Με τον Πρόεδρο της Βουλής συναντήθηκε ο Γιώργος Ουρσουζίδης

Δελτίο Τύπου

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων κ. Ν. Βούτση είχε ο Βουλευτής Ημαθίας και Πρόεδρος της Ειδικής Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας της Βουλής κ. Γ. Ουρσουζίδης,  στο γραφείο του Προέδρου στη Βουλή.

Ο κ. Ουρσουζίδης ενημέρωσε τον κ. Βούτση σχετικά με τη λειτουργία της επιτροπής και το άριστο πνεύμα συνεργασίας, τόσο  μεταξύ των βουλευτών, όσο και με τους φορείς του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα που ασχολούνται με το ζήτημα της οδικής ασφάλειας.

Ενημέρωσε τον Πρόεδρο σχετικά με την εξέλιξη των τροχαίων δυστυχημάτων, που μέχρι την 10η  Οκτωβρίου 2017 τα στοιχεία είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά, αφού κατεγράφησαν:  76  λιγότεροι νεκροί,  135  λιγότεροι βαριά τραυματίες/ανάπηροι και  669  λιγότεροι ελαφρά τραυματίες, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2016.

Βεβαίως απέχουμε ακόμη από τον Ευρωπαϊκό μέσο όρο, αλλά είναι ιδιαίτερα σημαντικό, ότι η προσπάθεια που καταβάλλουν οι εμπλεκόμενοι φορείς, και ιδιαίτερα η Ελληνική Αστυνομία,  αποδίδει καρπούς.

Ωστόσο, επισημάνθηκε  το σημαντικό  όφελος που αντιστοιχεί για την Εθνική Οικονομία η μείωση των τροχαίων, εξοικονόμηση πόρων της τάξης των  340.000.000 €  στους 9,5 μήνες του 2017.

Εκφράστηκε η άποψη, ότι  εφόσον όλοι εντείνουμε τις προσπάθειές μας, στο τέλος του 2017, ίσως   καταγραφούν τα λιγότερα θύματα στην ιστορία της σύγχρονης αυτοκίνησης  στη χώρας μας.

Ενημέρωσε επίσης τον κ. Βούτση, σχετικά με το επικείμενο Παγκρήτιο Μαθητικό Συνέδριο που διοργανώνει η Ορθόδοξη Ακαδημία της Κρήτης στα μέσα του Νοέμβρη, με τη στήριξη του Πολυτεχνείου και του ΑΤΕΙ Κρήτης, Φορέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης, του διευθυντή  Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (μετά από συνεννόηση με τον κ. Γαβρόγλου),  του Συλλόγου Αρωγής & Αλληλεγγύης Οικογενειών Θυμάτων Τροχαίων Δυστυχημάτων o «Άγιος Χριστόφορος », καθώς  άλλων δημόσιων και ιδιωτικών φορέων.

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Βούτσης, έδειξε ιδιαίτερη ευαισθησία και κατανόηση του προβλήματος - της  μεγάλης αυτής μάστιγας – που ταλανίζει για πολλές δεκαετίες την πατρίδα μας και ενεθάρρυνε τον κ. Ουρσουζίδη στην συνέχιση της προσπάθειας της επιτροπής Οδικής Ασφάλειας στο έργο της και δήλωσε τη στήριξή του στο επικείμενο Παγκρήτιο Μαθητικό Συνέδριο.

Έκανε επίσης αναφορά στην άλλη διάσταση του προβλήματος – πέραν της οδύνης που προκαλεί η ανθρώπινη απώλεια – στο μεγάλο κόστος των τροχαίων που στερούν πολύτιμους πόρους από τους δεινά χειμαζόμενους Έλληνες πολίτες.

Δήλωσε ξεκάθαρα την στήριξη του  στην επιτροπή  Οδικής Ασφάλειας και παρότρυνε τον κ. Ουρσουζίδη να επισκεφτεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, που εκδήλωσε επίσης μεγάλο ενδιαφέρον να στηρίξει την προσπάθεια.

Ο κ. Ουρσουζίδης ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Βουλής για την αμέριστη συμπαράσταση, και παρέδωσε στοιχεία τεκμηρίωσης του έργου που επιτελείται για το μεγάλο ζήτημα της Οδικής Ασφάλειας των Ελλήνων πολιτών, αλλά και των πολυάριθμων αλλοδαπών που επισκέπτονται τη χώρα μας, ιδιαίτερα τους θερινούς μήνες.

 

Αθήνα 12.10.2017                                        Ουρσουζίδης Ν. Γιώργος

Βουλευτής Ημαθίας του ΣΥΡΙΖΑ

Συντάκτης

Γιώργος Ουρσουζίδης
Γιώργος Ουρσουζίδης 102 posts

Πολιτικός Μηχανικός - π. Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας

0 Comments

Δεν υπάρχουν σχόλια!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply

Ειδήσεις με Διάρκεια