Αφιέρωμα στον Μηνά Χρηστίδη από τον Πολιτιστικό Όμιλο Ξηρολιβάδου

ΜΗΝΑΣ ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ 1

Με αφορμή την συμπλήρωση 50 χρόνων συνεχούς προσφοράς στον πολιτισμό και στην παράδοση, ο Πολιτιστικός Όμιλος Ξηρολιβάδου στα πλαίσια της διοργάνωσης ΓΙΟΡΤΕΣ ΒΕΡΜΙΟΥ 2015, πραγματοποίησε στο Πολιτιστικό Κέντρο του χωριού κινηματογραφική βραδιά αφιερωμένη στον ηθοποιό, σκηνοθέτη και δημοσιογράφο ΜΗΝΑ ΧΡΗΣΤΙΔΗ που πρόσφατα έφυγε από την ζωή.

Κατά την εκδήλωση προβλήθηκε η ταινία του Παντελή Βούλγαρη ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ παραγωγής 1980, με πρωταγωνιστή τον Μηνά Χρηστίδη. Το κοινό υποδέχτηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο Ξηρολιβάδου ο Πρόεδρος του ΠΟΞ Αποστόλης Τσαμήτρος.

Για την προσωπικότητα, το έργο και την προσφορά του Μηνά Χρηστίδη μίλησε ο Αναστάσιος Βασιάδης ο οποίος και παρουσίασε φωτογραφικά στιγμιότυπα από την κινηματογραφική διαδρομή και την γενικότερη δράση του τιμώμενου προσώπου.

βασιαδης+τασοςΜεταξύ των άλλων για τον Μηνά Χρηστίδη και την ερμηνεία του στον “Ελευθέριο Βενιζέλο” ο ομιλητής τόνισε: “Η κινηματογραφική ερμηνεία της προσωπικότητας του Ελευθέριου Βενιζέλου από τον Μηνά Χρηστίδη υπήρξε μοναδική.
Όσες αξιόλογες ερμηνείες υπήρξαν στο παρελθόν ξεπεράστηκαν. Αλλά και όσες επιχειρηθούν στο μέλλον , πολύ δύσκολα θα μπορέσουν να ανατρέψουν στη συνείδηση του κοινού, την ταύτιση του ηθοποιού Μηνά Χρηστίδη με την ιστορική μορφή του Ελευθερίου Βενιζέλου.”

Στην ομιλία του ο Α.Βασιάδης προλόγισε την ταινία παρουσιάζοντας τους συντελεστές της, την καλλιτεχνική τους διαδρομή και την προσφορά τους τους στην τέχνη και τον πολιτισμό.

Η ομιλία ολοκληρώθηκε με την περιγραφή του ιστορικού πλαισίου στο οποίο κινείται η υπόθεση της ταινίας και των δραματικών γεγονότων που συντέλεσαν στην ανάδειξη της καταλυτικής μορφής του Ελευθέριου Βενιζέλου.

Συντάκτης

Faretra.info
Faretra.info 29795 posts

Σύνταξη, επεξεργασία ύλης & ανάρτηση ειδήσεων

0 Comments

Δεν υπάρχουν σχόλια!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply

Ειδήσεις με Διάρκεια