Τοπικά

Κλιμάκιο του ΚΚΕ στους πρόσφυγες του στρατόπεδου “Αρματολού Κόκκινου” στην Αγία Βαρβάρα Ημαθίας

Τις προβληματικές συνθήκες διαβίωσης στο κέντρο προσωρινής φιλοξενίας στο στρατόπεδο «Αρματολού Κόκκινου» στην Αγία Βαρβάρα Ημαθίας, διαπίστωσε το κλιμάκιο της ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, που χτες, Τρίτη 5 Απρίλη 2016, περιόδευσε σε αυτόν το χώρο, μαζί με τον ευρωβουλευτή του Κόμματος Σωτήρη Ζαριανόπουλο.

Το πρώην στρατόπεδο «Αρματολού Κόκκινου» στις Βαρβάρες Ημαθίας, λειτουργεί ως κέντρο προσωρινής φιλοξενίας από τις 25 Μάρτη και σήμερα είναι πλήρες, καθώς φιλοξενούνται στις υποδομές του 399 πρόσφυγες (τα 180 παιδιά), με ανώτατο όριο που μπορεί να δεχθεί τους 400. Οι πρόσφυγες διαμένουν μέσα στα κτίρια που υπάρχουν στο χώρο και είναι τουλάχιστον προστατευμένοι από τη βροχή και το τσουχτερό κρύο. Τις επόμενες μέρες, αναμένεται να τοποθετηθούν κρεβάτια, προκειμένου να σταματήσουν να κοιμούνται στα πατώματα. Την ευθύνη λειτουργίας του κέντρου έχει ο στρατός, ενώ η φύλαξη έχει ανατεθεί στην αστυνομία.

Καθώς στο γεύμα δεν υπάρχει κρέας, για πρωινό τούς διανέμεται ένα κρουασάν και ένας χυμός και αντίστοιχα για βραδινό ένα κρύο σάντουιτς και ένας χυμός. Για την ιατρική φροντίδα υπάρχει ένας στρατιωτικός γιατρός από το πρωί έως το μεσημέρι ενώ από τη Δευτέρα άρχισαν να πηγαίνουν για λίγες ώρες και εθελοντές γιατροί.ΚΚΕ

Οι συνθήκες υγιεινής έχουν ανατεθεί σε ιδιωτική εταιρεία, η οποία καθαρίζει δύο φορές τη ημέρα τις 8 χημικές τουαλέτες και τις ντουζιέρες, ενώ ο Δήμος έχει αναλάβει την αποκομιδή των σκουπιδιών και την καθαριότητα του χώρου. Τις τελευταίες μέρες γίνονται δράσεις δημιουργικής απασχόλησης για τα παιδιά με εμπλοκή εθελοντών αλλά και της κινητής βιβλιοθήκης του Δήμου.

Ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος κάλεσε τους μετανάστες να οργανωθούν και μαζί με τα ταξικά συνδικάτα και τις Λαϊκές Επιτροπές να παλέψουν ενάντια στον πόλεμο και τον ιμπεριαλισμό που γεννά την προσφυγιά και ξερίζωσε και τους ίδιους από τον τόπο τους.

Βέροια, 6 Απρίλη 2016

 

banner-article

Ροη ειδήσεων