Εκδηλώσεις Κοινωνία Νάουσα

Εργατικό Κέντρο Νάουσας: Όλοι στο συλλαλητήριο και τη συναυλία συμπαράστασης και αλληλεγγύης

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗΝ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΛΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΙΑΣ

Πέμπτη 17 Μάρτη 7μ.μ. στην Πλατεία

Ενάντια στην παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο και τις αποφάσεις κυβέρνησης-ΕΕ-ΝΑΤΟ που φέρνουν τον πόλεμο, τον ξεριζωμό και την προσφυγιά.

Απευθύνουμε κάλεσμα οργάνωσης της δράσης ενάντια στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και στον κίνδυνο εξάπλωσης του πολέμου στην Αν.Μεσόγειο και στη Β.Αφρική με αποτέλεσμα νέες εκατόμβες θυμάτων, νέες προσφυγικές ροές. Με πρόσχημα τους πρόσφυγες, η Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ, ζεσταίνουν τις μηχανές του πολέμου στην περιοχή.

Δεν πρέπει να το επιτρέψουμε. Τα γεράκια του ΝΑΤΟ δεν έχουν καμία θέση στο Αιγαίο. Απαιτούμε καμία συμμετοχή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, καμία διευκόλυνση στα γεράκια του πολέμου. Να κλείσουν όλες οι ευρωατλαντικές βάσεις.

Το εργατικό και λαϊκό κίνημα χρειάζεται να πάρει θέση, να μπει εμπόδιο στα πολεμοκάπηλα σχέδια τους, να αντιταχθεί στη δράση των ιμπεριαλιστών. Να δυναμώσει το μέτωπο στις εθνικιστικές και φασιστικές αντιλήψεις που σπέρνουν την ξενοφοβία και τον ρατσισμό.

Δυναμώνουμε την πάλη, αντιστεκόμαστε. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους λαούς που αγωνίζονται. Στους πρόσφυγες και τους μετανάστες που κυνηγημένοι από την απελπισία και το θάνατο αναζητούν ειρηνικό καταφύγιο. Απαιτούμε ανθρώπινους και αξιοπρεπείς χώρους προσωρινής φιλοξενίας και μέτρα για άμεση μεταφορά τους στα κράτη προορισμού τους με ευθύνη της ΕΕ και του ΟΗΕ.

Η Ελληνική κυβέρνηση έχει τεράστιες ευθύνες, εφάρμοσε και στήριξε την αντιμεταναστευτική πολιτική της ΕΕ. Υπέγραψε τις συμφωνίες της ΕΕ και του ΝΑΤΟ που δημιούργησαν τα κύματα των ξεριζωμένων.

Ο ένοχος έχει όνομα. Είναι το σύστημα της εκμετάλλευσης που στο όνομα του ανταγωνισμού μοιράζει τα εδάφη για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών σε Συρία, Ιράκ και Λιβύη. Είναι η ίδια πολιτική που στις χώρες τις ΕΕ μειώνει τα μεροκάματα, καταργεί ΣΣΕ, χτυπάει το ασφαλιστικό, δημιουργεί στρατιές ανέργων και εξαθλιωμένων.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, συνταξιούχους, αγρότες, αυτοαπασχολούμενους, γυναίκες, νέους και νέες να σταθούν αλληλέγγυοι στο πλευρό των προσφύγων, των μανάδων και των παιδιών τους. Δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε. Μας ενώνει ο κοινός εχθρός, ο ιμπεριαλισμός.

Απαιτούμε να σταματήσει ο εγκλωβισμός των προσφύγων, μεταναστών.
• Να εξασφαλιστεί η ασφαλής και απευθείας μεταφορά των προσφύγων από τις χώρες πρώτης υποδοχής (Τουρκία, Ιορδανία, Λίβανος) και από την Ελλάδα στις χώρες τελικού προορισμού τους.

• Να σταματήσει η δολοφονία χιλιάδων προσφύγων στο Αιγαίο που γίνεται με τις πλάτες της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.

• Απαιτούμε να φύγει το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο.

• Απαιτούμε την απεμπλοκή της χώρας μας από τους νατοϊκούς σχεδιασμούς και τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στην περιοχή. Να κλείσει τώρα η βάση του πολέμου στη Σούδα.

• Έξω η Frontex και οι άλλοι μηχανισμοί της ΕΕ από τη φύλαξη των συνόρων.

• Τώρα να δημιουργηθούν ανθρώπινοι και αξιοπρεπείς ανοιχτοί και δημόσιοι προσωρινοί χώροι υποδοχής και φιλοξενίας μεταναστών – προσφύγων, που να λειτουργούν με ευθύνη του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής. Σε αυτά να παρέχεται ιατροφαρμακευτική φροντίδα, δωρεάν σίτιση και στέγαση, διερμηνεία και νομική αρωγή. Να υπάρξει ειδική μέριμνα από κρατικούς φορείς για ασυνόδευτους ανήλικους πρόσφυγες και μετανάστες, μητέρες και παιδιά, θύματα κυκλωμάτων διακίνησης ανθρώπων.

• Καμία αποδοχή των απαράδεκτων hot-spots που είναι κέντρα διαλογής , δηλαδή σύγχρονα σκλαβοπάζαρα που κρίνουν ποιος είναι ικανός για τα ευρωπαϊκά μονοπώλια και ποιος θα ξαναγυρίσει στη φωτιά και στον θάνατο.

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ
ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας