"Πρότυπος βιοκλιματισμος, η απάντηση στο πρόβλημα της θέρμανσης των Ελλήνων και της αιθαλομίχλης!" δια χειρός Αλιθέρση

assets_LARGE_t_942_43653677

Το κείμενο που ακολουθεί  γράφτηκε και δημοσιεύτηκε από πολλές ιστοσελίδες πριν τρία χρόνια  ακριβώς. Άλλοι τότε οι πρωταγωνιστές. Ίδια όμως η πολιτική,  που συνεχίζεται χωρίς παρεκλίσεις  και μάλιστα με ακόμη μεγαλύτερη ένταση.  Απ’ εκείνους που υποσχέθηκαν ότι θα βάλουν φρένο σ’ αυτόν τον κατήφορο,  εξαπατώντας  όμως όπως και οι προηγούμενοι τον ελληνικό λαό, υφαρπάζοντας την ψήφο του.

Οι πρωταγωνιστές του κειμένου σήμερα μπορεί να έχουν  περιέλθει στη λήθη και την απαξίωση, χωρίς όμως να παραγράφονται οι εγληματικές τους ευθύνες,  κάτι που είναι μαθηματικά βέβαιο ότι θα  συμβεί και με τους σημερινούς κυβερνώντες  αύριο.

Διαβάζοντας το κείμενο μπορείτε άνετα να  αντιστοιχίσετε τα ονόματα εκείνων μ’ αυτά των σημερινών κατά τη δική σας κρίση. Σας διαβεβαιώνω ότι δεν πρόκειται να κάνετε καμιά παραχάραξη. (Αλιθέρσης)    

 tzakia.medium

Και ενώ όλα βάδιζαν κατ’ ευχήν και όλοι τους ήταν ευχαριστημένοι, που έθεσαν την πατρίδα εις τροχιάν σωτηρίας, ξαφνικά και πάλι το νέφος της αιθαλομίχλης, που πλανάται πάνω από τον ουρανό της χώρας, ήρθε να διασαλεύσει την ηρεμίαν των κρατούντων και μάλιστα μεσουσών των εορτών.

Όση προσπάθεια και αν έγινε από μεριάς Κυβέρνησης, για να περάσει το εν λόγω φαινόμενο απαρατήρητο, ύστερα και από την τελευταία παρέμβαση του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, αυτό δεν κατέστη δυνατόν. Το πρόβλημα είναι σοβαρό και οι επιπτώσεις σοβαρότερες. Όχι τόσο επειδή απειλείται η υγεία των πολιτών -μήπως μόνο από την αιθαλομίχλη απειλείται;- αλλά επειδή απειλούνται οι κυβερνητικοί σχεδιασμοί.

Πλήττεται η βαριά βιομηχανία της χώρας! Η ελπίδα μας ο τουρισμός! Ποιοι τουρίστες θα έρθουν... να μας επισκεφτούν υπό την σκέπην της δολοφονικής αιθαλομίχλης; Έπειτα τα δάση μας! Αυτά άρχισαν να αποψιλώνονται με ιλιγγιώδεις ρυθμούς. Ποιος «επενδυτής» θα έρθει να αγοράσει τα φαλακρά βουνά μας; Το ένα φέρνει το άλλο. Η… «ανάπτυξη»(!) που ευαγγελίζεται η Κυβέρνηση τίθεται σε άμεσο κίνδυνο. Το ίδιο και το… «πρωτογενές πλεόνασμα»! Πας για μαλλί και βγαίνεις κουρεμένος!

Και  επειδή βέβαια ουδέν κακόν αμιγές καλού, από την όλη ιστορία -από ότι φαίνεται- το μόνο καλό είναι ότι… «λύνεται» το πρόβλημα της καύσης των σκουπιδιών. Τα καίμε στα τζάκια και τις ξυλόσομπες!

