Βέροια Γράμματα & Τέχνες Ρεπορτάζ

Η κλασική μουσική πάντα παρούσα και ιδιαίτερη στην Εύηχη Πόλη

 

Δήμητρα Σμυρνή

Με δυο συναυλίες κλασικής μουσικής, η πρώτη στο Αρχοντικό Σαράφογλου στις 8 το βράδυ, και η δεύτερη στο Βυζαντινό Μουσείο στις 9, οι φίλοι αυτού του είδους της μουσικής είχαν χθες, 25/6/’16, την ευκαιρία να την απολαύσουν σε ατμοσφαιρικούς χώρους και με εξαιρετικούς καλλιτέχνες.

Η πρώτη στην αυλή του Αρχοντικού, με ερωτικά κομμάτια – «Ρομαντισμός για δύο» ήταν ο τίτλος της συναυλίας-  προκάλεσε μια λεπτή συγκίνηση στο σαφώς πληροφορημένο ακροατήριο, καθώς οι νότες του φλάουτου του Ζαχαρία Ταρπάγκου και του πιάνου της Βαλέριας Χαριτίδου  έδεσαν σ’ ένα σύνολο που ταξίδεψε το κοινό στον ανάλαφρο κόσμο του Μότσαρτ, τον τρυφερό του Σοπέν ή του Ντεμπισύ.

Εξαιρετικοί και οι δύο καλλιτέχνες όχι μόνο στην απόδοση των έργων αλλά και ως προς τη σκηνική τους παρουσία και την ικανότητα επικοινωνίας με το κοινό.

Στην αυλή του Βυζαντινού Μουσείου, με τις εικόνες του να μισοφαίνονται μέσα από την ανοιχτή πόρτα του, οι ακροατές του Κουαρτέτο Εγχόρδων viaggio, αποτελούμενου από τους Γεώργιο Κανδυλίδη βιολί Α, Γεώργιο Ζαχαρούδη βιολί Β, Μάριο Δαπέργολα βιόλα, Χρήστο Γρίμπα βιολοντσέλο έπαιξαν την αγαπημένη σε όλους «Νυχτερινή Μουσική» του Μότσαρτ και Νίκο Σκαλκώτα, χαρίζοντας μια αίσθηση δροσιάς και στην κυριολεξία αναψυχής.

Δυο πολύ όμορφες πινελιές στο πορτρέτο της φετινής Εύηχης Πόλης.

 Φωτογραφίες: faretra.info

 faretra.info-evichi-klasiki faretra.info-evichi-klasiki faretra.info-evichi-klasiki faretra.info-evichi-klasiki faretra.info-evichi-klasiki faretra.info-evichi-klasiki faretra.info-evichi-klasiki faretra.info-evichi-klasiki faretra.info-evichi-klasiki faretra.info-evichi-klasiki faretra.info-evichi-klasiki

banner-article

Ροη ειδήσεων