Πρόσφυγες περιηγήθηκαν με ποδήλατα στη Βέροια, από το Ανθρώπινο Δυναμικό και την InterSOS

ΠΕΡΙΗΓΗΘΗΚΑΝ ΜΕ ΠΟΔΗΛΑΤΑ ΣΤΗ ΒΕΡΟΙΑ ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΒΕΡΟΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ INTERSOS

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, 20 Νοεμβρίου 2016, η τέταρτη από μία σειρά δράσεων με τον τίτλο «ΟΙΚΟ–ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΣΤΗ ΒΕΡΟΙΑ» του ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ, της InterSOS και της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες και η οποία αφορούσε ποδηλατική διαδρομή στη Βέροια.

Συγκεκριμένα, η τέταρτη δράση περιελάμβανε διαδρομή με ποδήλατο από το Κέντρο Φιλοξενίας της Αγ. Βαρβάρας προς τη Βέροια, μέσω του χωριού Άμμος και της οδού Πιερίων και ξενάγηση σε σημεία και κτίρια της πόλης με ιστορικό ενδιαφέρον και συγκεκριμένα στο Δημαρχείο της πόλης, την Παλαιά Μητρόπολη, τη  Συναγωγή στην Εβραϊκή συνοικία, το πρώην Δικαστικό Μέγαρο, το Μεντρεσέ Τζαμί και το Βυζαντινό Μουσείο. Στην ποδηλατική διαδρομή, η οποία ήταν η τρίτη δράση εκτός του Κέντρου Φιλοξενίας, συμμετείχαν 18 πρόσφυγες και 12 εθελοντές από τη Βέροια. Όλοι οι συμμετέχοντες ήταν ιδιαίτερα χαρούμενοι και ικανοποιημένοι με τη δράση, ενώ ένας 18χρονος πρόσφυγας ανέφερε χαρακτηριστικά, «Ήταν η πιο όμορφη μέρα της ζωής μου».

4Η ΔΡΑΣΗ ΑΝΔΥ_6

Ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να γίνει στην Αγγελική Γιαννάκη και στη Φωτεινή Χαμιδιελή, οι οποίες ανέλαβαν εθελοντικά την ξενάγηση και στους συμπολίτες μας, Τάσο Γεωργίου και Νίκο Ουσουλτζόγλου, οι οποίοι ανέλαβαν να φωτογραφίσουν τη δράση. Επίσης, πολύ σημαντική για την ομαλή διεκπεραίωση της δράσης, ήταν η συμβολή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ημαθίας που συμμετείχε με δύο μοτοσυκλέτες και ένα περιπολικό του Τμήματος Τροχαίας Βέροιας, που συνόδευσαν τους ποδηλάτες σε όλη τη διαδρομή.

Η δράση θα επαναληφθεί την επόμενη Κυριακή, 27 Νοεμβρίου 2016, με συμμετοχή νέας ομάδας 18 προσφύγων. Όσοι πολίτες ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στις ποδηλατικές δράσεις, είτε ως εθελοντές είτε ως ποδηλάτες, μπορούν να στείλουν τα στοιχεία τους στο E-mail:a.dynamiko@gmail.com ή να επικοινωνήσουν με τον υπεύθυνο των δράσεων Κώστα Σταμούλη στο 6977922421. Όλοι οι συμμετέχοντες, πρόσφυγες και εθελοντές, θα πρέπει να είναι άνω των 18 ετών, να έχουν απαραίτητα κράνος και καλή φυσική κατάσταση και θα συμμετέχουν στη δράση με δική τους ευθύνη.

 

4Η ΔΡΑΣΗ ΑΝΔΥ_54Η ΔΡΑΣΗ ΑΝΔΥ_2

banner-article

Ροη ειδήσεων