Όμως αυτοί που ανησύχησαν περισσότερο ακόμη και από τους κυβερνητικούς παράγοντες είναι οι κατοικούντες στα βόρεια προάστια. Τους πνίγει το δίκιο. Ενώ δεν έχουν καμιά σοβαρή συμβολή στη δημιουργία της αιθαλομίχλης, δέχονται στο ακέραιο τις επιπτώσεις της! Μπορεί το νέφος να έχει ταξική προέλευση αλλά δεν επιλέγει με ταξικά κριτήρια πού θα εγκατασταθεί, πράγμα που τους έχει δημιουργήσει σοβαρές ανησυχίες, με αποτέλεσμα να κρούσουν και αυτοί, μέρες εορτών, κώδωνα κινδύνου.

Η κυβερνητική σύσκεψη επιβεβλημένη. Οι συνέταιροι πολιτικοί αρχηγοί, τα μέλη της κυβερνητικής επιτροπής και ικανός αριθμός υπηρεσιακών παραγόντων, μέσα σε ένα πολύ βαρύ κλίμα, παρόντες στου Μαξίμου! Αναγκάστηκαν οι άνθρωποι μέρες εορτών να εγκαταλείψουν τη θαλπωρή του σπιτιού τους, για να ασχοληθούν -ποιος το περίμενε- με την… αιθαλομίχλη!

αιθαλομίχλη.jpg2_Πρώτος, χωρίς να του δοθεί, πήρε το λόγο ο κ. Βενιζέλος. «Ως αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, που όχι μόνο  δεν ντρέπομαι να λέω ότι είμαι ΠΑΣΟΚ, αλλά είμαι υπερήφανος γι αυτό -γιατί εμείς  είμαστε  οι πρώτοι που σώσαμε τους Έλληνες-  έχω μια ολοκληρωμένη πρόταση. Κατ’ αρχήν όμως θα επιθυμούσα να σας ενημερώσω ότι εμείς στην οικία μας έχουμε καταργήσει τη θέρμανση, γιατί δεν βγαίνουμε οικονομικά και όμως αντέχουμε. Αραιά και που και μόνο για τις κρύες μέρες του χειμώνα, να ανάψουμε κανένα μαγκάλι στην κρεβατοκάμαρα. Και αυτό εφόσον το ζητήσει η σύζυγος μου. Ο Θόδωρος, από ότι ξέρω, έχει καταργήσει εντελώς τη θέρμανση, γιατί και αυτός δεν βγαίνει οικονομικά αλλά δεν του χρειάζεται κιόλας. Άρα, εμείς δεν συμβάλλουμε καθόλου στη δημιουργία της αιθαλομίχλης».

Και συνεχίζει σαν να αγορεύει στη Βουλή. «Από όσα είπα μέχρι τώρα, για όσους από εσάς μπορούν να το καταλάβουν, προκύπτει ότι το πρόβλημα  θα λυθεί διαπαντός, εφόσον πετύχουμε να παχύνουμε τον πληθυσμό. Το υποδόριο λίπος, αν γνωρίζετε, είναι ένα ισχυρό δυσθερμαγωγό σώμα. Γι αυτό το λόγο προτείνω να ταΐζουμε τους Έλληνες καθημερινά  μακαρόνια.  Έτσι, δεν θα επηρεάζονται από τις καιρικές συνθήκες και φυσικά από το κρύο και συνεπώς δεν θα χρειάζονται θέρμανση.Οι μαθητές για τον ίδιο λόγο,  αμέσως μετά την πρωινή προσευχή, πρέπει απαραιτήτως να τρώνε μακαρόνια και, εάν χρειαστεί, και στα διαλείμματα, μ' αποτέλεσμα η θέρμανση και στα σχολεία να είναι αχρείαστη.

Και επειδή εμείς είμαστε σοσιαλιστικό κόμμα, θεωρούμε  επιβεβλημένο ότι πρέπει να υπάρξει -πάντα βέβαια με εισοδηματικά κριτήρια- επιδότηση στα μακαρόνια.  Εμείς το σοσιαλισμό τον κάνουμε πράξη, κύριε Σαμαρά» είπε κοιτώντας κατά πρόσωπο τον Πρωθυπουργό.

«Επίσης, θα ήταν πάρα πολύ καλό για όσους το επιθυμούν, για να υπάρχει και ποικιλία στη διατροφή, να ψάχνουν για φαγητό στους κάδους απορριμμάτων. Αυτό εμείς, σαν Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα, το συστήνουμε ανεπιφύλακτα. Έτσι, ταυτόχρονα θα πετύχουμε τη μείωση των σκουπιδιών, την εξαφάνιση της αιθαλομίχλης, την προστασία των δασών μας από την παράνομη υλοτομία και φυσικά την εξοικονόμηση καυσίμων»!

Κλείνοντας δε την ομιλία του είπε. «Τα καύσιμα που θα εξοικονομήσουμε από την κατάργηση της θέρμανσης, σε πτωχούς και νεόπτωχους, να δίνονται δωρεάν σε όσους  επενδύουν στη χώρα μας! Έτσι, αντί να αναδύεται η αιθαλομίχλη, θα αναδύεται η ανάπτυξη! Οι  εποχές είναι δύσκολες και πρέπει να κάνουμε τα πάντα, προκειμένου να σώσουμε την πατρίδα! Η σωτηρία της πατρίδας ήταν και ο μοναδικός λόγος που εμείς, ένα σοσιαλιστικό κόμμα, συνεργαστήκαμε με αποστάτες  ακόμη και την επάρατη δεξιά, η οποία δραπέτευσε από το χρονοντούλαπο της ιστορίας, όπου εμείς οι ίδιοι την είχαμε βάλει».2012031102942_146498768

Κατά την διάρκεια της ομιλίας του κ. Βενιζέλου, ο κ. Στουρνάρας μετρούσε με τα δάχτυλά του χωρίς να γίνει γνωστό τι, ένας άλλος της κυβερνητικής επιτροπής δίπλα του τεντώθηκε πάνω στην πολυθρόνα του βάζοντας τα χέρια του πίσω από το κεφάλι, παίρνοντας στάση ύπνου και ένας τρίτος από αμηχανία μασούσε ένα χαρτί. Κι άλλοι δύο είχαν συνεχώς το βλέμμα τους προς την έξοδο της αίθουσας που γινόταν η σύσκεψη. Αυτός που διατηρούσε ένα διαρκές χαμόγελο, κοιτώντας προς όλες τις κατευθύνσεις, ήταν ο πρωθυπουργός κ. Σαμαράς. Ο γράφων αδυνατεί να υιοθετήσει κάποια από τις πολλές  ερμηνείες που δόθηκαν για το τι πρόδιδε αυτό το χαμόγελο.

Ο Πρωθυπουργός, μετά το τέλος της ομιλίας Βενιζέλου, δείχνοντας ότι δεν βιάζεται, με το βλέμμα του να πλανάται προς την οροφή της αίθουσας, διατηρώντας πάντα το ίδιο αδιευκρίνιστο χαμόγελο, είπε με χαμηλούς τόνους στη φωνή του: «Από την τοποθέτηση του κ. Βενιζέλου -και λυπάμαι πολύ που δυστυχώς είναι κυβερνητικός μας εταίρος-  διαπίστωσα ότι υπάρχει μια μεγάλη προχειρότητα στην πέρα για πέρα ανεδαφική πρόταση που έκανε. Ευτυχώς η ΝΔ έχει όχι μία αλλά δύο, επιστημονικά τεκμηριωμένες προτάσεις. Η πρώτη αφορά τον έλεγχο των καυσαερίων, για τις οικιακές καμινάδες, με την εγκατάσταση ειδικών μετρητών καυσαερίων σε όλες τις καμινάδες καθ’ άπασαν την επικράτειαν. Ταυτόχρονα δε, θα υπάρχει on line σύνδεση με ένα κεντρικό σύστημα ελέγχου, που θα εγκαταστήσουμε στο Υπουργείο Ανάπτυξης, ώστε άμεσα να επιβάλλονται και να εισπράττονται από τους παραβάτες τα πρόστιμα. Επειδή όμως για την εγκατάσταση αυτού του συστήματος θα χρειαστεί αρκετός χρόνος και ίσως κάποιοι ελάχιστοι δυσανασχετήσουν και με τη σχετική δαπάνη, γι αυτό φέτος εγκαταλείπουμε αυτή την ιδέα και προκρίνουμε τη δεύτερη επαναστατική μας λύση, το σύστημα του «πρότυπου βιοκλιματισμού»!

«Πρότυπος βιοκλιματισμός»! Η όλη  φιλοσοφία αυτής μας της πρότασης στηρίζεται στο ότι υπάρχει σχετικότητα στην αντίληψη του κρύου και του ζεστού. Αν για παράδειγμα αυτήν τη στιγμή βγει για δέκα λεπτά έξω από το κτίριο ο κ. Στουρνάρας και μπει στη συνέχεια μέσα, θα αισθανθεί μια έντονη και ανυπόφορη ζέστη. Έτσι, οι πτωχοί, οι νεόπτωχοι και οι μέλλοντες πτωχοί, που σύμφωνα με τους υπολογισμούς μας δεν θα ξεπερνούν ούτε το 80% του πληθυσμού της χώρας μας, θα μπορούν να βγαίνουν -φορώντας ελάχιστα ρούχα έως καθόλου- στα μπαλκόνια των σπιτιών τους ή και στο δρόμο και στη συνέχεια, όταν μπουν στο σπίτι, θα αισθανθούν μια υπέροχη ζέστη! Όσο περισσότερο χρόνο μείνουν έξω, τόση μεγαλύτερη ζέστη θα αισθανθούν, όταν μπουν μέσα. Το μέτρο θα αποδώσει  τα μέγιστα, αν η έξοδος από την οικία συνοδεύεται και με σουηδική γυμναστική!23dba7399fedc05135d201f22ee9c5d1_XL

Θα υπάρξει επίσης σχετική σύσταση, ώστε το μέτρο να εφαρμόζεται άμεσα και στα νεογέννητα, για να συνηθίσουν εξ αρχής σε ανάλογες συνθήκες. Επίσης, η σύμπτυξη των οικογενειών που υπάρχει, όπως όλοι γνωρίζουμε, στις κατοικίες, πράγμα που φυσικά θα ενταθεί στο μέλλον  ακόμη περισσότερο, πιστεύουμε ακράδαντα ότι  θα βοηθήσει επιπρόσθετα στην άνετη διαβίωση όλων των Ελλήνων. Το φαινόμενο αυτό θα συμβάλει επίσης, ώστε να μηδενιστεί κάθε ανάγκη για θέρμανση. Σας διαβεβαιώνω, κ. Βενιζέλο, ότι από εδώ και στο εξής  κι εσείς θα καταργήσετε το μαγκάλι!» είπε ο Πρωθυπουργός.

Στη συνέχεια, ο μόνος που ζήτησε το λόγο ήταν ο κ. Στουρνάρας, ο οποίος και δήλωσε ότι συμφωνεί με τις προτάσεις του Πρωθυπουργού και ότι είναι πολύ ευχαριστημένος, γιατί η Κυβέρνηση είναι συνεπής και παίρνει συνεχώς μέτρα, που εξασφαλίζουν τις δόσεις για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και ότι οι συνάδελφοί του τραπεζίτες τον παρακάλεσαν εκ μέρους τους να συγχαρεί την κυβέρνηση για την εν γένει πολιτική της. Τέλος, είπε «θεωρώ ότι όλοι οι πολίτες αισθάνονται ικανοποίηση και χαρά, γιατί ενεργά συμβάλλουν στη σωτηρία της πατρίδας μας!»

Τελικά, με λευκή ψήφο από τον Βενιζέλο, εγκρίθηκε η πρόταση του Πρωθυπουργού σχετικά με τον πρότυπο  βιοκλιματισμό. Επίσης, εγκρίθηκε ή αύξηση κατά 200% στην τιμή των καυσόξυλων, η εικοσαετής φυλάκιση σε όσους συλλαμβάνονται να καίνε πλαστικές ύλες και άλλα παρόμοια  υλικά, καθώς και η ισόβια κάθειρξη σε όσους συλλαμβάνονται να υλοτομούν παράνομα τα δάση μας, με ταυτόχρονη δήμευση του συνόλου της περιουσίας τους. Τέλος, για την εφαρμογή όλων των παραπάνω μέτρων, με δαπάνη από το ΕΣΠΑ, θα προσληφθεί ικανός αριθμός εποχικών φυλάκων για την αστυνόμευσιν απάσης της επικρατείας, μέτρο που θα χτυπήσει και την… ανεργία!

Κλείνοντας τη συνεδρίαση, ο Πρωθυπουργός είπε: «Με την ελπίδα ότι η τρόικα θα εγκρίνει την πρόταση μας, θα ήθελα να ευχηθώ σε όλους τους Έλληνες καλή χρονιά και να  χαίρονται πάντα, ιδιαίτερα αυτές τις άγιες μέρες, την οικογενειακή τους θαλπωρή γύρω από ένα πλούσιο γιορτινό τραπέζι. Θα ήθελα επίσης να τους πω ότι εμείς στην Κυβέρνηση τούς αισθανόμαστε όλους –πλην ελαχίστων που διαμαρτύρονται- σαν την κινητήρια δύναμη που μας παροτρύνει να εφαρμόσουμε στο ακέραιο το πρόγραμμά μας».163140-13462069

Και ο πρωθυπουργός συνέχισε: «Ιδιαίτερα αυτήν τη στιγμή, αυτές τις άγιες μέρες, με την γέννηση του Θεανθρώπου, θα ήθελα  να ευχαριστήσω και να συγχαρώ την πλειοψηφία του πνευματικού κόσμου της χώρας μας και ιδιαίτερα τα μέλη της Ακαδημίας μας, που καθημερινά με τη σιωπή τους  μας στέλνουν το δυνατό μήνυμα. «Συνεχίστε αταλάντευτοι τον αγώνα σας για τη σωτηρία της πατρίδας μας!»

Να ευχαριστήσω επίσης τον μεγαλοεπιχειρηματικό κόσμο της χώρας μας, τους άξιους επενδυτές μας, τους πανάξιους τραπεζίτες μας, τους ξεχωριστούς εφοπλιστές μας, τη νέα τάξη των ενεχυροδανειστών μας –δίνουν και αυτοί σημαντική μάχη από το δικό τους μετερίζι- να τους ευχηθώ καλή χρονιά, να τους παρακαλέσω να κάνουν υπομονή και να τους διαβεβαιώσω ότι σύντομα θα έρθουν ακόμη καλύτερες μέρες και ότι θα αποκτήσουν όσα επιθυμούν! Για την κυβέρνησή μας η επιθυμία τους θεωρείται προσταγή».

Το τέλος της ομιλίας του Πρωθυπουργού, στην έκτακτη αυτή συνεδρίαση της διευρυμένης κυβερνητικής επιτροπής, συνοδεύτηκε από ένα παρατεταμένο χειροκρότημα από  τα μέλη της επιτροπής και από πολλά «Μπράβο, πρωθυπουργέ! Άξιος! Και πάλι άξιος!», με τον κ. Βενιζέλο, που ήταν συνεχώς όρθιος κατά τη διάρκεια της ομιλίας του Πρωθυπουργού, να εγκαταλείπει βιαστικά και σαφώς εκνευρισμένος την αίθουσα, όπου έγινε η σύσκεψη, χτυπώντας δυνατά την πόρτα πίσω του.

ΥΓ. Το κείμενο δημοσιεύτηκε τον Δεκέμβρη του 2013 με τίτλο: «Πρότυπος βιοκλιματισμός» η απάντηση Σαμαρά στο πρόβλημα της αιθαλομίχλης!

Συντάκτης

Δια χειρός Αλιθέρση
Δια χειρός Αλιθέρση 52 posts

Αρθρογράφος - Πολιτικός Σχολιαστής

0 Comments

Δεν υπάρχουν σχόλια!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply

Ειδήσεις με Διάρκεια