Οικονομία

Το Επιμελητήριο Ημαθίας ψηφίζει… “ΝΑΙ”, την Κυριακή

Oikonomia-epimelitirio-nai-dimopsifisma

Ανακοίνωση του ΔΣ μετά την έκτακτη συνεδρίαση της 2ης Ιουλίου 2015

«Το δημοψήφισμα της Κυριακής θα κρίνει το μέλλον της χώρας μας και των παιδιών μας. Θα καταδείξει την ωριμότητα ή την ανωριμότητα που διακρίνει το έθνος μας.
Ήδη η εξαγγελία του δημοψηφίσματος οδήγησε σε τραπεζική αργία.

Αποτέλεσμα αυτής είναι η ολοκληρωτική εξάλειψη της όποιας ρευστότητας υπήρχε, το κλείσιμο της αγοράς, η παύση των εισαγωγών, η παύση των εξαγωγών, το κλείσιμο καταστημάτων από την πρώτη κιόλας μέρα, η κατακόρυφη πτώση των τζίρων όλων των επιχειρήσεων, κάθε είδους και κάθε κλάδου.

Ιδιαίτερα για την περιοχή μας κινδυνεύουν με διακοπή της λειτουργίας τους μεγάλες επιχειρήσεις μεταποίησης και εμπορίας ροδακίνων και νωπών προϊόντων, με αποτέλεσμα να απειλούνται χιλιάδες θέσεις εργασίας και να συμπαρασύρεται σε κατάρρευση όλος ο παραγωγικός ιστός (αγροτικά και κτηνοτροφικά προϊόντα / μεταποίηση / εμπόριο / τουρισμός / εστίαση / υπηρεσίες).

Αυτό που θα έπρεπε να απασχολεί σύσσωμο τον πολιτικό κόσμο της χώρας χωρίς διχασμό είναι πώς θα διασωθούν οι επιχειρήσεις που λειτουργούν, πώς θα βελτιωθεί το επιχειρηματικό περιβάλλον, πώς θα κινητοποιηθούν νέες επενδύσεις που θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας, πώς θα βάλουμε ξανά εμπρός τη μηχανή.
Με αίσθημα βαθύτατης ευθύνης το Επιμελητήριο Ημαθίας λέει ΝΑΙ στο άνοιγμα της αγοράς, ΝΑΙ στην υποστήριξη του επιχειρείν, ΝΑΙ στην άρση των αποκλεισμών, ΝΑΙ στην παραμονή μας στην Ευρώπη και στην Ευρωζώνη.»

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας