Βέροια Ρεπορτάζ

Ποια θέματα του Δήμου τέθηκαν στον Υπουργό Εσωτερικών από το Δήμαρχο Βέροιας

Δήμητρα Σμυρνή

Με ενημέρωση του Σώματος από τον Δήμαρχο Κώστα Βοργιαζίδη ξεκίνησε η συνεδρίαση του σημερινού Δημοτικού Συμβουλίου, ο οποίος αναφέρθηκε στα θέματα που τέθηκαν στον Υπουργό Εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουμπλή, τον καθ’ ύλην αρμόδιο για θέματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Συγκεκριμένα τέθηκε το θέμα του ποσού του 1.200.000 ευρώ που οφείλει η Κυβέρνηση στο Δήμο, ποσό που η μη κατάθεσή του δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα. Ο Υπουργός δήλωσε πως δεν μπορεί να δώσει απάντηση.

Δεύτερο δυσάρεστο, η μη χρηματοδότηση έργων αποχέτευσης σε χωριά κάτω των 2.000 κατοίκων. Τα χωριά της Βέροιας δεν συγκεντρώνουν τον αριθμό αυτό.

Στο θέμα των καθαριστριών των σχολείων της Βέροιας, των οποίων οι αμοιβές μειώθηκαν κατά 10%, ο Υπουργός θεώρησε δίκαιο το αίτημα και υποσχέθηκε λύση.

Στο θέμα της μετακίνησης υπαλλήλων, τέθηκε από το Δήμαρχο το θέμα της μη μετακίνησής τους από την Κυβέρνηση, χωρίς να ερωτηθούν οι Δήμοι.

Στο πρόβλημα της καθυστέρησης των προσλήψεων των επιτυχόντων στο ΑΣΕΠ ήδη από το 2009, ο Υπουργός επικαλέστηκε το Μνημόνιο και τις επιπτώσεις του.

Το  μόνο ευχάριστο, όπως φαίνεται, που ακούστηκε στη συνάντηση, ήταν το ποσό των 50.000 ευρώ που θα δοθεί στο Δήμο Βέροιας, ποσό που εντάσσεται στο ποσό των 3.000.000 που θα δοθεί σε όσους Δήμους φιλοξενούν πρόσφυγες.

IMG_0300

 

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας