Παιδεία Τοπικά

ΕΛΜΕ ΗΜΑΘΙΑΣ: Με αφορμή τις δηλώσεις στελεχών του τομέα Παιδείας της ΝΔ για “εκπαιδευτικούς φαντάσματα”

Για άλλη μια φορά οι εκπαιδευτικοί βρέθηκαν στο στόχαστρο! Τα στελέχη της ΝΔ συκοφαντούν, παραπληροφορούν και προετοιμάζουν το έδαφος της αξιολόγησης και των απολύσεων! Μίλησαν για «…νοσηρή κατάσταση που επικρατεί σε πολλά σχολεία της χώρας, καθώς εκπαιδευτικοί “φαντάσματα” εμφανίζονται για μια ή δυο ώρες την ημέρα, ασκώντας πλημμελώς τα καθήκοντά τους και δημιουργώντας στην ουσία οιωνεί κενά, που δυσχεραίνουν την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων.»

Ορκισμένοι υποστηρικτές όλων των μνημονίων (και  του 3ου που ψήφισαν μαζί με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ), στοχοποιούν τους εκπαιδευτικούς για τα σημερινά κενά. Δεν είναι παράξενο το γεγονός πως η ΝΔ ασκεί αυτή την επικοινωνιακή πολιτική ενώ είναι αντιπολίτευση. Στα πλαίσια του νεοφιλελεύθερου προγράμματός τους προετοιμάζουν το κοινωνικό έδαφος του αλληλοσπαραγμού των κοινωνικών ομάδων. Δημιουργούν εσκεμμένα συντηρητικά αντανακλαστικά στους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα ενάντια τόσο στους εκπαιδευτικούς, όσο και στο σύνολο των δημοσίων υπαλλήλων γιατί έτσι προωθείται η διάλυση  της εκπαίδευσης και κάθε δημόσιου και κοινωνικού αγαθού που έχει μείνει ακόμα όρθιο! Η ΝΔ προωθεί την πολιτική της ΕΕ, του ΟΟΣΑ, του κεφαλαίου! Κι αυτή η αποστολή της είναι τελικά πάνω από αντιπολιτευτικές τακτικές!Ακριβώς με τον ίδιο τρόπο επιτέθηκε και ο πρώην υπουργός Φίλης, όταν πέρσι δήλωνε ότι «η εκπαίδευση θα μοιάζει ότι είναι ένα πιθάρι χωρίς πάτο αν δεν αντιμετωπίσουμε τις παθογένειες στη λειτουργία των σχολείων, που αφορούν όχι τα πραγματικά κενά αλλά τα τεχνητά κενά!» και αναφερόταν σε ολιγομελή τμήματα και γραμματειακή υποστήριξη. Ο κατάλογος των υπουργών παιδείας που δικαιολογούν την αντιεκπαιδευτική τους πολιτική στην πλάτη των εκπαιδευτικών είναι ατελείωτος: Αρσένης, Γιαννάκου, Διαμαντοπούλου, Αρβανιτόπουλος, Λοβέρδος, Φίλης δείχνουν πως το ένα χέρι νίβει τ’ άλλο και τα δυο το πρόσωπο!

Το δημόσιο σχολείο όμως κινδυνεύει πραγματικά κυρίως απτα 7 χρόνια αδιοριστίας και αύξηση της ελαστικής εργασίας! Κάθε παιδαγωγική και εκπαιδευτική λειτουργία ακυρώνεται και διαστρεβλώνεται κάτω από το βάρος της υπηρέτησης της πολιτικής των μνημονίων και των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων που προωθείται από την ΕΕ και την εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ με στόχο ένα φτηνό, ευέλικτο σχολείο, υποταγμένο στην αγορά και το κέρδος που προετοιμάζει τους μαθητές για το αυριανό φτηνό εργατικό δυναμικό! Ένα σχολείο που η λειτουργία του θα καθορίζεται και θα υπηρετεί τους οικονομικούς δείκτες την εποχή της κρίσης, την αποπληρωμή του χρέους και των δόσεων, την υπηρέτηση των τραπεζών και των εργοδοτών, πολτοποιώντας μορφωτικά και εργασιακά δικαιώματα. Γι’ αυτό μηδενικοί διορισμοί, γι’ αυτό συκοφάντηση των εκπαιδευτικών από την εθνική μνημονίων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ-ΠΟΤΑΜΙ!

ΤΩΡΑ μαζικοί μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών όλων των ειδικοτήτων!

ΕΛΜΕ ΗΜΑΘΙΑΣ

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας