Πούτιν: «Πισώπλατη μαχαιριά η κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού»

Russian Prime Minister and presidential candidate Vladimir Putin attends an identification check as he submits documents to officially register as a candidate in the March 2012 presidential election at the Central Election Commission in Moscow, Russia, Dec. 7, 2011. Putin officially registered on Wednesday to run for the presidency in March. (AP Photo/Ivan Sekretarev)

 

Στην τραγωδία με το ρωσικό μαχητικό Su-24 αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν κατά τη διάρκεια της επίσημης συνάντησης του με τον βασιλιά της Ιορδανίας Αμπντάλα.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε ότι το μαχητικό Su-24 κατερρίφθη πάνω από συριακό έδαφος με πύραυλο αέρος- αέρος από τουρκικό αεροσκάφος, παρόλο που οι ρώσοι πιλότοι, σε καμία περίπτωση, δεν απείλησαν την Τουρκία. «Αυτό είναι ένα προφανές γεγονός» είπε, χαρακτηρίζοντας την επίθεση στο ρωσικό μαχητικό «πισώπλατη μαχαιριά».

«Το μαχητικό αεροσκάφος μας πετούσε ένα χιλιόμετρο εντός του συριακού εναερίου χώρου και έπεσε τέσσερα χιλιόμετρα από τα σύνορα, στο εσωτερικό της Συρίας».

«Η Τουρκία χτύπησε ρωσικό αεροπλάνο, παρά το γεγονός ότι έχει συνάψει συμφωνία με τη Ρωσία για προειδοποίηση σε ανάλογα περιστατικά. Η τραγωδία με το ρωσικό μαχητικό στη Συρία θα έχει σοβαρές συνέπειες στις σχέσεις Μόσχας-Άγκυρας».

«Η Ρωσία ανέκαθεν θεωρούσε την Τουρκία όχι μόνο γειτονική αλλά και φιλική χώρα. Δεν έχω καμία ιδέα για το ποιος χρειάζεται κάτι τέτοιο, αλλά σίγουρα όχι εμείς. Και αντί η Τουρκία να έλθει σε άμεση επαφή με τη Ρωσία για το περιστατικό με το Su-24 στράφηκε προς το , ωσάν να ήταν η Ρωσία αυτή που κατέρριψε το αεροσκάφος και όχι το αντίστροφο».

Νωρίτερα την Τρίτη, τουρκικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι η Τουρκική Πολεμική Αεροπορία κατέρριψε στρατιωτικό αεροσκάφος, με το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας να επιβεβαιώνει ότι το μαχητικό ήταν ρωσικό.

Πηγή: Reuters

Συντάκτης

Faretra.info
Faretra.info 30810 posts

Σύνταξη, επεξεργασία ύλης & ανάρτηση ειδήσεων

0 Comments

Δεν υπάρχουν σχόλια!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply

Ειδήσεις με Διάρκεια