Αθλητικά Βέροια

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου ΑμεΑ ΟΠΑΠ 2017 – Χρυσός ο Κολίσογλου, Ασημένιος ο Γαλανούδης

 Το ΟΑΚΑ, για τρίτη φορά τον τελευταίο μήνα, έγινε το επίκεντρο του ελληνικού Στίβου ΑμεΑ. Μετά τις δύο Ημερίδες, σειρά πήρε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, το οποίο πραγματοποιήθηκε από τις 26 έως και το μεσημέρι της Κυριακής με τη συμμετοχή 450 αθλητών και αθλητριών (η τελευταία μέρα αναβλήθηκε λόγω καιρού). Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, το οποίο είναι και το τελευταίο ουσιαστικό αγωνιστικό τεστ πριν από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Λονδίνου, θα λάβουν μέρος και οι έξι Παραολμπιονίκες του Ρίο.
Χρυσός ο Κολίσογλου, Ασημένιος ο Γαλανούδης του  ΕΝ ΣΩΜΑΤΙ ΥΓΙΕΙ Βέροιας
Με δύο αθλητές συμμετείχε το σωματείο μας και κατάφεραν και οι δύο να ανέβουν στο βάθρο των νικητών. Αρχικά ο Ελισσαίος Γαλανούδης με βολή 9.65μ. στον Ακοντισμό Κατ.43 (αναπηρία στα κάτω άκρα – αγωνίζονται όρθιοι), δεν κατάφερε να ξεπεράσει τον εαυτό του, αλλά παρόλα αυτά κατέκτησε την δεύτερη θέση και το ασημένιο μετάλλιο. Λίγο αργότερα την σκυτάλη έλαβε ο έτερος αθλητής μας, Κολίσογλου Ανδρέας, ο οποίος και πάλι στον Ακοντισμό αλλά στην Κατηγορία 35 (γενικευμένη αναπηρία σε όλο το σώμα) κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο με επίδοση 6.01, που αποτελεί παράλληλα και ατομικό ρεκόρ.  
   
Να σημειώσουμε ότι ο Γαλανούδης είχε ακόμα μια ευκαιρία στη Σφαιροβολία Κατ.43, αλλά δεν αγωνίστηκε λόγω αναβολής των αγώνων λόγω δυσμενών καιριών συνθηκών. Τα αγωνίσματα που αναβλήθηκαν θα πραγματοποιηθούν σε ημερομηνία που θα ανακοινώσει σύντομα η ΕΑΟμ.-ΑμεΑ.
   

Τους αθλητές μας συνόδευσε ο τελειόφοιτος του ΤΕΙ Φυσικοθεραπείας Θεσ/νικης κ. Χατζής Γεώργιος, ο οποίος προσφέρει εθελοντικά τις υπηρεσίες του στο σωματείο μας. 

   Το Δ.Σ. του Α.Σ. ΑμεΑ ΕΝ ΣΩΜΑΤΙ ΥΓΙΕΙ Βέροιας, συγχαίρει τους αθλητές για τις Πανελλήνιες Νίκες, την προπονήτρια ρίψεων Χαραλαμπίδου Νικολέττα, τον επικεφαλής προπονητή Καραϊωσήφ Αλέξανδρο και το Φυσιοθερπαευτή Χατζή Γεώργιο για τη συμβολή τους στις επιτυχίες των αθλητών μας. 

O Ελισσαίος περιχαρής με το μετάλλίο του
Κολίσογλου Ανδρέας: “Χρυσός” στην πρώτη του συμμετοχή σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα
 
Με εκτίμηση για το Δ.Σ. του
Α.Σ. ΑμεΑ ΕΝ ΣΩΜΑΤΙ ΥΓΙΕΙ Βέροιας
banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας