Βέροια Κοινωνία

Με μεγάλη συμμετοχή κοινού και έντονο ενδιαφέρον η ημερίδα του Συλλόγου Μ.Α.μ.Α “Το παζλ των συναισθημάτων”

 Δήμητρα Σμυρνή

Με γεμάτο τον επάνω όροφο του ΣΤΑΡ, ο Σύλλογος Μ.Α.μ.Α πρόσφερε στους γονείς των παιδιών με Αυτισμό, στους δασκάλους, αλλά και γενικότερα στο κοινό, μια ημερίδα με άκρως επιστημονικό περιεχόμενο, αλλά ταυτόχρονα απλή και κατανοητή για όλους, χρήσιμη ιδιαίτερα για  εκείνους που ασχολούνται με το δύσκολο αντικείμενο του Αυτισμού.

Η Πρόεδρος του Μ.Α.μ.Α κ. Ελένη Γεωργιάδου Στεφανάκη είπε προλογίζοντας:

(…) «Για μας τους νευροτυπικούς και φυσιολογικούς είναι εύκολο να εκφράσουμε αυτό που νιώθουμε, τις περισσότερες φορές τουλάχιστον.

Φανταστείτε, λοιπόν, πόσο δύσκολο είναι για ένα παιδί του φάσματος να δείξει, να πει, να εκφράσει αυτό που νιώθει. Στο μυαλό των παιδιών μας η λέξη ‘συναίσθημα’ είναι περίπλοκη και δυσνόητη, δύσκολη. Είναι ένα απέραντο παζλ που χρειάζεται συναρμολόγηση. Χρειάζονται συγκεκριμένοι τρόποι και τεχνικές, ώστε να βοηθηθούν τα παιδιά μας να εξωτερικέψουν τον απέραντο, πανέμορφο συναισθηματικό τους κόσμο.

Γι αυτό σήμερα βρίσκονται κοντά μας η κ. Όλγα  Παΐζη, ψυχοπαιδαγωγός με ειδίκευση στις διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές, αλλά και οι κύριοι Παγκράτης Παυλίδης και Χρήστος Μπίτσης, δάσκαλοι Ειδικής Αγωγής, για να μας δείξουν πώς η Τεχνολογία μικραίνει τη διαφορά, καθώς τη χρησιμοποιούμε ως μέσο έκφρασης και επικοινωνίας.

Συντονίζει η κ. Έφη Γώτη, Σύμβουλος Νηπιαγωγών Νομού Ημαθίας.»

Στη συνέχεια δόθηκε ο λόγος στους εισηγητές, οι οποίοι και βοήθησαν το κοινό να αποκτήσει  σημαντικές γνώσεις γύρω από το φάσμα του Αυτισμού και την ιδιαίτερη αντιμετώπιση που χρειάζεται.

Φωτογραφίες: faretra.info

 

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας