Απόψεις

“Εις μνήμην ξεχασμένων πρωταγωνιστών – Το… «όραμα» του Αντώνη Σαμαρά!” δια χειρός Αλιθέρση

Το σκάνδαλο Novartis έφερε στο προσκήνιο ονόματα που έπαιξαν πρωταγωνιστικό ρόλο  -στα πρώτα μνημονιακά χρόνια-  στο να σκορπίσουν τη δυστυχία στην συντριπτική πλειοψηφία  του ελληνικού  λαού, στο όνομα της λεγόμενης… σωτηρίας του.

Όμως, η ίδια τους η πολιτική  δεν αποτελεί ένα σκάνδαλο μεγατόνων, ώστε αυτό της Novartis να ωχριά μπροστά του; Δεν αποτελεί ένα σκάνδαλο διαρκείας το οποίο συνεχίζεται  από τους σημερινούς με αμείωτη ένταση;

Βέβαια, όσο και να θέλουν οι σημερινοί κυβερνώντες να κρύψουν γεγονότα και καταστάσεις, δείχνοντάς μας το δέντρο Novartis και κρύβοντας μας το δάσος, τα μνημόνια και τις συνέπειες τους, αυτό είναι αυτονόητο ότι δεν είναι εφικτό.

Όλοι τους γνωρίζουν πολύ καλά –παλιοί και νέοι-  ότι η ίδια τους η πολιτική είναι σκάνδαλο και ότι ποτέ ο ελληνικός λαός, ό,τι και να ψήφισε, δεν τους  έχρισε αυτόκλητους σωτήρες.

Το σατιρικό κείμενο που ακολουθεί γράφτηκε και δημοσιεύτηκε ακριβώς πριν πέντε χρόνια.  Περιγράφει, προβλέπει όμως και σημερινές καταστάσεις. Επί σκηνής οι τότε ξεχασμένοι πρωταγωνιστές!

Όμως η  μέθη, έστω και της δοτής εξουσίας, ποτέ δεν αφήνει να δούμε τι  επιφυλάσσει το αύριο.

  Αλιθέρσης

 

Το… «όραμα» του Αντώνη Σαμαρά!

«Απολείπειν ο θεός Αντώνιον» Κ. Π. Καβάφης

 Δια χειρός Αλιθέρση

Αυτό που συνέβη χθες το βράδυ στην πρωθυπουργική κατοικία στην Κηφισιά  είναι πέρα και έξω από κάθε φαντασία! Ο Πρωθυπουργός, που ακόμα  τελεί σε κατάσταση σύγχυσης και πανικού, ανέφερε ότι παρουσιάστηκε ενώπιόν του ο Θεός! «Δεν είμαι», είπε με τρεμάμενη φωνή, «απόλυτα σίγουρος, αν ήταν  αυτοπροσώπως ο ίδιος ο Παντοκράτορας  ή αν ήταν ένα σημαδιακό όνειρο!»

Από εκείνη τη στιγμή και μετά, σύμφωνα με μαρτυρίες που πηγάζουν από το στενό φιλικό του περιβάλλον, συνεχώς σταυροκοπιέται και κάνει μετάνοιες. Που και που, όπως ειπώθηκε, κοιτάζει και προς τον ουρανό ικετεύοντας για τη σωτηρία του. Σύμφωνα πάντα  με τις ίδιες μαρτυρίες, αν και έχουν περάσει αρκετές ώρες απ’ αυτό το συγκλονιστικό γεγονός, ο φόβος και ο πανικός  που τον κυρίευσαν δεν τον έχουν εγκαταλείψει ακόμα ούτε στο ελάχιστο. Το αδιευκρίνιστο  χαμόγελο που τον συνόδευε πάντα ήδη τον έχει εγκαταλείψει παντελώς.

Αντώνιε, για να γίνεις πρωθυπουργός, φέρεται ότι ειπώθηκε από το Θεό, είπες πολύ μεγάλα ψέματα, εξαπάτησες και εκβίασες  έναν ολόκληρο λαό! Μην νομίζεις ότι δεν τα ξέρω!  Έχω συλλέξει όλες τις προεκλογικές σου ομιλίες, τις μελετώ καρέ-καρέ και  έχω καταγράψει τα πάντα με κάθε λεπτομέρεια!

