Κόσμος

Νεκροί και τραυματίες από την πύρινη λαίλαπα

Από την πύρινη λαίλαπα που ξέσπασε στην Ανατολική Αττική έχασαν τη ζωή τους δύο άνθρωποι ενώ τραυματίστηκαν ακόμα 25 άτομα με εγκαύματα και αναπνευστικά προβλήματα και τα οποία νοσηλεύονται σε Ευαγγελισμό, ΚΑΤ, Σισμανόγλειο και Αττικόν. Από τους τραυματίες οι 6 βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση και είναι διασωληνομένοι.

Την πρώτη απανθρακωμένη σορό εντόπισε μέσα σε αυτοκίνητο πυροσβέστης κατά τη διάρκεια πυρόσβεσης στην περιοχή του Νέου Βουτζά.

Για έναν ακόμα νεκρό έκανε λόγο ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΕΚΑΒ, ο οποίος σε δηλώσεις του είπε ότι δέχτηκαν κλήση για μια ακόμα απανθρακωμένη σορό.

Την είδηση επιβεβαίωσε και ο διοικητής του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ), Νίκος Παπαευσταθίου, ο οποίος δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ παρέλαβαν δύο εγκαυματίες που έχασαν την ζωή τους οι οποίοι μεταφέρονται στο Σισμανόγλειο νοσοκομείο.

Κατά πληροφορίες ο δεύτερος νεκρός βρέθηκε μέσα σε βάρκα.

Μέχρι στιγμής έχουν αναφερθεί 25 τραυματίες, οι οποίοι έχουν μεταφερθεί σε Αττικό, ΚΑΤ, Ευαγγελισμό και Σισμανόγλειο, εκ των οποίων οι έξι βρίσκονται διασωληνωμένοι.

 Νωρίτερα, εξελίχθηκε θρίλερ με 10 αγνοούμενους δανούς τουρίστες, τους οποίους αναζητούσε το Λιμενικό.

Σύμφωνα με ενημέρωση που Πολεμικού Ναυτικού 1 ναυαγοσωστικό και 1 ελικόπτερο επιχείρησαν για τον εντοπισμό λέμβου με αλλοδαπούς στη θαλάσσια περιοχή της Βόρειας Ραφήνας, οι οποίοι στην προσπάθεια τους να σωθούν από τη φωτιά επιβιβάστηκαν σε βάρκα στο Μάτι Αττικής στη Νέα Μάκρη και από εκείνη τη στιγμή αγνοούνταν.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες και οι δέκα εντοπίστηκαν και διασώζονται αυτή τη στιγμή.

In.gr

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας