Εργασία Νάουσα

Εργατικό Κέντρο Νάουσας: Δε μπορούμε – δε θα ζήσουμε με ψίχουλα. Διεκδικούμε τη ζωή που μας αξίζει

Εδώ και 2 μήνες οι εργαζόμενοι στα 8μηνα κοινωφελής εργασίας στο δήμο Νάουσας παραμένουν απλήρωτοι, παρόλο που  προσφέρουν κανονικά την εργασία τους και καλύπτουν βασικές ανάγκες στους φορείς που υπηρετούν. Δουλεύουν με μισθούς ψίχουλα και σε 6 μήνες θα ξαναβρεθούν στην ουρά των ανέργων,  παραμένοντας να «τρέξει» κάποιο άλλο πρόγραμμα.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι να μην ξεγελαστούμε, αυτές είναι οι εργασιακές σχέσεις που οραματίζονται κυβέρνηση, Ε.Ε. και μεγαλοεπιχειρηματίες. Ανακυκλώσιμοι εργαζόμενοι, που δουλεύουν για ψίχουλα, χωρίς δικαιώματα, με την απειλή της ανεργίας πάνω από το κεφάλι τους, ώστε να λένε «πάλι καλά είμαστε, από το τίποτα…».

Να μην τους περάσει!

Μέσα σε αυτή τη λαίλαπα που ζούμε λύση δεν μπορεί να υπάρξει για τον καθένα μας ξεχωριστά. Η λύση βρίσκεται στον μαζικό και οργανωμένο αγώνα όλων των εργαζομένων, των ανέργων απέναντι στο μέλλον που μας ετοιμάζουν.

Διεκδικούμε:

  • Άμεση αποπληρωμή των δεδουλευμένων
  • Μισθό μέσω των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας (και όχι τα ψίχουλα του ΟΑΕΔ)
  • Πλήρη ασφαλιστική κάλυψη και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στην εργασία με τη χορήγηση των μέσων ατομικής προστασίας και όποιες παροχές προβλέπονται για τους μόνιμους εργαζόμενους
  • Επίδομα ανεργίας, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, για όλους όταν τελειώσει το πρόγραμμα.

Παλεύουμε για μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Αν οι εργαζόμενοι δεν πληρωθούν έως την Παρασκευή 10 Μάρτη, καλούμε τη Δευτέρα 13 Μάρτη 1:30 το μεσημέρι συγκέντρωση έξω από τον ΟΑΕΔ

Νάουσα,6/3/2017

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας