Κόσμος

Πούτιν: «Πισώπλατη μαχαιριά η κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού»

 

Στην τραγωδία με το ρωσικό μαχητικό Su-24 αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν κατά τη διάρκεια της επίσημης συνάντησης του με τον βασιλιά της Ιορδανίας Αμπντάλα.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε ότι το μαχητικό Su-24 κατερρίφθη πάνω από συριακό έδαφος με πύραυλο αέρος- αέρος από τουρκικό αεροσκάφος, παρόλο που οι ρώσοι πιλότοι, σε καμία περίπτωση, δεν απείλησαν την Τουρκία. «Αυτό είναι ένα προφανές γεγονός» είπε, χαρακτηρίζοντας την επίθεση στο ρωσικό μαχητικό «πισώπλατη μαχαιριά».

«Το μαχητικό αεροσκάφος μας πετούσε ένα χιλιόμετρο εντός του συριακού εναερίου χώρου και έπεσε τέσσερα χιλιόμετρα από τα σύνορα, στο εσωτερικό της Συρίας».

«Η Τουρκία χτύπησε ρωσικό αεροπλάνο, παρά το γεγονός ότι έχει συνάψει συμφωνία με τη Ρωσία για προειδοποίηση σε ανάλογα περιστατικά. Η τραγωδία με το ρωσικό μαχητικό στη Συρία θα έχει σοβαρές συνέπειες στις σχέσεις Μόσχας-Άγκυρας».

«Η Ρωσία ανέκαθεν θεωρούσε την Τουρκία όχι μόνο γειτονική αλλά και φιλική χώρα. Δεν έχω καμία ιδέα για το ποιος χρειάζεται κάτι τέτοιο, αλλά σίγουρα όχι εμείς. Και αντί η Τουρκία να έλθει σε άμεση επαφή με τη Ρωσία για το περιστατικό με το Su-24 στράφηκε προς το , ωσάν να ήταν η Ρωσία αυτή που κατέρριψε το αεροσκάφος και όχι το αντίστροφο».

Νωρίτερα την Τρίτη, τουρκικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι η Τουρκική Πολεμική Αεροπορία κατέρριψε στρατιωτικό αεροσκάφος, με το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας να επιβεβαιώνει ότι το μαχητικό ήταν ρωσικό.

Πηγή: Reuters

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας