Βέροια Πολιτισμός

“Την πόρτα ανοίγω…”. Στάθης Γκαντζούρας – Ηχώ Βερόης. Μια συναυλία ποιότητας και αλληλεγγύης

Στο Παύλειο Πολιτιστικό Κέντρο, με μια συναυλία ποιότητας και αλληλεγγύης, υπό την αιγίδα της Ιερής Μητρόπολης Βέροιας, ο Στάθης Γκαντζούρας και η Ηχώ Βερόης πρόσφεραν ένα πλούσιο πρόγραμμα στο κοινό, που γέμισε ασφυκτικά το χώρο.

Ο Μητροπολίτης Παντελεήμων μίλησε για το σκοπό της συναυλίας, που είναι η έμπρακτη εφαρμογή της έννοιας της αγάπης, όπως τη διατύπωσε ο Απόστολος Παύλος στον «Ύμνο της Αγάπης».

Ο Στάθης Γκαντζούρας, ένας μουσικός που γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Βέροια, μέλος για χρόνια της Φιλαρμονικής της, αναζήτησε και αναζητά την προσωπική του θέση στο χώρο της Μουσικής, πλησιάζοντας και βιώνοντας το εύρος της, παίζοντας, τραγουδώντας αλλά και συνθέτοντας.

Στο πρόγραμμα της χθεσινής συναυλίας ακούστηκαν τραγούδια αγαπημένα στο κοινό με τη σφραγίδα της ποιότητας, αλλά και αξιόλογα δικά του, καθώς και της Ζωής Τηγανούρια με την οποία συνεργάζεται τελευταία.

Έτσι το μουσικό ταξίδι της συναυλίας έκανε πολλούς σταθμούς ξεκινώντας με το «Την πόρτα ανοίγω το βράδυ» του Μίκη Θεοδωράκη, με τους εκπληκτικούς για το βαθύ ανθρωπισμό τους, σύμβολο αγάπης, στίχους του Τάσου Λειβαδίτη, για να περάσει σε Μικρούτσικό, Λοϊζο, Χάλαρη, Κουγιουμτζή και τόσους άλλους, καταλήγοντας στην επίκαιρη «Μάνα του Αλέξανδρου» του Γιάννη Μαρκόπουλου.

Τον πλαισίωσαν οι μουσικοί: Ιωάννης Δημητρίου, Παναγιώτης Θεοδωρίδης, Κωνσταντίνος Σαββίδης, Λάζαρος Μπίντσης, Σάκης Σιδηρόπουλος

Ξεχωριστή θέση στη συναυλία είχε η Ηχώ Βερόης, μια χορωδία υψηλού επιπέδου, που μπορεί να σταθεί επάξια πλάι σε ευρωπαϊκές, και το απέδειξε πρόσφατα.

Πέρα από το καταπληκτικό παραδοσιακό του Πόντου «Της Τρίχας το γεφύρι» που το αποδίδει συγκλονιστικά, η «Αγάπη» του Κώστα Μπραβάκη, που είναι μελοποίηση της «Προς Κορινθίους Επιστολής» του Αποστόλου Παύλου, που το αποδίδει με πραγματική κατάνυξη, ήταν κομμάτια εντυπωσιακά.

Και βέβαια, πραγματικά ευχάριστη έκπληξη το δέσιμο της χορωδίας στην πορεία με την ορχήστρα , τραγουδώντας την «Άρνηση», το «Μην το ρωτάς τον ουρανό», το  «χάρτινο το φεγγαράκι»…

Μια συναυλία που επιτέλεσε και την εκπλήρωση του σκοπού της αλληλεγγύης, που έθεσε η Μητρόπολη, αλλά και της ποιότητας.

far

Φωτογραφίες: faretra.info

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας