Βέροια Ρεπορτάζ

Ο Σύλλογος Μ.Α.μ.Α, με συμπαραστάτη τη “Μουσική Πολυφωνία”, έφερε δίπλα του τον κόσμο ευαισθητοποιώντας τον

Μια πολυπρόσωπη μουσική εκδήλωση με απήχηση

Δήμητρα Σμυρνή

Δίπλα του έφερε τον κόσμο ο Σύλλογος Μέριμνας Ατόμων με Αυτισμό, διοργανώνοντας χθες, 30/3/’16, την πρώτη του εκδήλωση αυτής της εβδομάδας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα, την αφιερωμένη στο φάσμα του Αυτισμού.

Η εκδήλωση ήταν μουσική, ενώ η δεύτερη, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 2 Απριλίου, είναι ημερίδα με επιστημονικό περιεχόμενο.

Η χθεσινή εκδήλωση, που ήταν συνδιοργάνωση του Μ.Α.μ.Α και του Σχολείου Ειδικής Αγωγής, έδειξε, όχι μόνο με το μουσικό σχήμα «Μουσική Πολυφωνία» που στήριξε το Σύλλογο, αλλά και με τη συμμετοχή του κόσμου, που έσπευσε να δείξει την έμπρακτη συμπαράστασή του στα παιδιά και στους γονείς τους, πως δεν πορεύονται μόνοι.

Παρόντες ο Δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης, η πρώην Δήμαρχος Χαρούλα Ουσουλτζόγλου, Αντιδήμαρχοι, σύμβουλοι, ο Προϊστάμενος της Α’/θμιας Εκπαίδευσης κ. Διαμαντόπουλος, εκπρόσωποι της Αντιπεριφέρειας και συλλόγων του Νομού και άλλοι πολλοί, που σχεδόν γέμισαν την αίθουσα του Κινηματοθέατρου ΣΤΑΡ.

Η Πρόεδρος του Μ.Α.μ.Α κ. Ελένη Γεωργιάδου-Στεφανάκη είπε προλογίζοντας:

«Ο Μ.Α.μ.Α είναι ένας σύλλογος γονέων και κηδεμόνων ατόμων, που ανήκουν στο φάσμα του Αυτισμού. Και όταν λέμε Αυτισμός, θεωρούμε μια από τις σοβαρότερες νευροαναπτυξιακές διαταραχές, που δυσκολεύει το παιδί και τον ενήλικα σ’ αυτά που σκέφτεται, αισθάνεται, βλέπει και αντιλαμβάνεται.

Όπως καταλαβαίνετε, οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν αυτά τα παιδιά είναι πολλές, μιας και πρέπει να ζούνε σ’ έναν κόσμο που δεν είναι φτιαγμένος γι αυτά, αφού ανήκουν σ έναν άλλο δικό τους κόσμο.

Όλ’ αυτά, λοιπόν, μας οδήγησαν να δημιουργήσουμε το Σύλλογο Μ.Α.μ.Α, με σκοπό να εκπροσωπηθούν τα παιδιά μας και να γίνουν σεβαστά τα δικαιώματά τους στην πόλη και το Νομό μας.

faretra.info-mama-polifonia

Με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα Αυτισμού, «τραγουδάμε όλοι μαζί με μια φωνή» για τη μέριμνα ατόμων με Αυτισμό, για τη μαμά, για τα παιδιά, που είναι παιδιά όλων μας.

Ευχαριστούμε θερμά το Σύλλογο Φίλων Μουσικής και Χορωδίας «Μουσική Πολυφωνία», που με πολλή αγάπη και μεράκι ετοίμασαν μια όμορφη μουσική βραδιά για μας.

Ευχαριστούμε θερμά τους εκπροσώπους του Δήμου Βέροιας, της Αντιπεριφέρειας, τους εκπροσώπους των συλλόγων όλου του Νομού μας, τους φίλους μας, τους συγγενείς μας και όλους εσάς, που δεν μας ξέρετε και ήρθατε απόψε να μας γνωρίσετε.»

Εκπροσωπώντας τη «Μουσική Πολυφωνία», η κ. Αθανασία Βλαχοπούλου μίλησε για την αγάπη που ενώνει τα μέλη της 45μελούς χορωδίας και ορχήστρας με το καλό έντεχνο ελληνικό τραγούδι, αλλά και για τον κοινό τους στόχο να τη διαδώσουν στο Νομό, συμπαραστεκόμενοι ταυτόχρονα σε όσους την έχουν ανάγκη.

Τη χορωδία πλαισίωσαν οι μουσικοί: Κουρκούλη ειρήνη (πιάνο- ενορχήστρωση), Τσαμπουλατίδης Νίκος (μπουζούκι), Καραγιάννης Κώστας (ακορντεόν) και Σολάκογλου Δημήτρης (κρουστά).

Διεύθυνση Χορωδίας: Μιχάλης Κολοκοτρώνης.

Το μουσικό σχήμα χειροκροτήθηκε θερμά και πολλοί από τους παριστάμενους στην εκδήλωση στήριξαν οικονομικά  το Σύλλογο Μ.Α.μ.Α, σε εθελοντική βάση, κατανοώντας τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει αλλά και την ανάγκη του για την ύπαρξη μελλοντικά μιας στέγης για τα παιδιά του.

 faretra.info-mama-polifonia faretra.info-mama-polifonia faretra.info-mama-polifonia faretra.info-mama-polifonia faretra.info-mama-polifonia faretra.info-mama-polifonia faretra.info-mama-polifonia faretra.info-mama-polifonia faretra.info-mama-polifonia

 

banner-article

Ροη ειδήσεων