Βέροια Πολιτισμός

Δεύτερη μέρα της “Εύηχης Πόλης” με πολλές μουσικές εικόνες

Δεύτερη μέρα σήμερα της «Εύηχης Πόλης» και ο κόσμος δεν ήξερε πού να σταματήσει και τι να πρωτακούσει, καθώς οι ήχοι από όργανα και φωνές διαχέονταν στην αγορά της πόλης, σταματώντας τους περαστικούς και μαζεύοντάς τους γύρω από τις ομάδες των μουσικών.

Πρώτη μουσική παρουσία  στον πεζόδρομο της Αγοράς, (Ιπποκράτους και Προφήτου Ηλία), οι  MARKAB TRIO, μια παρέα μουσικών που γεννήθηκε ως τρίο το 2016, με κοινή σε όλα τα μέλη της την αγάπη για τα τραγούδια του κόσμου. Τραγούδια από την Ελλάδα αλλά και τα Βαλκάνια, την Τουρκία, την Ισπανία, την Αρμενία, την Ιταλία, την Ιρλανδία και πολλές άλλες χώρες.
Ρούλα Τσέρνου: τραγούδι
Στέφανος Σεκέρογλου: βιολί – φωνητικά
Γιάννης Καρακαλπακίδης: κιθάρα – φωνητικά

Η δεύτερη μουσική εικόνα από το σχήμα ΗΛΙΟΔΡΟΜΙΟ του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Στον πεζόδρομο της Κεντρικής οι μουσικοί  κατέθεσαν την προσωπική τους άποψη, ελεύθεροι από δεσμεύσεις και στεγανά, συγκεντρώνοντας γύρω τους μικρές παρέες μέσα σ’ ένα κλίμα γιορτής, αποδεικνύοντας τη μουσική τους δεξιοτεχνία και υποστηρίζοντας τις επιλογές τους.

Τέλος, το Αρχαιολογικό Μουσείο της Βέροιας άνοιξε φωτισμένο μέσα στη νύχτα την αυλή του, για να δεχτεί τον κόσμο που ήρθε ν’ ακούσει την Άννα Παπανίδου να παίζει σαξόφωνο, με ιδιαίτερη ευαισθησία, κάνοντας αναδρομές στην κλασική, την ποπ και τη ροκ μουσική.

Μέρα γεμάτη και η δεύτερη της «Εύηχης», με ακόμη πιο πλούσια την αυριανή που θα ακολουθήσει.

Far

Φωτογραφίες: faretra.info

banner-article

Ροη ειδήσεων