Βέροια Πολιτισμός

Παρουσιάστηκε το βιβλίο της Κ. Παπαποστόλου “Το Δώρο” – Φωνή των κακοποιημένων ζώων σ’ έναν απάνθρωπο κόσμο

Στον ιδιαίτερο χώρο του CAFE –GALLERY «εκτός χάρτη» παρουσιάστηκε το βιβλίο της Κατερίνας Παπαποστόλου «Το Δώρο», φωνή των κακοποιημένων ζώων σ ’έναν απάνθρωπο κόσμο, τον κόσμο μας.

Η συγγραφέας στήριξε τη συγγραφή του βιβλίου της στο  προσωπικό βίωμα, αφού η πρωταγωνίστριά του, η Διώνη, είναι η σκυλίτσα που υιοθετήθηκε από την ίδια που τη βρήκε κακοποιημένη στην πόλη της, την Αλεξάνδρεια.

Η Διώνη, που ήταν παρούσα στην παρουσίαση του βιβλίου δίπλα στη συγγραφέα, έγινε πια το σύμβολό των ζώων που αντιμετωπίζουν την ανάλγητη συμπεριφορά δυστυχώς πολλών ανθρώπων στις μέρες μας, μεταφέροντας μέσα από την αφήγηση του βιβλίου τη γνώση γύρω από το μεγάλο αυτό πρόβλημα, αλλά και την πρόταση για ευαισθητοποίηση του κόσμου και ιδιαίτερα των παιδιών μέσα από την Παιδεία.

Το βιβλίο με συντονιστή τον δημοσιογράφο και συγγραφέα Κώστα Μπλιάτκα παρουσίασαν οι: Βασίλης Γουλιέλμος, Εκδότης, Γεωργία Μπατσαρά, Εκπαιδευτικός, Τέως Βουλευτής, Μαρία Πανταζή, Ψυχολόγος “Πρωτοβουλία για το Παιδί”, Πάττυ Παπαδήμου- Θεοδωρίδου, Εκπαιδευτικός, Κριτικός Mcs Α.Π.Θ, Ζήσης Πατσίκας, Δημοσιογράφος, Γιάννης Συναχείρης, Εκπαιδευτής Σκύλων και φυσικά η συγγραφείς του βιβλίου Διώνη & Κατερίνα Παπαποστόλου.

Προλόγισε ο Δημήτρης Πυρινός, Εκπαιδευτικός, Δρ Ιστορίας, Διευθυντής Σχολικής Μονάδας. Αποσπάσματα του βιβλίου διάβασε η Κατερίνα Κλεάρχου, Παραμυθού. Την ιστορία ζωντάνεψε η Μαριάννα Τάντου, ηθοποιός και Δημιουργός της Καλλιτεχνικής ομάδας YupiYaya.

Η συγγραφέας με το βιβλίο της αυτό συμμετέχει στο διαδραστικό και πολυθεματικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα της «Ζωο….φιλώντας μαθήματα άδολης αγάπης», που είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και έχει αποστολή να κτίσει μια ζωόφιλη συνείδηση και κουλτούρα στους μελλοντικούς πολίτες της χώρας μας.

far

Φωτογραφίες: faretra.info

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας