Κόσμος Τοπικά

Το ΠΑΜΕ και η ΟΓΕ ενώνουν τη φωνή τους με τη φωνή των ξεριζωμένων προσφύγων

                 ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ

                                Γραμματεία Ημαθίας

                                     ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Το Σάββατο 2 Απριλίου πολυπληθής αντιπροσωπεία της Γραμματείας Ημαθίας του ΠΑΜΕ και των Ομάδων Γυναικών Βέροιας και Νάουσας(παραρτήματα Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας) επισκέφτηκαν το στρατόπεδο Αρματολού Κόκκινου στην Αγία Βαρβάρα Βέροιας μοίρασαν ανακοίνωση γραμμένη στα αραβικά και διένειμαν οργανωμένα και στα χέρια των προσφύγων υλική βοήθεια και είδη πρώτης ανάγκης που συγκεντρώθηκαν από εργαζόμενους, κατοίκους της περιοχής μας, εκφράζοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη και συμπαράσταση στα μεγάλα και επείγοντα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Το ΠΑΜΕ και η ΟΓΕ ενώνουμε την φωνή μας με την φωνή των ξεριζωμένων προσφύγων. Υψώνουμε μέτωπο ενάντια στη βαρβαρότητα της ΕΕ, του ΝΑΤΟ, των μονοπωλίων, που αιματοκυλά τους λαούς, που γεννά τους πολέμους, τον ξεριζωμό και τη ξενιτιά, δημιουργώντας στρατιές ανθρώπινων ψυχών.

Η υποκρισία της ΕΕ και των κυβερνήσεων, ανάμεσα σ’ αυτές και της Ελλάδας, περισσεύει. Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι σπρώχνονται στο δρόμο της προσφυγιάς και της μετανάστευσης από τη Μέση Ανατολή, την Ασία και την Αφρική εξαιτίας της βάρβαρης πολιτικής του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και της ΕΕ. Αυτοί ευθύνονται για τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στη Συρία, το Ιράκ, το Αφγανιστάν, τη Λιβύη, το Μάλι, για την εκμετάλλευση και την καταλήστευση των πλουτοπαραγωγικών πηγών της Αφρικής και της Μέσης Ανατολής. Δικό τους δημιούργημα οι “τζιχαντιστές”.

Η ελληνική κυβέρνηση όχι μόνο συμμετέχει ενεργά στα ιμπεριαλιστικά σχέδια, αλλά και εναρμονίζεται πλήρως με την αντιμεταναστευτική πολιτική της ΕΕ, με τον κανονισμό του Δουβλίνου και τη Σένγκεν, καλύπτει πλήρως τις ευθύνες της ΕΕ. Προσπαθεί να διαχειριστεί το πρόβλημα των αυξημένων μεταναστευτικών ροών με αποσπασματικές και προσωρινές ενέργειες, αναντίστοιχες με τις ανάγκες των χιλιάδων οικογενειών προσφύγων και μεταναστών.

Τη στιγμή που συνεχίζεται το “μπαλάκι” των ευθυνών μεταξύ κεντρικής και τοπικής διοίκησης, είναι συγκινητική η αλληλεγγύη που δείχνουν γυναίκες, οικογένειες που προσφέρουν από το υστέρημά τους ότι μπορούν για τις άμεσες ανάγκες επιβίωσης των προσφύγων.

Αυτοί που δε διστάζουν να ισοπεδώσουν χώρες ολόκληρες με βομβαρδισμούς, προκειμένου να διασφαλιστεί το καπιταλιστικό κέρδος και η καπιταλιστική ανάπτυξη είναι οι ίδιοι που μειώνουν τα μεροκάματα, καταργούν τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, μας οδηγούν στη φτώχεια και την εξαθλίωση, διαλύουν το Κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα.

Κανένας εργαζόμενος δεν πρέπει να ανεχτεί αυτή την κατάσταση, να μείνει παρατηρητής στο έγκλημα που εξελίσσεται σε βάρος προσφύγων και μεταναστών, στον εγκλωβισμό χιλιάδων κυνηγημένων στη χώρα μας, στους χιλιάδες πνιγμούς ακόμα και μικρών παιδιών στο Αιγαίο για να ξεφύγουν από την εξαθλίωση και τη φωτιά του πολέμου.

IMG_20160402_113454 α

Η αλληλεγγύη που εκφράζουν οι εργαζόμενοι, άνεργοι, γυναίκες, νέοι και γενικά οι λαϊκές οικογένειες της περιοχής μας, μπορεί και πρέπει να δυναμώσει και να συνδεθεί με την πάλη ενάντια στις αιτίες που ξεριζώνουν τους ανθρώπους από τα σπίτια και τις πατρίδες τους. Ενάντια στον πόλεμο, τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις που γίνονται για τα κέρδη των μονοπωλίων. Αυτή την αλληλεγγύη να μην επιτρέψει ο λαός να την αξιοποιήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και όλοι όσοι ευθύνονται για αυτή την κατάσταση, για να κρύψουν τις ευθύνες τους.

Καλούμε όλα τα σωματεία, τους συλλόγους και τους άλλους λαϊκούς φορείς της περιοχής να απαιτήσουμε και να παλέψουμε για: Να σταματήσει ο εγκλωβισμός των προσφύγων, μεταναστών. Να εξασφαλιστεί η ασφαλής και απευθείας μεταφορά των προσφύγων από τις χώρες πρώτης υποδοχής (Τουρκία, Ιορδανία, Λίβανος) και από την Ελλάδα στις χώρες τελικού προορισμού τους. Μέχρι τότε να διαμένουν προσωρινά σε αξιοπρεπή κέντρα υποδοχής και φιλοξενίας, που θα τους παρέχουν σίτιση, ιατροφαρμακευτική φροντίδα, διερμηνεία και νομική βοήθεια με την ευθύνη του κράτους και όχι των ΜΚΟ. Να φύγει το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο και να κλείσουν οι βάσεις.

Καλούμε τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τις γυναίκες τους νέους και τις νέες να συνεχίζουν να εκφράζουν έμπρακτα και με πολύμορφο τρόπο την αλληλεγγύη τους στους πρόσφυγες, απομονώνοντας το ρατσιστικό δηλητήριο, καταδικάζοντας ξενοφοβικές αντιλήψεις.

Το ΠΑΜΕ και η ΟΓΕ, δίνοντας συνέχεια στην έμπρακτη αλληλεγγύη καλούμε όλες και όλους που επιθυμούν να προσφέρουν υλική βοήθεια για τους πρόσφυγες, την Τρίτη 5 Απρίλη και από ώρα 6:00 μ.μ. ως 9:00 μ.μ., στη Πλατεία Δημαρχείου της Βέροιας, όπου θα βρίσκεται αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ και της ΟΓΕ για την παραλαβή. Παράλληλα συνεχίζεται η συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης Δευτέρα με Παρασκευή 9:00-1:00 το πρωί και 6:00-8:00 το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο Νάουσας.

 

banner-article

Ροη ειδήσεων