Βέροια Πολιτισμός

Δημιουργία πιλοτικού δικτύου καλλιτεχνικών φορέων με κοινές δράσεις, με τη συμμετοχή και της ΚΕΠΑ Δ. Βέροιας

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτερα 6 Φεβρουαρίου το μεσημέρι , στο Αμφιθέατρο του Υπουργείου Πολιτισμου στην Αθηνα , συνάντηση εκπροσώπων πολιτιστικών Φορέων από όλη την Ελλαδα (ως συνάντηση ομοϊδεατών χαρακτηρίστηκε απο τον υπεύθυνο καταγραφής και διαχείρισης των ΦΕΣΤΙΒΑΛ άνα την Ελλαδα του Υππο , Ανδρέα Ανδρέου ) , μετα απο πρόσκληση του καλλιτεχνικού Διευθυντή του ΦΕΣΤΙΒΑΛ Αθηνων και Επιδαυρου , Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου και παρουσία της Υπουργού Πολιτισμου Λυδιας Κονιορδου.

Στο συντονιστικό πάνελ , εκτός απο τους προαναφερθέντες , συμμετείχαν οι: Σταυρος Μπενος , π. Υπουργός Πολιτισμου και Προεδρος του Σωματείου “Διάζωμα”, Βικυ Μαραγκοπούλου -τέως Καλλιτεχνική Διευθυντρια Διεθνούς ΦΕΣΤΙΒΑΛ Χορου Καλαμάτας και η Κέλλυ Διαπούλη,   καλλιτεχνική Δ/ντρια Ελευσίνας 2020-2021(πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης ).

Η Υπουργός Πολιτισμου τόνισε ότι το Υπουργείο στηρίζει όλες τις δράσεις, δίνοντας έμφαση σε ακριτικά φεστιβάλ και σε φεστιβάλ νησιών που φιλοξενούν πρόσφυγες . Ο Δ/Ντης του ΦΕΣΤΙΒΑΛ Αθηνων Επιδαυρου αναφέρθηκε σε συμπράξεις και συνεργασίες πολιτιστικών φορέων, σε κοινές δράσεις , χωρίς απαραίτητα να υπάρχει ομοιογένεια στους εμπλεκόμενους φορείς, με τελικό στόχο αυτές οι δραςεις και οι συμπαραγωγές να ταξιδέψουν και εκτός Ελλάδας .

Η τέως καλλιτεχνική Δ/ντρια φεστιβάλ χορού της Καλαμάτας αναφέρθηκε στο παράδειγμα της Καλαμάτας , ως πόλης που καθιερώθηκε πρωτοπόρος στο σύγχρονο χορό , ενώ εμπεριστατωμένες αναλύσεις πανω σε επιτυχημένες πολιτιστικές πολιτικές και στρατηγικές έκαναν οι Σταυρος Μπενος και Κέλλυ Διαπούλη.

Στο υπο -δημιουργία πιλοτικό δίκτυο, εξέφρασε την επιθυμία να συμμετέχει και η ΚΕΠΑ ΔΗΜΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ, προσκεκλημενη του Υπουργείου, , που εκπροσωπήθηκε απο τον Πρόεδρο του ΔΣ,  κο Σοφιανιδη Γιώργο,  ο οποίος έκανε εισήγηση και κατέθεσε προτάσεις , ο Δ/Ντης της ΚΕΠΑ , Γιαννης Καμπουρης και η υπεύθυνη προγραμματισμού,  Νανά Καραγιαννιδου .

Καλαμάτα , πόλη του χορού , Βεροια Ευηχη πόλη , πόλη της μουσικής ! Ετοιμαζόμαστε !

banner-article

Ροη ειδήσεων