Βέροια Ρεπορτάζ

Σύσκεψη σωματείων συνταξιούχων στη Βέροια: “Δε χρωστάμε σε κανέναν, διεκδικούμε ό,τι μας ανήκει”

Με παρόντες το Δήμο Κουμπούρη, πρόεδρο της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων,  τον πρόεδρο των Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Βέροιας Δημήτρη Θέμελη και τον Γιώργο Κουτουνίδη, αντιπρόεδρο των Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Βέροιας, τα σωματεία συνταξιούχων Ημαθίας και Πέλλας πραγματοποίησαν σύσκεψη στο Εργατικό Κέντρο Βέροιας με μεγάλη συμμετοχή κόσμου, πράγμα που αποδεικνύει το μέγεθος των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο κλάδος.

Ο Δήμος Κουμπούρης μιλώντας στους δημοσιογράφους στο τέλος της σύσκεψης είπε χαρακτηριστικά:

«Στόχοι της σύσκεψης ο απολογισμός και οι στόχοι που βάζουμε. Προετοιμαζόμαστε για μεγάλους αγώνες, για τρεις πανελλαδικές συγκεντρώσεις. Η πρώτη στη Θεσσαλονίκη, η δεύτερη στην Αθήνα και η τρίτη στην Κρήτη.

Στις 13 Ιούνη τα σωματεία Μακεδονίας, Θράκης, Θεσσαλίας θα πραγματοποιήσουν κινητοποίηση στην Θεσσαλονίκη.

Στις 15 Ιούνη τα σωματεία της Στερεάς Ελλάδας θα πραγματοποιήσουν κινητοποίηση στην Αθήνα.

Στις 21 Ιούνη θα γίνει κινητοποίηση στην Κρήτη από τα σωματεία της περιοχής.

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας, γιατί η Κυβέρνηση παρά τις υποσχέσεις της συνεχίζει την πορεία των άλλων κυβερνήσεων, τσακίζοντας τα δικαιώματα που παλέψαμε για να τα αποκτήσουμε. Θα τα διεκδικήσουμε μέχρι τέλους.

Δε χρωστάμε σε κανέναν. Ενότητα και αποφασιστικότητα! Αυτός είναι ο μόνος δρόμος για μας και τα παιδιά μας, που αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα.»

Ο Γιώργος Κουτουνίδης κάλεσε τους συνταξιούχους  να κατακλύσουν την Πλατεία Αριστοτέλους στις 13 Ιουνίου, στη συγκέντρωση της Θεσσαλονίκης, κόβοντας την κυκλοφορία στην Εγνατία. «Δεν πρέπει να παραμείνουμε θεατές» δήλωσε.

Ο Δημήτρης Θέμελης είπε: «Τα σωματεία δεν είναι μόνο για χορούς. Πρέπει να διεκδικούμε όσα μας ανήκουν. Ελπίζουμε να ακουστεί η φωνή μας. Η σημερινή σύσκεψη με συμμετοχή Νάουσας, Σκύδρας και Γιαννιτσών, αποδεικνύει ότι μπορούμε να συμβαδίσουμε.

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας