Τοπικά

Ανακοίνωση της Οργανωτικής Επιτροπής για το συλλαλητήριο για την Μακεδονία στη Βεργίνα

Ως Οργανωτική Επιτροπή για το συλλαλητήριο για την Μακεδονία στις 9 Ιουλίου στη Βεργίνα, πήραμε ομόφωνη απόφαση να μην υπάρξει καμιά συμμετοχή στο συλλαλητήριο με κομματικά χαρακτηριστικά, σύμβολα ή ότι άλλο που θα πρόβαλε πολιτική τοποθέτηση.

Ο βουλευτής και μέλη της ΧΑ εμφανίστηκαν στο χώρο του συλλαλητηρίου περίπου μια ώρα πριν την προγραμματισμένη έναρξη του συλλαλητηρίου. Την ώρα εκείνη στην πλατεία υπήρχε λίγος κόσμος.

Τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής βρίσκονταν  στην καφετέρια  δίπλα στο χώρο του συλλαλητηρίου σε διαρκείς διαβουλεύσεις για τον χειρισμό της κατάστασης,  καθώς λόγω καιρού αποφασίστηκε αρχικά η αναβολή του συλλαλητηρίου και στη συνέχεια η πραγματοποίηση του.

Όταν εμφανίστηκε στο χώρο ο βουλευτής και μέλη της ΧΑ,  ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής Αντώνης Καγκελίδης, όπως όφειλε, τηρώντας την ομόφωνη απόφαση της οργανωτικής επιτροπής  μαζί με τα άλλα μέλη της, ενημέρωσαν τον κ. Λαγό για τις αποφάσεις της οργανωτικής επιτροπής  οι οποίες έγιναν σεβαστές.

Το συλλαλητήριο διοργανώθηκε από Συλλόγους, φορείς και ΜΜΕ και εξελίχθηκε σύμφωνα με το πλαίσιο που τέθηκε από την αρχή.

Το ότι σε ένα τέτοιο συλλαλητήριο, στις συνθήκες που πραγματοποιήθηκε, δεν υπήρξε το παραμικρό και ότι όλα κύλησαν ομαλότατα, οφείλεται πρωτίστως στην ωριμότητα του κόσμου που συμμετείχε.

Η οργανωτική επιτροπή από τη στιγμή που ανέλαβε το καθήκον της διοργάνωσης, υπογράμμιζε σε όλους τους τόνους ότι στόχος, περιεχόμενο και νόημα του συλλαλητηρίου ήταν η ειρηνική έκφραση αντίθεσης με την προς επικύρωση, συμφωνία των Πρεσπών.

Το συλλαλητήριο, παρά τις αντίξοες συνθήκες, τα προβλήματα με τον καιρό, την αρχική αναβολή και στη συνέχεια την πραγματοποίησή του, είχε παλμό, μαζικότητα και το σημαντικότερο, είχε συμμετοχή των πολιτών, ανεξάρτητα από πολιτικές τοποθετήσεις και προτιμήσεις.

Διοργανώθηκε, πραγματοποιήθηκε και ολοκληρώθηκε χωρίς την παραμικρή εκτροπή και χωρίς κανένα πρόβλημα κατά την προσέλευση, την παραμονή του κόσμου στο χώρο και την αποχώρησή του.

Οι όποιοι συνειρμοί με αφορμή φωτογραφίες ή στιγμιότυπα αποτελούν προσωπική υπόθεση του καθένα, κατανοώντας το κίνητρο τους.

Ως οργανωτική επιτροπή αφήνουμε σε εσάς να βγάλετε τα συμπεράσματά σας.

banner-article

Ροη ειδήσεων