσεις που αφήνουν τις καλύτερες εντυπώσεις.

Η φετινή, πέρα από τη μεγάλη διάρκειά της, ήταν δουλεμένη με τέτοια λεπτομέρεια, που και μόνο ο κόπος που κατέβαλε ο επιμελητής της και όλοι οι συντελεστές της ήταν πραγματικά αξιοθαύμαστα.

Χωρίς να μπορεί να κρύψει τη συγκίνησή του ο Πανανόπουλος, όταν το ατέλειωτο χειροκρότημα επιστέγασε την επιτυχία της παράστασης, είπε: «Πρέπει να εξάγουμε και όχι να εισάγουμε πολιτισμό»!

Πόσο εύκολα δεχόμαστε τα ξένα πρότυπα και πόσο εύκολα ξεχνάμε τις δικές μας ρίζες! Ο Σύλλογος Μικρασιατών σήμερα μάς το θύμισε με συγκινητικό τρόπο.

far

Φωτογραφίες: faretra.info

Για την εκδήλωση του Συλλόγου Μικρασιατών Ημαθίας “Η μουσική της Ανατολής” μπορείτε να διαβάσετε ΕΔΩ

banner-article

Ροη ειδήσεων