Βέροια Ρεπορτάζ

Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας. Πολλά και μικρά θέματα

Δήμητρα Σμυρνή

Πρόσφυγες: Οι πρόσφυγες ζητούν παρέμβαση του Δήμου, για να μπορέσουν να υποβάλλον αιτήσεις ασύλου. (Μελιόπουλος)

Εθελοντές: Σε ποια κατάσταση βρίσκεται το Δίκτυο  των εθελοντών του Δήμου ως προς το Προσφυγικό; (Πατσίκας)

Οι εθελοντές ήταν επόμενο να κουραστούν, μετά από δυόμιση μήνες. Παρόλα αυτά συνεχίζουν, ιδιαίτερα οι καθηγητές. (Σοφιανίδης – Κορωνάς)   

Αγρότες: Ο Δήμος να εντείνει τις πιέσεις του στην Κυβέρνηση, για  τη δίκαια και έγκαιρη αποζημίωσή των αγροτών. (Μελιόπουλος)

Σιντριβάνια: Τα σιντριβάνια της Βέροιας στις πλατείες της δεν λειτουργούν, γιατί; (Πατσίκας)

Υπάρχουν προβλήματα στη λειτουργία αυτού της Ελιάς. Όσο γι αυτό της Πλατείας Ωρολογίου, θα εξετασθεί αν θα λειτουργήσει, λόγω της ανακατασκευής της Πλατείας. (Λαζαρίδης)

Κουνούπια: Επιθετικότατα, ιδιαίτερα στην περιοχή της Βεργίνας (Γουλτίδης).

Ελπίζουμε οι ψεκασμοί, που είναι αρμοδιότητα της Αντιπεριφέρειας, να έγιναν σωστά , γιατί υπάρχουν κίνδυνοι μολύνσεων από ιούς. (Κούτρας)

Δεσμοί με Καζανλίκ: Ενθουσιασμένη η επιτροπή του Δήμου που επισκέφθηκε την αδελφή πόλη Καζανλίκ της Βουλγαρίας από τη φιλοξενία που προσφέρθηκε. Σχέδια για ακόμη μεγαλύτερη ανάπτυξη των σχέσεων. (Σοφιανίδης)

IMG_0311

Τουρισμός: Μεγάλη επιτυχία για τον Τουρισμό της Βέροιας οι αγώνες  Riv3r Enduro Crossing 2016. Τέθηκαν οι βάσεις για να γίνουν οι αγώνες θεσμός. Του χρόνου θα υπάρχουν και συμμετοχές απέξω. (Λυκοστράτης)

Καθαριότητα: Ξεκίνησε  κοπή χόρτων σ’όλη την πόλη. Κόπηκε και τεράστιο κλαδί από τον πλάτανο της Κεντρικής. Έγινε έλεγχος συσκευασιών φυτοφαρμάκων. Σημαντική η βοήθεια των εθελοντών στην καθαριότητα της πόλης. (Παπαδόπουλος)

Καταβολή κοινωνικού επιδόματος: Επίδομα αλληλεγγύης, που θα συμπληρώνει το συνολικό ποσό των 200 ευρώ, θα δίνεται από το Σεπτέμβριο. (Κορωνάς)

Επισιτιστική βοήθεια: Θα ενισχυθεί, με διάθεση χυμών στα σχολεία. (Δήμαρχος).

Να μη μείνουμε στους χυμούς, να μπορέσουμε να προσφέρουμε ένα πλήρες γεύμα στους μαθητές και σε άλλους δικαιούχους. (Μελιόπουλος)

Με τη βοήθεια αυτή ευνοούνται και οι μαθητές και οι παραγωγοί. (Κορωνάς)

Έστω κι αν αυτή η βοήθεια δεν είναι παρά μόνο μια ασπιρίνη, δείχνει κοινωνική ευαισθησία και πρέπει να συνεχιστεί. (Αποστολόπουλος)

 

banner-article

Ροη ειδήσεων

Ο Λόμπο