Οικονομία

Ερχονται οι αυξημένες δόσεις για την ρύθμιση των 100 δόσεων

Ηλεκτρονικά ειδοποιητήρια από την εφορία θα λάβουν όσοι εντάχθηκαν στη ρύθμιση για τις 100 δόσεις λόγω των αυξημένων δόσεων που θα κληθούν να πληρώσουν με τα νέα επιτόκια.

Τα ειδοποιητήρια θα σταλούν σε περίπου 500 χιλιάδες φορολογούμενους Παρά το γεγονός δηλαδή ότι η ρύθμιση που είχε πριν μερικούς μήνες ήταν ιδιαίτερα ευνοϊκή και είχαν σπεύσει πολλοί να ενταχθούν πιστεύοντας ότι θα συνεχίσουν να πληρώνουν με χαμηλό επιτόκιο, τώρα θα πρέπει να βρουν περισσότερα χρήματα.

Περισσότεροι από 500.000 οφειλέτες, έχουν υποστεί ήδη αύξηση της δόσης τους λόγω της αναπροσαρμογής του επιτοκίου από τρεις έως πέντε ποσοστιαίες μονάδες. Οι περισσότεροι είναι αυτοί που χρωστούν λιγότερα από 5.000 ευρώ και αυτοί θα φορτωθούν έως και 250 ευρώ τον χρόνο αφού το επιτόκιο, από μηδενικό που ήταν μέχρι τώρα αναμορφώνεται στο 5%.

Για τους υπόλοιπους που χρωστούν πάνω από .5000 ευρώ, το επιτόκιο αυξάνεται κατά δύο ποσοστιαίες μονάδες. Ωστόσο, επειδή τα ποσά είναι μεγάλα, η επιβάρυνση θα είναι πολύ σημαντική. Στα 10.000 ευρώ, η επιβάρυνση φτάνει στα 200 ευρώ τον χρόνο και στα 100.000 ευρώ τα 2000 ευρώ τον χρόνο.

dikaiologitika.gr

banner-article

Ροη ειδήσεων