Απόψεις Βέροια

“O tempora, o …. fiasco” του Γιάννη Μ. Παπαγιάννη

Άλλη μία πλήρης πολιτική αποτυχία της δημοτικής διοίκησης στο θέμα του Νοσοκομείου Βεροίας, που εμείς αναδείξαμε.

Εδώ και δύο περίπου μήνες έθεσα εκτός ημερησίας διάταξης και με τη μορφή του εκτάκτου στο δημοτικό συμβούλιο το ζήτημα της τραγικής κατάστασης του δημόσιου . Καταθέσαμε αναλυτικά προτάσεις και πλαίσιο διεκδικήσεων με στόχο τη δυναμική αξίωση για ουσιαστική βελτίωση της κατάστασης. Το θέμα με απόφαση της δημοτικής διοίκησης, παρότι κατεπείγον, δεν συζητήθηκε ως έκτακτο στο δημοτικό συμβούλιο, ενδεχομένως κάτι τέτοιο δεν ταιριάζει στις σκέψεις, όποια πολιτική «εικόνα» και σχεδιασμούς κάποιων. Αντίθετα, προτάθηκε από τη δημοτική διοίκηση η αναβολή του θέματος και η σύγκληση σειράς συσκέψεων με αρμοδίους. Αρχικά εν απουσία αιρετών ο γιατρός, πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου προσκάλεσε κατά το δοκούν, χωρίς να ενημερώσει για ποια προβλεπόμενη εκ του νόμου διαδικασία τηρεί όποια πρόσωπα αυτός θεώρησε καλό να προσκαλέσει σε μία …. σύσκεψη. Μετά από λίγες ημέρες προσκάλεσε εκ νέου και πάλι κατά το δοκούν πρόσωπα που αυτός θεώρησε αρμόδια και έκανε την τιμή να προσκαλέσει όχι όλους τους αιρετούς αλλά μόνον τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων σε μία πολύωρη συζήτηση, όπου κρατήθηκαν μαγνητοφωνημένα πρακτικά.

Εν τέλει μετά από την τήρηση της ανωτέρω πρωτοφανούς διαδικασίας έφερε η δημοτική διοίκηση σε συζήτηση εντός ημερησίας διάταξης το θέμα που εμείς είχαμε θέσει ως ….. τακτικό θέμα, σαν να το έθετε αυτή, δήθεν. Στα εισηγητικά έγγραφα συμπεριλαμβανόταν α. η δική μας πρόταση, η οποία έθετε σειρά ξεκάθαρων και δυναμικών πρωτοβουλιών, και β. σκέψεις του γιατρού, προέδρου του σώματος, αλλά ….. όχι τα απομαγνητοφωνημένα πρακτικά της πολύωρης σύσκεψης των επικεφαλής των παρατάξεων με τους προσκεκλημένους του προέδρου που είχε λάβει χώρα προ ολίγων ημερών και όπου είχε γίνει αναλυτική συζήτηση και είχαν εξαχθεί ουσιαστικά συμπεράσματα για αποτελεσματική δράση.

Το αποτέλεσμα: Μία χλιαρή, «χαϊδευτική», υποτονική και άνευ ουσιαστικού πολιτικού περιεχομένου απόφαση της πλειοψηφίας του σώματος του δημοτικού συμβουλίου. Μία απόφαση που δεν εκφράζει τις Βεροιώτισσες και τους Βεροιώτες, οι οποίοι βιώνουμε υπηρεσίες υγείας που είναι κατώτερες κάθε περίστασης και δεν μας τιμούν. Μία απόφαση που «κλείνει το μάτι» σε πολιτικούς φίλους της δημοτικής διοίκησης, δεν αξιώνει, δεν απαιτεί, δεν προτείνει, δεν αναζητά ευθύνες για τη συνέχιση της απαράδεκτης και επικίνδυνης κατάστασης, δεν ταράζει τα νερά και τα κακώς κείμενα. Μία απόφαση, απλά για την απόφαση, επειδή κάποιοι πιέστηκαν πολιτικά, χωρίς να θέλουν να γίνουν ουσιαστικά βήματα, χωρίς να υπάρχει ειλικρινής πολιτική διάθεση να προχωρήσουμε σε αλλαγές και τομές, δηλαδή έτσι, όπως μάθανε τόσα χρόνια, μέσα από την πολιτική μιζέρια, την έλλειψη στόχων και αποτελεσματικού σχεδιασμού για το δημόσιο όφελος. Μία ακόμα απόφαση των καιρών που διανύουμε, σαν πολλές άλλες πολιτικές αποφάσεις, που βυθίζουν την πατρίδα μας σε παρακμή και παρατεταμένη ύφεση, μία απόφαση που προσβάλει τη Δημοκρατία και τους πολίτες, μία απόφαση πλήρους αποτυχίας. Σε αυτούς, Βεροιώτισσες και Βεροιώτες, δώσατε την εντολή να διοικήσουν τον τόπο;

* Ο Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω Ιωάννης Μ. Παπαγιάννης, Διδάκτωρ Νομικής, LL. M. (Münster), συγγραφεύς νομικών έργων, έχει εκλεγεί Επ. Καθηγητής Εμπορικού Δικαίου και είναι επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης στο δημοτικό συμβούλιο Βεροίας και του συνδυασμού «Δικαίωμα για Νέα Βέροια».

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας