Βέροια Γράμματα & Τέχνες

Ξεκίνησε το “Veria Dance 2018” μ’ ένα πολύχρωμο και εντυπωσιακό gala χορού

Δήμητρα Σμυρνή

Μ’ ένα πολύχρωμο και εντυπωσιακό gala χορού, στο οποίο συμμετείχαν σχολές χορού από τη Βέροια κι από άλλες πόλεις της Ελλάδας, και με το  «Αέναον» Χοροθέατρο του Ντανιέλ Λομέλ, ξεκίνησε το«Veria Dance 2018».

Στο χθεσινό  gala, που πραγματοποιήθηκε στο Χώρο Τεχνών της Βέροιας, η συμμετοχή μικρών και μεγαλύτερων χορευτών ήταν πραγματικά ενδιαφέρουσα.

Εντυπωσιακές χορογραφίες, άλλοτε κοντά στην αίσθηση του κλασικού κι άλλοτε στην αίσθηση του μοντέρνου, στηρίχτηκαν σημαντικά από τις επιλογές των μουσικών κομματιών -τα περισσότερα  γνωστά κι αγαπημένα στο κοινό-  και κυριολεκτικά γοήτευσαν, καθώς η μελωδία ντυμένη με κίνηση οδήγησε στην αισθητική πληρότητα.

Η βραδιά, που τα έσοδά της προσφέρθηκαν στη «Φλόγα», στο Σύλλογο Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια, ξεκίνησε με το «Αέναον» και συνεχίστηκε με συμμετοχές σχολών της Βέροιας, αλλά και της Αλεξάνδρειας, της Θεσσαλονίκης, των Μουδανιών και της Καβάλας.

Οι χορογραφίες διακρίνονταν από φαντασία  και οι χορευτές μικροί και μεγάλοι από τη διάθεση να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους, δικαιώνοντας τους δασκάλους τους και αποδεικνύοντας την αφοσίωσή τους στην τέχνη του χορού.

Μια βραδιά πλούσια σε καλλιτεχνικά ερεθίσματα, που δικαιώνει την τόλμη του εγχειρήματος να γίνει το «Veria Dance» πλέον θεσμός.

Άλλωστε οι επόμενες μέρες, με το διαφορετικό χαρακτήρα, επιτείνουν αυτήν την άποψη, καθώς τα σεμινάρια και ο διαγωνισμός που θα ακολουθήσει, με τη μορφή της ευγενούς άμιλλας, οδηγούν σε συμπεράσματα θετικά για την όλη διοργάνωση.

Φωτογραφίες: faretra.info

banner-article

Ροη ειδήσεων