Είπες ψέματα στο λαό σου, Αντώνιε, για να κλέψεις την ψήφο του, για να κλέψεις στη συνέχεια και τον ίδιο το λαό! Ξεπουλάς όσο-όσο την περιουσία του! Εσύ όμως τα δικά σου τα μαζεύεις και έχεις κάνει  από ότι γνωρίζω, Αντώνιε, ένα πολύ γερό κομπόδεμα!

Αντώνιε, συνέχισε να του λέει ο Θεός, ευθύνεσαι για χιλιάδες αυτοκτονίες  πολιτών!
Ευθύνεσαι για την ανεργία, την πείνα και τη δυστυχία, που εξαπλώθηκε από άκρο σε άκρο της πατρίδας σου!
Ευθύνεσαι για το ξεπούλημα της περιουσίας της, πουλάς μέχρι και το νερό, το δώρο του θεού!
Ευθύνεσαι, γιατί μετέτρεψες το αρχαίο  δάσος στις Σκουριές στη Χαλκιδική  σε κρανίου τόπο!

Ευθύνεσαι για την κλοπή των χρημάτων των ταμείων των συνταξιούχων! Για την  εξαΰλωση των μισθών και των συντάξεων!
Ευθύνεσαι  για τους  ηλικιωμένους και τα παιδιά   που τους αφήνεις να κρυώνουν και να πεινούν!
Ευθύνεσαι γι αυτούς πού δεν έχουν που την κεφαλήν κλίναι!
Ευθύνεσαι για τα ΜΑΤ,  που ξαμόλησες, για να χτυπάνε και να τρομοκρατούν τον κόσμο, ακόμη και τα μικρά παιδιά, Αντώνιε!
Ευθύνεσαι για τα όνειρα του λαού που τα σμπαράλιασες!
Ευθύνεσαι για τον Γολγοθά και την καθημερινή σταύρωση αυτού του λαού!

Ευθύνεσαι, ευθύνεσαι, ευθύνεσαι… συνέχιζε  να του λέει ο Θεός,  πάντα με αυστηρό τόνο!

Και μη νομίζεις,  Αντώνιε,  ότι ξεχνώ και τον Γεώργιο. Την ίδια τύχη με σένα  θα έχει και αυτός!

Και ενώ ο Πρωθυπουργός άκουγε με το κεφάλι σκυμμένο όλα όσα του καταμαρτυρούσε ο Θεός, κάποια στιγμή, με φωνή που μόλις έβγαινε από μέσα του,  ψέλλισε:
Όλα Θεέ μου νόμιμα έγιναν. Υπάρχουν και οι ονομαστικές  ψηφοφορίες στη Βουλή.

Μόλις άκουσε την παραπάνω φράση ο Θεός, όπως  ο ίδιος ο Πρωθυπουργός με μεγάλη δυσκολία περιέγραψε στην οικογενειακή και φιλική του ομήγυρη,  κυριολεκτικά βγήκε εκτός Εαυτού!

Δεν υπάρχει νόμιμη κλεψιά, νόμιμη ψευτιά, νόμιμη αδικία, νόμιμη ληστεία, νόμιμη εξαπάτηση, νόμιμη τρομοκρατία, νόμιμο ξεπούλημα ξένης περιουσίας, άπιστε και πονηρέ Αντώνιε, του  είπε  με αυστηρό τόνο ο Θεός  και συνέχισε, αδυνατώ ακόμη και εγώ, ο Θεός, να καταλάβω τι είδους  άνθρωποι είναι αυτοί που ψηφίζουν αυτό το «ναι σε όλα» στη Βουλή και τα… «νομιμοποιούν»  όλα.  Έχω και γι αυτούς ράμματα για τη γούνα τους!

Εσείς, Θεέ, ό,τι πείτε. Εσείς  ξέρετε, τόλμησε να πει με αδύναμη και τρεμάμενη φωνή ο Πρωθυπουργός.  Εμείς πάντως εδώ  κάνουμε ό,τι μας λέει η Τρόικα.  Να ξέρετε ότι  με  όλα αυτά  συμφωνεί και ο Βενιζέλος. Εξ άλλου τα νομοσχέδια τα φέρνει στη Βουλή ο Στουρνάρας και δεν ξέρω ούτε εγώ, Θεέ μου, πού τα βρίσκει!

