Βέροια Πολιτισμός

Τελευταίοι ήχοι της “Εύηχης Πόλης” – Αυλαία

Ολοκληρώθηκαν αργά το βράδυ της Κυριακής και ο τελευταίες εκδηλώσεις της «Εύηχης Πόλης», που έχει διανύσει ως θεσμός εννιά χρόνια, αφήνοντας πάντα θετικές εντυπώσεις και δημιουργώντας ήδη με την ολοκλήρωσή τους προσδοκίες για τις επόμενες.

Οι εκδηλώσεις της Κυριακής ξεκίνησαν με το γυναικείο κουαρτέτο των Noriana, αποτελούμενο από τις Ειρήνη Τριανταφυλλίδη-λαούτο, Νατάσα Παυλάτου-κρουστά, Μιμή Μουρατίδου-βιολί και Ελευθερία Πολογεώργη –φλάουτο.

Οι τέσσερις κοπέλες, λευκοντυμένες, συγκέντρωσαν γύρω τους, κάτω από τα πλατάνια της Ελιάς, τον κόσμο που πλησίασε για ν’ ακούσει τις μελωδίες που πλημύρισαν το χώρο, μελωδίες από τη μακρινή Ιρλανδία.

Πανέμορφο θέαμα και ακρόαμα!

Στο Βυζαντινό Μουσείο η Χριστίνα Συριοπούλου λίγο αργότερα μάζεψε γύρω της στον αύλειο χώρο τους λάτρεις της τζαζ, μ’ ένα αφιέρωμα στη μεγάλη ερμηνεύτρια Nancy Wilson.

Πλαισιωμένη από τους Γιώργο Κοντραφούρη στα πλήκτρα, Ντίνο Μάνο στο μπάσο και Βασίλη Ποδαρά στα ντραμς, η Συριοπούλου κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού, που γέμισε το χώρο, με αποτέλεσμα κάποιοι να κάθονται στο γρασίδι απολαμβάνοντας κι από κει την αγαπημένη τους τζαζ.

Τελευταία εκδήλωση της «Εύηχης» οι χαρισματικές αδελφές Βουγιουκλή, που, τραγουδώντας μόνες ή και μαζί, δημιουργούν πάντα μια ιδιαίτερη αίσθηση στο ακροατήριό τους, καθώς το ρεπερτόριό τους και ο τρόπος που το αποδίδουν αναδίδει βαθιά μελέτη του αντικειμένου αλλά και μια μοναδική ερμηνεία του.

Κάνοντας «Το γύρο του κόσμου σε οκτάβες», ταξίδεψαν το κοινό στο χώρο και το χρόνο, από την Κάτω Ιταλία  και τα Βαλκάνια μέχρι την Πορτογαλία και την Αμερική, χωρίς να λείψει από το ταξίδι τους η Ελλάδα και φυσικά το ρεμπέτικο.

Οι τελευταίοι ήχοι της «Εύηχης» ακούστηκαν δίπλα στο ποτάμι, στη Μπαρμπούτα, στην παλιά εβραϊκή συνοικία. Τους πήρε το ποτάμι και κύλησαν μαζί του, ολοκληρώνοντας με επιτυχία και τον 9ο κύκλο του θεσμού. Και του χρόνου!

far

Φωτογραφίες: faretra.info

 

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας