"ΚυριώΤισσας Ουτοπία 2016". η Τέχνη αντιστέκεται, Βέροια Πέμπτη 23 Ιουνίου

               ΚΥΡΙΩΤΙΣΣΑΣ ΟΥΤΟΠΙΑ, Αφίσα 2016 Ο

                υ

Κ υ ρ ι ώΤι σ σ α ς

              ο

              π

              ί

              α 2016 Αποδείξεις τού μέλλοντος∙ η Τέχνη αντιστέκεται.

Θα ανάψουν κι εφέτος οι «Φωτιές» στην οδό Γρηγορίου Ξενοπούλου, μπροστά στον Άγιο Βλάσιο, στη γειτονιά τής Κυριώτισσας: την Πέμπτη 23 Ιουνίου, στις 9:30 μ.μ., η δημιουργική ομάδα τής «Κίνησης Πολιτών ΚυριώΤισσας» και της «Εταιρείας Φίλων Τέχνης “Διόνυσος”» θα παρουσιάσουν δράσεις που συνδέονται με την περιοχή, το τοπικό γλωσσάρι και τη μνήμη της πόλης γενικότερα.

Το πρόγραμμα της βραδιάς έχει ως εξής:

«Μιραού», θεατρικό δρώμενο βασισμένο στο ομώνυμο κείμενο της σπουδαίας λαογράφου, συγγραφέως και ευεργέτιδας της πόλης μας, Βούλας Χατζίκου. Τον κεντρικό ρόλο ερμηνεύει ο Αργύρης Μπουρντένας.

«Δημιουργικά παιχνίδια», με θέμα τα μνημεία τής Κυριώτισσας.

«Παραδοσιακά τραγούδια» της Βέροιας και της περιοχής μας, από τους Αποστόλη, Κατερίνα και Γιώργο Τσιρώνη (τουμπερλέκι, βιολί και ούτι, αντίστοιχα) και τον Αργύρη Μπουρντένα στο τραγούδι.

«Φωτιές του Αγιαννιού».

Ευχαριστούμε τον Ιερό ναό τού Αγίου Σάββα και τον εφημέριο αυτού πατέρα Σοφρώνιο, το Λύκειο Ελληνίδων Βέροιας, για την υλικοτεχνική συμπαράστασή τους.

 «ΚυριώΤισσας Ουτοπία 2016» / Δημιουργική Ομάδα: Κίνηση Πολιτών ΚυριώΤισσας, Εταιρεία Φίλων Τέχνης «Διόνυσος» (Γατοπούλου Λέμη και Μαρία, Καισαρίδης Γιάννης, Καισαρίδου Αλκμήνη και Μάγδα, Κάκαρη Γεωργία, Καρανίκα Ρηνούλα, Κόλκα Ξένια, Μούμουγλου Χρυσούλα, Μπαλτζή Ελένη, Μαρολαχάκης Ανδρέας, Μπουρντένας Αργύρης, Παπαδίνα Ντίνα, Σούμπουρος Νίκος, Τσίγκα Μαρία, Ψεύτου Χρύσα).

 

 

Συντάκτης

Faretra.info
Faretra.info 30377 posts

Σύνταξη, επεξεργασία ύλης & ανάρτηση ειδήσεων

0 Comments

Δεν υπάρχουν σχόλια!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply

Ειδήσεις με Διάρκεια