Βέροια Γράμματα & Τέχνες

Έναρξη του 42ου Συνεδρίου της ΠΕΕ του ΟΤΕ στο Χώρο Τεχνών της Βέροιας με λόγο, μουσική και χορό

Δήμητρα Σμυρνή

Η έναρξη του Συνεδρίου της Πολιτιστικής Ένωσης Εργαζομένων του ΟΤΕ, με θέμα «Αρχαίος Πολιτισμός και Σύγχρονη Ελλάδα», έγινε αυτήν τη φορά στη Βέροια σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Κέντρο Ημαθίας του ΟΤΕ, το Δήμο Βέροιας και την ΚΕΠΑ.

Μετά τα Χανιά, στα οποία έγινε το 41ο Συνέδριο, η ΠΕΕ επέλεξε τη Βέροια για το 42ο  Συνέδριό της, την πόλη που έγινε σταυροδρόμι πολιτισμών.

Μετά από προβολή βιντεοσκοπημένων αποσπασμάτων από το προηγούμενο συνέδριο, η Υπεύθυνη Προγραμματισμού της ΚΕΠΑ, Νανά Καραγιαννίδου, και συντονίστρια της βραδιάς, έδωσε το λόγο στον Πρόεδρο του ΠΚΗ κ. Χρήστο Μπαζούκη, ο οποίος έδωσε σύντομα την αξία του παρελθόντος για το παρόν μιας χώρας, όπως η Ελλάδα, που διαθέτει ένα τόσο πλούσιο πολιτιστικό παρελθόν.

Στη συνέχεια, χαιρέτισαν ο Μητροπολίτης κ. Παντελεήμων, ο Δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης, ο Γενικός Διευθυντής Τεχνολογίας του ΟΤΕ Στέφανος Θεοχαρόπουλος, ο Λάμπρου Βασίλης και η Πρόεδρος της ΠΕΕ του  ΟΤΕ, Νικολέτου Χριστίνα, η οποία μίλησε για την ανιδιοτελή προσφορά των συναδέλφων της στον τομέα του Πολιτισμού και για το έργο που παράγει η ΠΕΕ όλα αυτά τα χρόνια, κηρύσσοντας την έναρξη του Συνεδρίου.

Κεντρική ομιλήτρια της  έναρξης του Συνεδρίου η Πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλολόγων Ημαθίας Ευγενία Καβαλάρη.

Χαρακτηρίζοντας το θέμα πρόκληση, η Ευγενία Καβαλάρη πέρασε στην άμεση σχέση ταυτότητας και πολιτισμού, κάνοντας μια εκτενή και εύστοχη αναφορά στο παρελθόν του Αρχαίου Πολιτισμού και φθάνοντας μέχρι τα νεώτερα χρόνια, τα χρόνια της κρίσης, διαγράφοντας μια ενδιαφέρουσα ιστορική πορεία του Νέου Ελληνισμού.

Στη συνέχεια, ο Όμιλος « Μπούλες και Γενίτσαροι» της Νάουσας χόρεψαν εντυπωσιακά, θυμίζοντας διονυσιακά δρώμενα. Στη σκηνή τούς διαδέχτηκε η παιδική χορωδία του Ωδείου «Φίλιππος» Βέροιας, με μαέστρο τη Νεφέλη Μπραβάκη.

Πολλά παιδιά πάνω στη σκηνή με αποσπάσματα από μιούζικαλ έδωσαν μια άποψη του σύγχρονου σε σχέση με το παραδοσιακό που προηγήθηκε.

Η βραδιά ολοκληρώθηκε με απόδοση αναμνηστικών από τη μεριά του ΟΤΕ στην κεντρική ομιλήτρια κ. Καβαλάρη, στη  διακεκριμένη για την πολιτιστική της προσφορά στην ΠΕΕ, κ. Ζάνια Κική, στον εκπρόσωπο του Ομίλου «Γενίτσαροι και Μπούλες» και στη μαέστρο της παιδικής χορωδίας Νεφέλη Μπραβάκη. Οι διοργανωτές, θεωρώντας σημαντική την προσφορά της Υπεύθυνης Προγραμματισμού, κ. Νανά Καραγιαννίδου, στον τομέα της στήριξης της εκδήλωσης, τίμησαν την ίδια και την ΚΕΠΑ στο πρόσωπό της.

banner-article

Ροη ειδήσεων