Ο λαός, Αντώνιε, δεν ψήφισε  καμιά  Τρόικα  και κανέναν  Στουρνάρα!  Ξέρεις πάρα  πολύ καλά,  πονηρέ και  άπιστε  Αντώνιε, ότι ο Στουρνάρας είναι ο λύκος! Ποιος ευθύνεται;  Ο λύκος ή αυτός που βάζει το λύκο να… «φυλάει» τα πρόβατα;

Να, Θεέ μου, σκεφτήκαμε, είπε πάλι με την ίδια αδύναμη φωνή και πάντα με σκυμμένο το κεφάλι,  συντετριμμένος ο Πρωθυπουργός, πως,  αν από όλους αυτούς που αποτελούν τον λαό,  πάρουμε τις περιουσίες τους και δεν τους αφήσουμε τίποτα, ούτε τροφή ούτε στέγη ούτε γιατρούς ούτε φάρμακα και,  αν τους τρομοκρατήσουμε και λίγο, τότε  θα  αφοσιωθούν σε Σας, Κύριε!  Και είναι απόλυτα βέβαιο ότι θα επιλέξουν να έρθουν όσο γίνεται πιο γρήγορα  κοντά σας, εγκαταλείποντας αυτόν το βάρβαρο και μάταιο κόσμο!

Άπιστε, υποκριτή, ψεύτη, φιλόδοξε, άφρονα πλούσιε και συμφεροντολόγε, του απάντησε  με αυστηρό τόνο ο Θεός.  Αγνοείς συστηματικά  τις εντολές του Θεού σου.

Εγώ, Κύριε, είπε πάλι  ο Αντώνιος,  με τον ιδρώτα να ρέει στο πρόσωπό του, δεν κλέβω και ποτέ δεν λήστεψα κανέναν! Ό,τι κάνω το κάνω για τη σωτηρία της πατρίδας!

Τολμάς να λες ψέματα,  Αντώνιε, στον ίδιο το Θεό σου;  Εσύ είσαι  ο κλέφτης και ο ληστής, οι άλλοι είναι οι κλεπταποδόχοι!

Αγνοείς συστηματικά τις εντολές της Αγίας Τριάδας και εκτελείς τις εντολές της Τρόικας  των τοκογλύφων και των τραπεζιτών;

Να ξέρεις, Αντώνιε, ότι όλοι σας θα περάσετε από ειδικό επουράνιο δικαστήριο και μαύρη κόλαση σάς περιμένει! Και από ότι είμαι ως Θεός σε θέση να ξέρω, κανένας σας δεν θα γλυτώσει και το επί της γης δικαστήριο και τις βαριές του ποινές! Όλοι σας, Αντώνιε, θα έχετε την τύχη του Τσοχατζόπουλου και των λοιπών κλεπτών και κλεπταποδόχων!

Και να ξέρεις πολύ καλά, Αντώνιε, τότε ο Στουρνάρας θα πει «εγώ εντολές εκτελούσα. Υλοποιούσα όσα ψήφιζαν οι βουλευτές. Τίποτα απ’ όλα αυτά εγώ δεν ψήφισα».

Ποιος  είδε το Θεό του και δεν φοβήθηκε, Αντώνιε; Φωνή λαού οργή Θεού, είπε ο Θεός.

Τη στιγμή εκείνη ξύπνησε λουσμένος μέσα στον ιδρώτα και δεν υπήρχε κανείς μπροστά του!

Αν και έχουν περάσει αρκετές ώρες από το συμβάν, ο τρόμος δεν έφυγε από το πρόσωπο του Πρωθυπουργού. Οι πετσέτες που σκουπίζει τον κρύο ιδρώτα, που συνεχώς τον περιλούζει, διαδέχονται η μία την άλλη. Ένα  διαρκές ρίγος διαπερνά όλο του το σώμα!

Θα επανορθώσω, θα επανορθώσω, μετανοώ,  μετανοώ,  επαναλαμβάνει συνεχώς μονολογώντας!  Όλη την τεράστια  περιουσία μου θα τη μοιράσω στους φτωχούς, στους νηστικούς και στους άστεγους!

Οι στενοί συγγενείς και δυο τρεις φίλοι, που κλήθηκαν από τα χαράματα κατεπειγόντως στην οικία του, παραμένουν άφωνοι  με ανοιχτό το στόμα!
Η οικονόμος του σπιτιού θυμιατίζει συνεχώς και επαναλαμβάνει το «ελέησον μας  τους αμαρτωλούς δούλους σου, Κύριε!»

Μέσα σ’ αυτό το καθεστώς του φόβου, της σύγχυσης και του  πανικού που επικρατούσε στην πρωθυπουργική κατοικία, ο Πρωθυπουργός, διπλωμένος στα δύο, με την πετσέτα πάντα στο χέρι, κάλεσε τη γραμματέα του και της υπαγόρευσε την παρακάτω επιστολή προς τους συνεταίρους, εντός και εκτός Ελλάδος.   «Ό,τι κλέψαμε από το λαό, ό,τι ξεπουλήσαμε από την κρατική περιουσία, ό,τι δώσαμε στους τραπεζίτες και στους άλλους των συναφών επαγγελμάτων επιστρέφονται άμεσα στους δικαιούχους, σ’ αυτούς που δουλεύουν  μια ζωή, για να κερδίσουν τα ελάχιστα. Δεν φτάνει ότι τους τα κλέψαμε αλλά τους καταγγείλαμε  κιόλας  ότι αυτοί τα έφαγαν.
Μετανοώ»!

ΦΩΝΗ ΛΑΟΥ ΟΡΓΗ ΘΕΟΥ, ΑΝΤΩΝΙΕ!

Σύμφωνα με τα παραπάνω,  οι εξελίξεις αναμένονται ραγδαίες!

ΥΓ. α) Από το περιβάλλον της πρωθυπουργικής κατοικίας έγινε γνωστό ότι κλήθηκε κατεπειγόντως από τη Μονή Βατοπεδίου ο ηγούμενος Εφραίμ,  για να εξομολογήσει τον Πρωθυπουργό!

β) Παρ’ όλη τη σύγχυση και τον πανικό που διακατέχει τον Α. Σαμαρά, αρκετές ώρες μετά το… «όραμα», επαναλαμβάνει συνεχώς ότι η μόνη χάρη που ζήτησε από το Θεό είναι να παραμείνει εσαεί πρωθυπουργός! Δεν θα αντέξω να μην είμαι πρωθυπουργός, φέρεται να είπε!

γ) Ύστερα απ’ αυτές τις εξελίξεις, τη μετάνοια του Πρωθυπουργού και τη στροφή των 180ο  στην πολιτική του, η  ΟΤΤΕ (Ομοσπονδία Τραπεζιτών και Τοκογλύφων Ελλάδας) καθώς και η ΟΜΕ (Ομοσπονδία Μαυραγοριτών Ελλάδας), ανακοίνωσαν από κοινού ότι, για δεύτερη φορά φέτος,  οργανώνουν πανελλαδικό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα, για να εκφράσουν την έντονη αντίθεσή  τους  σ’ αυτή τη βεβιασμένη, όπως τη χαρακτήρισαν, αλλαγή πολιτικής του Πρωθυπουργού. Δήλωσαν  ότι δεν έχουν καμία εμπιστοσύνη στους κυβερνητικούς βουλευτές και πως  φοβούνται ότι κι αυτή τη φορά θα πουν «ναι σε όλα»!

Έκαναν δε γνωστό ότι θα δρομολογήσουν πούλμαν και από το τελευταίο χωριό της επικράτειας, ώστε να δώσουν τη δυνατότητα στα μέλη τους να παραστούν στην ειρηνική, όπως τη χαρακτήρισαν εκδήλωση, και να βροντοφωνάξουν ένα μεγάλο ΟΧΙ απέναντι στην μεγάλη αδικία που τους γίνεται!

Τέλος ανακοίνωσαν  ότι κάλεσαν να παραστεί στην εκδήλωση και να ερμηνεύσει τραγούδια αντίστασης και διαμαρτυρίας το Γιώργο Νταλάρα!  Από ότι έγινε γνωστό ο εν λόγω καλλιτέχνης δεν έχει δώσει ακόμα  απάντηση στο παραπάνω αίτημα των εν λόγω Ομοσπονδιών.

δ) Η φήμη που διέρρευσε ότι στο μεγάλο αυτό συλλαλητήριο, που διοργανώνουν οι παραπάνω ομοσπονδίες,  κλήθηκε να απευθύνει χαιρετισμό και ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ χαρακτηρίστηκε υποβολιμαία και διαψεύστηκε κατηγορηματικά!

Το παραπάνω κείμενο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά στις 12/3/13. 

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας