Βέροια

Ψήφισμα καταδίκης της επίθεσης στη Συρία από το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Βέροιας

Το Δ.Σ. Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Βέροιας καταδικάζει τη σημερινή επίθεση στη Συρία, των ΗΠΑ, της Μεγάλης Βρετανίας και της Γαλλίας, με τη στήριξη και την ανοχή των άλλων κρατών του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, ματωνοντας για μια ακόμη φορά τους λαούς της περιοχής, καταστρέφοντας και διαμελίζοντας κράτη, αξιοποιώντας κατασκευασμένα στοιχεία.

Πραγματικός τους στόχος είναι ο έλεγχος των πλουτοπαραγωγικών πηγών, των ενεργειακών δρόμων, των σφαιρών επιρροής. Μεγάλες ευθύνες έχει και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, γιατί συνεχίζοντας την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων, μπλέκει τη χώρα ακόμη πιο βαθιά σ’ αυτό το μακελειό, για λογαριασμό του ελληνικού κεφαλαίου που διεκδικεί συμμετοχή στη μοιρασιά της λείας και των αγορών.

Παίζει ρόλο σημαιοφόρου του ΝΑΤΟ στην περιοχή, το οποίο δεν αναγνωρίζει σύνορα στο Αιγαίο. Το ΝΑΤΟ και η ΕΕ είναι παράγοντες ανασφάλειας, αποσταθεροποίησης και αλλαγής συνόρων, δεν νοιάζονται για τους λαούς και τα κυριαρχικά δικαιώματα. Τώρα άμεσα χρειάζεται να ξεσηκωθεί ο λαός, που πλήρωσε και συνεχίζει να πληρώνει μεγάλο τίμημα, για να ανακάμψουν τα κέρδη του κεφαλαίου.

Καλούμε των λαό να δυναμώσει τον αγώνα του ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο για να κλείσει η βάση της Σούδας και όλες οι ξένες βάσεις στην Ελλάδα, για να επιστρέψουν οι Έλληνες στρατιώτες από αποστολές εκτός συνόρων, για να αποδεσμευτεί η χώρα μας από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Γιατί οι λαοί δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα. Με την αλληλεγγύη και την κοινή τους πάλη να ορθώσουν τείχος στα σχέδια των ιμπεριαλιστών, να βάλουν στο στόχαστρο το σάπιο σύστημα που γεννά φτώχεια, κρίσεις, πολέμους.

Το Δ.Σ

banner-article

Ροη ειδήσεων