Βέροια Ρεπορτάζ

Λευκή Νύχτα και ατμόσφαιρα γιορτής στη Βέροια

Μέχρι τα μεσάνυχτα χθες η Λευκή Νύχτα όχι μόνο κράτησε τους Βεροιώτες στους δρόμους, αλλά και δημιούργησε ένα κλίμα γιορτής και αισιοδοξίας, ανεξάρτητα από τις πωλήσεις που έγιναν, για τη δυναμική των οποίων πληροφόρηση θα έχουμε σήμερα.

Ήδη μετά τις οχτώ το βράδυ ο κόσμος άρχισε να πυκνώνει στην αγορά της Βέροιας προοιωνίζοντας την επιτυχία της επερχόμενης Λευκής Νύχτας, τουλάχιστον από την άποψη της συμμετοχής.

Η καλοκαιρινή Λευκή Νύχτα που προγραμματίστηκε από τον Εμπορικό Σύλλογο Βέροιας και το Επιμελητήριο Ημαθίας, με την υποστήριξη του Δήμου, σίγουρα είχε περισσότερα αβαντάζ σε σχέση με τη χειμωνιάτικη, αφού συνηγορούσε η εποχή και η διάθεση του κόσμου ήταν καλύτερη, χάρη στις ελπίδες που άρχισε να τρέφει μετά τις πρωθυπουργικές εξαγγελίες περί εξόδου από τα μνημόνια.

Έτσι, σε μια πόλη που φωταγωγήθηκε από το Δήμο, σα να επρόκειτο για μεγάλη γιορτή, ξυλοπόδαροι, ζογκλέρ και μικρά μουσικά γκρουπάκια σπαρμένα σ’ όλα τα ζωτικά περάσματα της Αγοράς έδωσαν χρώμα και ρυθμό, δημιουργώντας την ανάλογη ατμόσφαιρα, ώστε η Λευκή Νύχτα να πάρει τη μορφή της γιορτής.

Ασυνήθιστα πολύς ο κόσμος, άλλοι στα μαγαζιά, άλλοι ψωνίζοντας κι άλλοι όχι, με περισσότερους εκείνους που «κατέλαβαν» κυριολεκτικά τις καφετέριες, έδιναν την εντύπωση μιας θορυβώδικης κυψέλης μέσα στη νύχτα.

Βέβαια, αντίθετα με το γιορταστικό κλίμα που εμφάνισε χθες με τη Λευκή Νύχτα η Βέροια, υπήρξαν και οι απόψεις για καταστρατήγηση εργασιακών δικαιωμάτων, όπως και ότι το πρόβλημα βρίσκεται στην περιορισμένη αγοραστική δύναμη του καταναλωτικού κοινού και όχι στις ώρες και μέρες λειτουργίας των καταστημάτων.

Η Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βέροιας Αθηνά Πλιάτσικα – Τσιπουρίδου, εμφανώς ευχαριστημένη από την εικόνα της καλοκαιρινής Λευκής Νύχτας, μίλησε στη faretra.info για επιτυχία ως προς τη συμμετοχή των μαγαζιών, τη συμμετοχή του κόσμου και ως προς τη δημιουργία της γιορτινής ατμόσφαιρας που επιτεύχθηκε. Σε επισκέψεις της σε καταστήματα της Αγοράς μέχρι αργά διαπίστωσε τον ενθουσιασμό όσων στήριξαν τον θεσμό, ζητώντας μάλιστα κάποιοι από τους καταστηματάρχες την επανάληψή του.  Σχετικά με την επιτυχία της  Λευκής Νύχτας στον αγοραστικό τομέα επιφυλάχθηκε να μιλήσουν οι αριθμοί την επόμενη μέρα.

far

Φωτογραφίες: faretra. info

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας