Κόσμος Νάουσα

Λαϊκή Συσπείρωση Νάουσας: Οι λαοί να δυναμώσουν την πάλη ενάντια στις αιτίες που τους ξεριζώνουν

 

Σαν ΛΑΣ, καταδικάζουμε την άνανδρη δολοφονική επίθεση σε αθώους πολίτες στο Βέλγιο, όπως και κάθε άλλου είδους παρόμοια ενέργεια. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον βελγικό λαό.

Οι ενέργειες αυτές αξιοποιούνται από το σύστημα για φαλκίδευση των λιγοστών δημοκρατικών ελευθεριών, για στρατιωτικοποίηση των κοινωνιών, είναι αφορμή για καταστολή των εργατικών κινημάτων και διεκδικήσεων, προκαλούν κύμα ξενοφοβίας.

Επίσης αξιοποιούνται για τις νέες επιθέσεις στην Συρία και αλλού, από τους «συμμάχους» της Ε.Ε. και των Η.Π.Α με τους δορυφόρους τους, Τουρκία και Σαουδική Αραβία.

Υπάρχει άραγε κανείς που να μην βλέπει πως αυτά τα νέα γεγονότα συνδέονται και δίνουν συνέχεια στις ωμές ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις σε Συρία, Αφγανιστάν, Ιράκ, Λιβύη;

Επεμβάσειςμε σκοπό την καταλήστευση του ενεργειακού  πλούτου των χωρών και τον έλεγχο των δρόμων  μεταφοράς ενέργειας.

Επεμβάσεις που με πρόσχημα τα ανθρώπινα δικαιώματα ξεριζώνουν από τις εστίες τους εκατομμύρια  ανθρώπων.

Σε αυτήν την κατάσταση που η ανθρώπινη ζωή βρίσκεται σε κίνδυνο, αποτελεί δικαίωμα η αναζήτηση ασφαλέστερου τόπου διαμονής, για να γλυτώσει κανείς από τις επεμβάσεις, τους πολέμους, τα αυταρχικά καθεστώτα.

Όμως οι αντιδραστικές αποφάσεις της ΕΕ, που έχουν και την υπογραφή της κυβέρνησης, εγκλωβίζουν χιλιάδες πρόσφυγες στη χώρα μας με άθλιες συνθήκες διαβίωσης.

Οι χώρες εγκλωβισμού αποτελούν τόπους διαλογής φθηνού εργατικού δυναμικού για τις ανάγκες του  κεφαλαίου της Ε.Ε.

Η (με αφορμή το προσφυγικό) παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο προς εξυπηρέτηση δικών του γεωπολιτικών στόχων απέναντι στην Ρωσία, προωθεί τις «γκρίζες ζώνες», αυξάνει την Τουρκική προκλητικότητα που αμφισβητεί τα ελληνικά σύνορα.

Για να  αποφύγουμε αυτά, πρέπει να τερματιστούν οι πόλεμοι, να αποσυρθούν οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ από την περιοχή, να μην δοθεί καμία εξυπηρέτηση στους πολεμοκάπηλους.

Μετά και τις πρόσφατες αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε. φαίνεται ανέφικτη η λύση ή έστω η ανακούφιση των προσφυγικών μαζών. Διότι πρέπει να ληφθούν αναγκαία μέτρα όπως:logo_laikh_syspeirosh_365

  • Απευθείας μεταφορά προσφύγων από τις χώρες υποδοχής (Τουρκία , Ιορδανία, Λίβανο, Ελλάδα) με ευθύνη του Ο.Η.Ε και της Ε.Ε
  • Αποχώρηση του ΝΑΤΟ γιατί εγκυμονεί κινδύνους εμπλοκή της Ελλάδας σε πολεμικούς σχεδιασμούς, γκριζάροντας τα σύνορά μας
  • Σεβασμός της Συνθήκης της Γενεύης, που καταστρατηγείται από την Ε.Ε. σήμερα.
  • Ενίσχυση των υποδομών διάσωσης
  • Δημιουργία χώρων προσωρινής φιλοξενίας με ευθύνη του υπουργείου μεταναστευτικής πολιτικής και πιθανή χρήση χώρων ανενεργών στρατοπέδων και κτιρίων, χωρίς Μ.Κ.Ο.
  • Να αρνηθούμε τα hotspot που είναι χώροι διαλογής μεταναστών και μόνιμης εγκατάστασης
  • Κατάργηση της συνθήκης του Δουβλίνου και της συνθήκης Σέγκεν
  • Καμία εμπλοκή ή συμμετοχή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς στην περιοχή μας

Καλούμε σε ενίσχυση της ταξικής ενότητας και της λαϊκής αλληλεγγύης με τους λαούς που είναι θύματα των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης.

Καλούμε τους λαούς να δυναμώσουν την πάλη ενάντια στις αιτίες, που ξεριζώνουν από τις εστίες τους εκατομμύρια ανθρώπους και ταυτόχρονα να είναι στο πλευρό των μεταναστών και των προσφύγων, που βιώνουν δύσκολες απάνθρωπες συνθήκες. Γιατί μπορεί ο καθένας μας αύριο  να έχει την ίδια τύχη.

24/3/2016

banner-article

Ροη ειδήσεων