Νάουσα Πολιτισμός

Αφιέρωμα στην Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης πραγματοποιήθηκε στη Νάουσα

Αφιέρωμα στην Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης πραγματοποιήθηκε στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νάουσας (Πολυχώρος Πολιτισμού « ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΑΝΑΡΑΣ», κτήριο ΒΕΤΛΑΝΣ, 1ος όροφος), το Σάββατο 19 Μαρτίου και ώρα 20.00.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την Αντιδημαρχία Πολιτισμού – Δημοτική Βιβλιοθήκη, σε συνεργασία με την Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση «Γρανάζι» ενώ για πρώτη φορά 19 ποιητές συγκεντρώθηκαν στο αναγνωστήριο της Δημοτικής Bιβλιοθήκης.

Την εκδήλωση προλόγισαν εκ μέρους της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού η κυρία Αναστασία Κων/νου, ενώ για το «Γρανάζι» μίλησαν ο πρόεδρος της Συνεταιριστικής επιχείρησης Νίκος Βαρούδης και η Ξανθή Χονδρού – Hill. Όλοι τους αναφέρθηκαν στην σημασία της Ποίησης στην παγκόσμια ιστορία και στη ζωή των ανθρώπων ανά τους αιώνες.

Στη συνέχεια ποιήματά τους απαγγείλαν οι ποιητές:2

Από την Ένωση Συγγραφέων Πιερίας οι ποιητές: Θάνος Κόσυβας, Ευγένιος Παπαδόπουλος, Θεοχάρης Μπικηρόπουλος, Γιώτα Τσερτεκίδου, Ευγενία Κορτσάρη, Ευαγγελία Κοφινά, και Φανή Τσεντικίδου-Ζέττα.

Από το νομό Πέλλας (Γιαννιτσά), η Μαρία Ξανθοπούλου.

Από το νομό Ημαθίας ποιήματά τους ανάγνωσαν:

Από τη Βέροια οι: Δημήτρης Ιορδ. Καρασάββας, Βασίλης Δασκαλάκης, Ελένη Πιπερίδου – Λαφαζάνη, Δημήτρης Γ. Παπαστεργίου και Σούλης Λιάκος.

Από τη Νάουσα οι: Δημήτρης Ντίκας, Γρηγόρης Σακαλής, Αθηνά Ξανθίδου, Ξανθή Χονδρού-Hill. Γιώργος Αγγελιδάκης, ενώ αναγνώστηκαν ποιήματα των Χρήστου Τουμανίδη και Ηλία Τσέχου

Ζωντανά με έντεχνη μουσική επένδυσαν τη βραδιά οι καλλιτέχνες: Κανελλιάδου Δέσποινα (πιάνο-τραγούδι) και Δημελής Μάκης, (κιθάρα – τραγούδι), ερμηνεύοντας  συνθέσεις των Μαρκόπουλου, Λοΐζου, Παπακωνσταντίνου, Λάγιου, Παπαδημητρίου κ.ά.

Η φιλοξενία των Ναουσαίων ολοκληρώθηκε με εκλεκτά εδέσματα και κρασί από το κτήμα Κελεσίδη και την ευχή οι εκδηλώσεις τούτες να πληθαίνουν να ενώνουν και να ευεργετούν κοινωνίες και ανθρώπους.

513167431_205213886509257_4935090879417734518_n

 

 

banner-article

Ροη ειδήσεων