Βέροια Κοινωνία

Κάτω τα νέα αντεργατικά – αντιλαϊκά μέτρα! Όλοι στη Γενική Απεργία στις 17 Μάη!

Κάτω τα νέα αντεργατικά – αντιλαϊκά μέτρα!

Μαζικός πανεργατικός αγώνας!

Όλοι στη Γενική Απεργία στις 17 Μάη!

Συνάδελφοι

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, δίνοντας τα χέρια με τους δανειστές της, υπέγραψε τη συμφωνία για τη νέα λεηλασία των εισοδημάτων μας και την καρατόμηση των εργασιακών μας δικαιωμάτων.

Με το “κλείσιμο” της συμφωνίας ύψους 3,8 δις ευρώ, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μεθοδεύει με ταχύτατους ρυθμούς νέα βαριά φοροεπιδρομή σε βάρος μισθωτών και συνταξιούχων. Για να υπηρετήσει τον στόχο των ματωμένων πρωτογενών πλεονασμάτων στα επίπεδα του διαβόητου 3,5% επιβάλλει νέα δραματική μείωση του αφορολόγητου στα 5.681 ευρώ. Οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι, ακόμα και αυτοί που παίρνουν σύνταξη μέχρι 490 ευρώ, καλούνται να βάλουν ακόμα πιο βαθιά το χέρι στην – έτσι κι αλλιώς άδεια – τσέπη τους και να πληρώσουν νέους δυσβάσταχτους φόρους.

Η κυβέρνηση που υποτίθεται πως θα προστάτευε τις συντάξεις ακόμα και αυτών των χαμηλοσυνταξιούχων, προσυπέγραψε την δραματική περικοπή έως και 18%(!!) της προσωπικής διαφοράς σε κύριες και επικουρικές συντάξεις. Το μέτρο χτυπά πρώτα και κύρια τους συνταξιούχους του Δημοσίου, του ΙΚΑ, του ΟΑΕΕ(πρώην ΤΕΒΕ) και οδηγεί σε δραματικές περικοπές που φτάνουν μέχρι και τα 300 ευρώ. Μετατρέπει έτσι τις συντάξεις σε φιλοδωρήματα και καταδικάζει τους συνταξιούχους στην απόλυτη φτώχεια και εξαθλίωση.

Η συμφωνία προβλέπει ακόμα, μέτρα ύψους 447 εκατ. ευρώ από το 2018 με περικοπές επιδομάτων ανεργίας, τέκνων, φτώχειας και φυσικών καταστροφών, στήριξης οικογενειών και επιπλέον μείωση του επιδόματος θέρμανσης κατά 58 εκατ. ευρώ. Συγχρόνως, προβλέπεται η κατάργηση της έκπτωσης φόρου για ιατρικές δαπάνες, κάτι που θα αυξήσει το φορολογικό βάρος κατά 121 εκατ. Ευρώ.

Στο Δημόσιο τομέα έρχεται νέα αξιολόγηση και κινητικότητα ενώ για πρώτη φορά επιβάλλεται όριο στις προσλήψεις συμβασιούχων. Αυτό θα σημάνει αύξηση του φόρτου εργασίας και νέα εντατικοποίηση. Για την εκπαίδευση ιδιαίτερα η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί ρητά από το 3ο Μνημόνιο πως θα πρέπει να προχωρήσει σε αύξηση του ωραρίου από το Νοέμβρη του 2018 . Κινητικότητα, αξιολόγηση και νέες περικοπές περιμένουν εργαζόμενους και εκπαιδευτικούς.

Το νέο αντεργατικό πακέτο μέτρων προβλέπει την άλωση όσων εργασιακών δικαιωμάτων και κατακτήσεων έχουν απομείνει. Στον εμπορικό τομέα καταργείται τυπικά η κυριακάτικη αργία. Στο σύνολο του ιδιωτικού τομέα επεκτείνονται και διαιωνίζονται οι ατομικές και επιχειρησιακές συμβάσεις με απαγόρευση της επεκτασιμότητας των κλαδικών συμβάσεων εργασίας, ενώ διευκολύνεται η μαζική απόλυση εργαζομένων με την κατάργηση της υποχρεωτικής Υπουργικής Απόφασης για την έγκρισή τους.

Η κυβέρνηση βγάζει για μια ακόμα φορά στο σφυρί τη Δημόσια Περιουσία. Στο στόχαστρο μπαίνει τώρα η ενέργεια αφού προωθείται άμεσο ξεπούλημα του 30% έως 40% των μονάδων παραγωγής ενέργειας της ΔΕΗ καθώς επίσης και του 17% του μετοχικού κεφαλαίου της επιχείρησης μέσω του ΤΑΙΠΕΔ.

Η κυβέρνηση κομπάζει για τα περίφημα “αντίμετρα” που περιλαμβάνουν απαλλαγές προς τις επιχειρήσεις, ενώ για να περισώσει το ψευτο-κοινωνικό της πρόσωπο μοιράζει σχολικά γεύματα για να συγκαλύψει το γενικευμένο καθεστώς της πείνας που αποδεδειγμένα μαστίζει μεγάλη μερίδα του μαθητικού πληθυσμού. Την ίδια ώρα που επιβάλλει τη νέα αντεργατική και αντιλαϊκή λαίλαπα, με περίσσιο θράσος καμώνεται πως θα “βγάλει τη χώρα και το λαό από τα μνημόνια” ενώ εκλιπαρεί τους δανειστές της για κάποια διευθέτηση του χρέους.

Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ, ΕΕ, ΔΝΤ, εργοδότες και όλος ο μνημονιακός συρφετός ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ-ΧΑ συνεχίζουν να βομβαρδίζουν τους εργαζόμενους!

Συνάδελφοι

Πρέπει να βάλουμε τώρα τέλος στη μακρά περίοδο αναμονής και απογοήτευσης. Είναι ανάγκη να σημάνει γενικός πανεργατικός ξεσηκωμός ενάντια στη νέα αντιλαϊκή καταιγίδα που φέρνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με την πολιτική της υποταγής στα κελεύσματα των ιμπεριαλιστών και του μεγάλου κεφαλαίου ντόπιου και ξένου. Η γενική πανεργατική απεργία στις 17 Μάη είναι ανάγκη να μετατραπεί σε πανεργατικό – παλλαϊκό συλλαλητήριο και εφαλτήριο νέων μεγάλων αγώνων ενάντια στην πολιτική που εξαθλιώνει τα τεράστια τμήματα των εργαζομένων και του λαού μας, που βγάζει το δημόσιο πλούτο στο σφυρί!

  • Κανείς δεν είναι δυνατότερος από τον οργανωμένο και αποφασισμένο λαό!
  • Να γίνουμε το κίνημα που δεν μπορούν να αγνοήσουν!
  • Με αγώνες σύγκρουσης κι ανατροπής – όχι διαμαρτυρίας κι υποταγής!
  • Για την ανατροπή της πολιτικής κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ!
  • Να μην περάσουν τα νέα αντεργατικά & αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης!

Όλοι στους δρόμους και στην απεργία στις 17 Μάη!

Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση, Πλ. Δημαρχείου, στις 10.30.!

Όλοι στον αγώνα!

 

banner-article

Ροη ειδήσεων