Απόψεις Κοινωνία

“Τι έπρεπε να ξέρεις, και ευτυχώς που δεν το ήξερες!” γράφει η Τζωρτζίνα Αθανασίου

Μα τι χρόνο χάνουμε ζώντας!!! Αν είναι ποτέ δυνατόν να αναλώνουμε τον χρόνο μας σε φιλίες και αστεία, σε γέλια και προσπάθειες που δεν ξέρουμε αν θα αποδώσουν. Τί πράγματα είναι αυτά! Τί κατάντια και τί όνειδος! Ευτυχώς, με λίγο ελεύθερο χρόνο (που πήγε χαμένος) και μια καλή σύνδεση στο ίντερνετ μαθαίνεις όσα δεν ήξερες πως έπρεπε να ξέρεις, μαθαίνεις όσα πρέπει να ξέρεις και σου υπογραμμίζουν όσα αγνοούσες και παρόλ’ αυτά έφτασες στην ηλικία που είσαι, συγκεκριμένα εγώ στα σαράντα.

Σήμερα λοιπόν, ενημερώθηκα «πώς πρέπει να είναι μια πραγματική γυναίκα σύμφωνα με τους πιο διάσημους σχεδιαστές μόδας», μένω μεταξεταστέα στα μισά, και προβληματίζομαι αδίκως για το αν είμαι «πραγματική», σε ό,τι αφορά «το γυναίκα» τσέκαρα στο πιστοποιητικό γέννησης: «θήλυ» γράφει. Ευτυχώς. Ίσως βέβαια για αυτήν την αποτυχία μου να ευθύνεται το Mati-me-zwdia-001γεγονός ότι ανήκω στο ζώδιο των Διδύμων με ωροσκόπο στο Ζυγό, διότι σύμφωνα με το «Τί ζώδιο θα έπρεπε να είμαι», δεν έπρεπε καν να είμαι! Έπρεπε να γεννηθώ σε άλλον αστερισμό, και μη σας πω σε άλλο Γαλαξία, γιατί εδώ, δε βλέπω να κολλάω πουθενά, ούτε καν στο άρθρο «Είκοσι έξυπνα κόλπα για το αιλάινερ που κάθε γυναίκα θα έπρεπε να ξέρει», εκεί ψάχνεις καλλυντικά και αποδείξεις, όχι μόνο δεν ξέρω τα έξυπνα κόλπα,  αλλά πού να το ομολογήσω και να μη ντραπώ, ότι δεν έχω καν αιλάινερ! Για να μην πούμε ότι δεν έχεις δικαίωμα να βγεις στην αγορά πριν ενημερωθείς για τα «Πέντε πράγματα που θα έπρεπε να ξέρεις πριν αγοράσεις καινούρια εσώρουχα»…και σκέφτεσαι να το ! Αυτό φταίει, δεν ενημερώνομαι σωστά και γι αυτό μου πάνε όλα λάθος.

Αποφασίζεις λοιπόν να μορφωθείς, μα αντ’ αυτού μελαγχολείς διότι λέει, μέσα στα 25 πράγματα που έπρεπε να κάνω μέχρι τα 30, έπρεπε να πάω στην Τοσκάνη, να παρηγορήσω φίλη σε παραλία με πανσέληνο, να έχω κάνει ράφτινγκ και ό,τι άλλο σκαρφίστηκε όποιος το έγραψε, και εγώ δεν έχω κάνει τίποτα απ’ όλα αυτά…δηλαδή τώρα τί να συμπεράνω…ότι δεν προλαβαίνω; Έβγαλε η Τοσκάνη πόδια και φεύγει μακριά μου; θα την προφτάσω; δε θα την προφτάσω; Είναι εκεί που την άφησα; Και στην τελική, γιατί έπρεπε να πάω;! Μια χαρά περνάω εδώ. Δηλαδή, όσοι είναι από την Τοσκάνη ως τα τριάντα τους έχουν σκοπό να έρθουν στη Νάουσα; Δεν το συζητώ…και σε καλό θα τους έβγαινε και καλό θα τους έκανε αλλά δε βλέπω να έρχονται κιόλας…Αυτοί χάνουν.Lady-Lilith

Το πιο απίθανο όμως, το άρθρο που κερδίζει όλα τα βραβεία είναι το «τί έπρεπε να ξέρω στα 20 και κανείς δεν μου είπε»! Και σκέφτομαι και προβληματίζομαι, για το τί ζωή κονσέρβα είναι αυτή που θέλουν να μας σερβίρουν και ελπίζω καμία και κανένας να μην παίρνει στα σοβαρά τέτοιου είδους υποδείξεις. Αν ήξερα κύριε συντάκτη της σπουδαίας είδησης τί θα έπρεπε να ξέρω στα 20, δεν θα ήταν τα υπέροχα 20, ούτε αντίστοιχα τα υπέροχα 30 ούτε τα θεσπέσια 40. Η κάθε ηλικία έχει τις δικές ομορφιές, τις δικές της χάρες και τις δικές της υποχρεώσεις. Αν όσοι είναι τώρα στα 20 είχαν την εμπειρία των 40 ετών θα ήταν απλά σκυθρωποί εικοσάρηδες. Μοιραία, θα έλεγαν λιγότερα «για πάντα», δε θα έλεγαν ποτέ «ποτέ» και θα ερωτεύονταν με μέτρο (Μπιάξ! Τι σχήμα οξύμωρο!).

Στις 16 Ιουνίου έχω τα γενέθλιά μου, σύμφωνα με το έγκυρο διαδικτυακό άρθρο «Τα 10 πράγματα που πρέπει να κάνετε μέχρι τα 40» έχω μια εκκρεμότητα: να καλέσω τις φίλες μου σε απογευματινό τσάι! Για να πω τη μαύρη αλήθεια, ούτε που θα το σκεφτόμουν…και αφού είναι φίλες μου, ούτε και εκείνες!

Σκέφτομαι λοιπόν να το αφήσω σαν εκκρεμότητα…

Τζωρτζίνα Αθανασίου

(Το   κείμενο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα  της Νάουσας  “Μακεδονικά Νέα”)

banner-article

Ροη ειδήσεων