Βέροια Γράμματα & Τέχνες

Με τις καλύτερες εντυπώσεις ολοκληρώθηκε το κινηματογραφικό τριήμερο της Ένωσης Καθηγητών Αγγλικής Γλώσσας Νομού Ημαθίας

Δήμητρα Σμυρνή

Τρεις μέρες με παλιές ταινίες, που δεν έχασαν ούτε στο ελάχιστο την αξία τους, πρόσφερε η Ένωση Καθηγητών Αγγλικής Γλώσσας Νομού Ημαθίας, 11, 12 και 13 Ιανουαρίου, σε συνεργασία με την ΚΕΠΑ Δ. Βέροιας και την υποστήριξη της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης.

Και οι τρεις, που είχαν ως θέμα τους «ξεχωριστούς ανθρώπους», άτομα με ειδικές ανάγκες αλλά ειδικές δεξιότητες, συγκίνησαν το κοινό με κορυφαία τη χθεσινή, «Το αριστερό μου πόδι», που κυριολεκτικά συγκλόνισε, προκαλώντας ταυτόχρονα θαυμασμό για τη δύναμη της ανθρώπινης θέλησης, που μπορεί να πετύχει το ακατόρθωτο.

Η Ένωση έδειξε με το αφιέρωμά της πως μελέτησε το θέμα, το οποίο πραγματικά ενδιέφερε περισσότερο από κάθε προηγούμενο αφιέρωμα, και πως το έδωσε στο κοινό με ταυτόχρονη επιστημονική υποστήριξη, συγκεκριμένα με τοποθετήσεις ψυχολόγων που προλόγισαν.

Έτσι, η τριλογία που προβλήθηκε με άξονες την κώφωση, “Παιδιά ενός κατώτερου θεού”, τον αυτισμό, “Ο άνθρωπος της βροχής”, και την εγκεφαλική παράλυση, “Το αριστερό μου πόδι”, όχι μόνο ενημέρωσε αλλά και ευαισθητοποίησε, κάνοντας το θεατή μέτοχο ενός κόσμου άγνωστου γι αυτόν.

Συγχαρητήρια στους διοργανωτές. Περιμένουμε το επόμενο αφιέρωμα.

001

020

 

banner-article

Ροη ειδήσεων