Απόψεις

Ματαιώθηκε το σχέδιο μεταφοράς της Ελλάδας εκτός Ευρώπης, με ειδική πλατφόρμα! Εξιχνιάστηκε η δολιοφθορά!

arthrografoi-alithersis-mataiothike-to-schedio-metaforas-tis-elladas-ektos-evropis

“Stop! Ούτε βήμα πίσω, μένουμε Ευρώπη”! Διατρανώνεται σε ογκώδες συλλαλητήριο στο Σύνταγμα

Δια χειρός Αλιθέρση

Ματαιώθηκε από τις δυνάμεις ασφαλείας της χώρας, με τη συνδρομή ξένων μυστικών υπηρεσιών, την τελευταία στιγμή, σατανικό σχέδιο δολιοφθοράς για τη μεταφορά της Ελλάδας εκτός Ευρώπης.

Οι αντιευρωπαϊστές δράστες, κινούμενοι με άκρα μυστικότητα, κατασκεύασαν ειδική πλατφόρμα πάνω στην οποία, με χειρουργικές κινήσεις και χωρίς να αντιληφθεί κανείς τίποτα, τοποθέτησαν ολόκληρη τη χώρα, αφού ήδη με ειδικούς γρύλους την είχαν ανυψώσει περίπου στο μισό μέτρο.

arthrografoi-alithersis-mataiothike-to-schedio-metaforas-tis-elladas-ektos-evropis2Εικάζεται ότι στον κρατικό μηχανισμό έχουν παρεισφρήσει επικίνδυνα αντιευρωπαϊκά στοιχεία κι αυτό, γιατί, μόλις την τελευταία στιγμή, λίγο πριν καταφέρουν να σύρουν τη χώρα εκτός Ευρώπης, ανέλαβαν δράση οι δυνάμεις ασφαλείας, ύστερα από σχετικό τηλεφώνημα περαστικού.

Αν και δεν έχουν γίνει ακόμα επίσημες ανακοινώσεις -αναμένονται από στιγμή σε στιγμή- πληροφορούμαστε ότι ο αρχηγός της συμμορίας έχει συλληφθεί, καθώς και ένα μεγάλο μέρος των δραστών, και ότι αναζητούνται από χωρίου εις χωρίον, εις όλην την επικράτειαν, οι ηθικοί αυτουργοί.

Μόλις διέρρευσε το συνταρακτικό αυτό νέο, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πήραν φωτιά και με ιδιωτική πρωτοβουλία καλούν συνεχώς τον κόσμο να κατέβει στο Σύνταγμα, να εγγυηθεί τη δημοκρατία και να απαιτήσει ταυτόχρονα από την κυβέρνηση να διασφαλίσει, πάση θυσία και ανεξαρτήτως κόστους, την απρόσκοπτη ευρωπαϊκή πορεία σωτηρίας της χώρας μας, καθώς και την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων.

arthrografoi-alithersis-mataiothike-to-schedio-metaforas-tis-elladas-ektos-evropis3Η ανταπόκριση του κόσμου είναι τέτοια, ώστε κατά χιλιάδες συρρέουν από όλες τις γειτονιές της Αθήνας προς το Σύνταγμα, κι αυτό πέρα από κάθε προσδοκία για τους αυθόρμητους διοργανωτές. Συγκεκριμένα, οι κάτοικοι των βορείων προαστίων κατεβαίνουν με γρήγορο ρυθμό, συντεταγμένοι σε πεντάδες ή επτάδες, αφήνοντας πίσω τους υπερήλικες και μια μικρή φρουρά. Ακόμη και τα μωρά απ’ τις κούνιες πήραν μαζί τους οι νεαρές μητέρες, θέλοντας να δείξουν ότι και αυτά επιμένουν στην ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, την οποία και βλέπουν ως μονόδρομο.

Αυτήν τη στιγμή, κι ενώ βρίσκονται στο ύψος του Χαλανδρίου, τα συνθήματά τους σχεδόν ακούγονται μέχρι το Σύνταγμα… “Ευρώπη κι άμα θέλετε”, “Γιούνκερ, εσένα θέλουμε” “Αγκέλα, Αγκέλα είσαι σκέτη τρέλα κι όμορφη κοπέλα”, κι άλλα παρόμοια!

arthrografoi-alithersis-mataiothike-to-schedio-metaforas-tis-elladas-ektos-evropis4Ο γράφων δεν θα μπορούσε να απουσιάσει απ’ ένα τέτοιο πατριωτικό προσκλητήριο, μεγαλύτερο ίσως κι απ’ αυτό για τη Μακεδονία, όπως και οι χιλιάδες λαού, που, από ότι φαίνεται, η πλατεία Συντάγματος θα αποδειχθεί πολύ μικρή για να τις χωρέσει.

Το γαλάζιο της Ευρώπης και της Ελλάδας είναι το χρώμα που κυριαρχεί, με τα χρώματα των σημαιών και των άλλων ευρωπαϊκών χωρών βέβαια να έχουν κι αυτά τη θέση τους.

Είμαι συνταξιούχος, λέει κάποιος δίπλα μας, και ήρθα να απαιτήσω από την κυβέρνηση να μην κάνει βήμα πίσω και να τιμωρήσει παραδειγματικά δια απαγχονισμού αυτούς που δόλια προσπάθησαν να απομακρύνουν τη χώρα μας από την Ευρώπη. Πρέπει να κοιτάξουμε κατάματα το μέλλον, είπε! Τα εγγόνια και τα δισέγγονά μας πρέπει να είναι περήφανα για μας. Οι θυσίες μας θέλω να πιάσουν τόπο!

arthrografoi-alithersis-mataiothike-to-schedio-metaforas-tis-elladas-ektos-evropis5Εμένα που με βλέπετε, λέει κάποιος άλλος συναγωνιστής, πιο εκεί, φωνάζοντας από αγανάκτηση, είμαι τρία χρόνια άνεργος, κάνω υπομονή και περιμένω την ανάπτυξη. Είμαι πολύ ευχαριστημένος. Τρώω κάθε μεσημέρι στο συσσίτιο της εκκλησίας, το βράδυ δεν τρώω, γιατί πειράζει την υγεία. Η Ευρώπη είναι το σπίτι μας και δεν μπορώ να διανοηθώ ότι υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να με βγάλουν απ’ το σπίτι μου σαν αυτούς που ήθελαν να σύρουν την Ελλάδα εκτός Ευρώπης. Αυτοί πρέπει να τιμωρηθούν παραδειγματικά. Δεν θα ανεχτώ να πάνε χαμένες οι θυσίες μου.

Κι ενώ τα μεγάφωνα παίζουν το “Μακεδονία ξακουστή”, ανακοινώνεται ότι μόλις έφτασαν στην Πλατεία οι συναγωνιστές Μάκης Βορίδης και Άδωνις Γεωργιάδης. Ο συναγωνιστής Νίκος Δένδιας είναι καθ’ οδόν, ενώ από το γραφείο του Κυριάκου Μητσοτάκη μάς πληροφορούν ότι ο ίδιος θα αργήσει ένα δεκάλεπτο.

Σarthrografoi-alithersis-mataiothike-to-schedio-metaforas-tis-elladas-ektos-evropis6υνοδοιπόροι στην κοινή ευρωπαϊκή πορεία, ακούγεται πάλι από τα μεγάφωνα, σας ανακοινώνουμε ότι ο μεγάλος οραματιστής, ό μεγάλος ηγέτης, ο σωστός άνθρωπος, ο συναγωνιστής Γιώργος Παπανδρέου, μόλις ξεκίνησε με ποδήλατο από το Καστρί και σε λίγο θα είναι μαζί μας.

arthrografoi-alithersis-mataiothike-to-schedio-metaforas-tis-elladas-ektos-evropis7arthrografoi-alithersis-mataiothike-to-schedio-metaforas-tis-elladas-ektos-evropis9Ήδη αυτήν τη στιγμή υπάρχει το αδιαχώρητο στην Πλατεία κι ο κόσμος απαιτεί αφενός την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων και αφετέρου την εξασφάλιση πάση θυσία και με οποιοδήποτε τίμημα την ευρωπαϊκή μας πορεία. Η συνεννόηση γίνεται με τα κινητά και οι πληροφορίες μας λένε ότι ήδη όλη η Αθήνα βγήκε στους δρόμους. Άνθρωποι κάθε ηλικίας και κάθε οικονομικής δυνατότητας. Όμως, τα μεγάφωνα διακόπτουν για μια ακόμη φορά την πατριωτική μουσική, για να μας αναγγείλει ο εκφωνητής ότι σε μια συμβολική κίνηση οι πρόεδροι, ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΣΕΒ και ΟΤΕ (Ομοσπονδία Τραπεζιτών Ελλάδας), καταφτάνουν στο Σύνταγμα πιασμένοι μεταξύ τους χέρι με χέρι!

Ο Γιώργος, με το ποδήλατό του, χωρίς φρουρά, ήδη βρίσκεται στο ύψος του Hilton και ο κόσμος με ενθουσιώδεις κραυγές τον επευφημεί! Σήκω, Ανδρέα, να τον δεις, για να τον καμαρώσεις, φωνάζει κάποιος δυνατά. Φτυστός ο παππούς του, λέει ένας άλλος από δίπλα, που τον χειροκροτεί. Φτύστε τον να μην το ματιάστε, απαντά ένας τρίτος θαυμαστής του. Ο Γιώργος με το έξυπνο χαμόγελο που τον διακρίνει πάντα, κάνει ορθοπεταλιά και επιταχύνει για να βρεθεί, όσο γίνεται πιο γρήγορα στο κέντρο των εξελίξεων.

arthrografoi-alithersis-mataiothike-to-schedio-metaforas-tis-elladas-ektos-evropis10Ο ενθουσιασμός που επικρατεί παντού είναι μεγάλος. Εγώ, λέει κάποιος δίπλα μας, που δεν τον πιάνει το μάτι σου, είμαι τραπεζίτης και πρώτος ξάδερφος του Γιάννη του Στουρνάρα. Ήρθα κι εγώ να διατρανώσω μαζί με όλους τους φίλους, συναγωνιστές και συνοδοιπόρους για την ευρωπαϊκή πορεία της πατρίδας μας. Όταν όλοι είμαστε ενωμένοι, κανείς δεν μπορεί να μας νικήσει. Εγώ θα έλεγα στην κυβέρνηση να είναι επιεικής με τους πραξικοπηματίες, αν και προσπάθησαν με δόλιο τρόπο να μας βγάλουν απ’ το σπίτι μας. Και συνέχισε ξέρετε πόσο χρόνο έχω να πάρω ευρώ απ’ το κράτος, γι αυτό δεν υπάρχει και ρευστότητα. Κι όμως είμαι και θα είμαι πάντα με την Ευρώπη και με το λαό! Η νίκη είναι με το μέρος μας.

Θέλοντας να κάνει το συνήγορο του διαβόλου ένας δημοσιογράφος λίγο πιο εκεί προσπαθεί να ρωτήσει έναν διαδηλωτή, αλλά τον διακόπτουν τα μεγάφωνα. Ενθουσιώδης ο εκφωνητής, φίλοι και συναγωνιστές ακούγεται να λέει, αυτήν τη στιγμή μόλις έφτασαν στο Σύνταγμα. Ο πρώην πρωθυπουργός και κάτοχος του 1ου μνημονίου, Γιώργος Παπανδρέου, το άξιο αυτό τέκνο της πατρίδας μας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, άξιος γιός υπεραξίου πατρός. Μόλις τώρα, αγαπητοί φίλοι και συναγωνιστές, κατέφθασε επίσης ο αυτοδημιούργητος, ο καλησπέρα-καλησπέρα, το παιδί του λαού, που δεν στηρίζεται από ισχυρούς ο αυριανός πρωθυπουργός μετά τον Γιάννη Στουρνάρα και τη Ντόρα ίσως, ο μεγάλος Σταύρος Θεοδωράκης. Και πριν ολοκληρώσει αντήχησε το σύνθημα. “Ευρώπη, ποτάμι, ελιά, και Κώτσο Βασιλιά”!

arthrografoi-alithersis-mataiothike-to-schedio-metaforas-tis-elladas-ektos-evropis11Σε λίγο θα σας ανακοινώσουμε τα ονόματα και άλλων βουλευτών. Ναι, μόλις φτάνει στα χέρια μου το χαρτί. Στο παλλαϊκό μας συλλαλητήριο επίσης παρευρίσκονται και χαιρετίζουν οι Θεόδωρος Φορτσάκης, ο Πρύτανης, ο Βασίλης Κικίλιας, ό Κωστής Χατζηδάκης, ο Νίκος Βρούτσης, ο Κώστας Τασούλας ο Γιώργος Κουμουτσάκος από τη Νέα Δημοκρατία, οι Χάρης Θεοχάρης, Σπύρος Λυκούδης και Αντιγόνη Λυμπεράκη από το Ποτάμι, οι Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Γιάννης Μανιάτης και Θανάσης Χειμωνάς από το ΠΑΣΟΚ, ενώ πολλοί ακόμη είναι καθ’ οδόν. Ζητάμε την κατανόησή σας, συνεχίζει ο εκφωνητής, αν παραλείψαμε κάποια ονόματα επωνύμων και σημαντικών ανθρώπων!

Επίσης, μας πληροφορούν, συνεχίζει και πάλι ο εκφωνητής, ότι ο συναγωνιστής Φώτης Κουβέλης βρίσκεται στην Ομόνοια και δεν μπορεί να πλησιάσει περισσότερο λόγω του πλήθους. Δίπλα του βρίσκεται η συναγωνίστρια Ντόρα Μητσοτάκη-Μπακογιάννη, ενώ η συναγωνίστρια Φώφη Γεννηματά, η νέα πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, είχε ένα προσωπικό ραντεβού και μας στέλνει θερμό αγωνιστικό χαιρετισμό. Σε λίγο περιμένουμε την ανακοίνωση και το χαιρετισμό του ΣΥΡΙΖΑ.

arthrografoi-alithersis-mataiothike-to-schedio-metaforas-tis-elladas-ektos-evropis13Για τον ΕΝΦΙΑ τι άποψη έχετε; Μπόρεσε τώρα, που μειώθηκε η ένταση, να ρωτήσει ο δημοσιογράφος το διαδηλωτή. Δεν με πειράζει καθόλου, γιατί δεν έχω σπίτι αλλά ούτε κι αν ακριβύνει ο ΦΠΑ θα με πειράξει. Πρέπει οι θυσίες μας να πιάσουν τόπο και μόνο μέσα στην Ευρώπη θα πιάσουν. Εγώ, αν είχα σπίτι, μόνος μου θα το έδινα σ’ αυτούς που μαζεύουν πολλά, για ρίξουν το κόστος συντήρησης και να βάζουν μπελάδες στο κεφάλι τους. Ευρώπη, φίλε μου, Ευρώπη! Και να ξέρεις εγώ αυτόν τον Γιούνκερ πολύ τον πάω. Μ’ αρέσει, όταν ρίχνει στους δικούς μας φάπες, μ’ άρεσε όταν πήγε να φορέσει γραβάτα στον Τσίπρα. Ευχαριστήθηκα, όταν κοπάνησε το κεφάλι του Βενιζέλου μ’ ένα χοντρό βιβλίο. Που έσπαγε πλάκα με τον Σαμαρά. Στο ξαναλέω πολύ τον πάω!

arthrografoi-alithersis-mataiothike-to-schedio-metaforas-tis-elladas-ektos-evropis14Και αφού κάνατε λόγο, για τον κ. Τσίπρα, τι άποψη έχετε γι αυτόν; Την καλύτερη δεν τον βλέπεις τι χαρά κάνει, όταν βρίσκεται ανάμεσα στους άλλους ηγέτες; Εγώ τον έχω μεγάλη φωτογραφία στο σπίτι να γελάει με ανοιχτό το στόμα. Μ’ αρέσει κι ο Βαρουφάκης γιατί είναι άντρας και τον πάνε οι γυναίκες. Να ξέρεις ότι ο Λαφαζάνης ζηλεύει, επειδή δεν τον παίρνουν οι άλλοι μαζί, γι αυτό τα κάνει αυτά. Κι αυτός μαζί μας είναι, με την Ευρώπη, με την Ευρωπαϊκή μας Ένωση. Τι να σου λέω δικέ μου τώρα…

arthrografoi-alithersis-mataiothike-to-schedio-metaforas-tis-elladas-ektos-evropis15Πριν σας διαβάσουμε την επίσημη ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, σας ανακοινώνουμε, ακούγεται να λέει ο εκφωνητής, ότι μαζί μας παραβρίσκεται και ο μεγάλος εθνικός μας ευεργέτης και εθνικός μας εργολάβος, ένα ακόμη άξιο τέκνο της πατρίδας μας, ο συναγωνιστής Αποστόλης Ντόντολας, σε λίγο θα σας απευθύνει θερμό αγωνιστικό χαιρετισμό. Αποστόλης Ντόντολας, το ζωντανό παράδειγμα που μας δείχνει το δρόμο, που μας δείχνει πώς να πιάνουμε τις ευκαιρίες από τα μαλλιά και πώς αύριο μπορεί κι εμείς, όλοι μας, να είμαστε σαν αυτόν. Ας πιάσουμε κι εμείς μια ευκαιρία, ευκαιρία είναι…

arthrografoi-alithersis-mataiothike-to-schedio-metaforas-tis-elladas-ektos-evropis16Και τώρα σας διαβάζω την επίσημη ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

Αγαπητοί φίλοι, σύντροφοι, συναγωνιστές και πολιτικοί μας αντίπαλοι, σας χαιρετίζουμε όλους! Χαιρετίζουμε τα εκατομμύρια λαού που πιστεύετε σ’ εμάς κι αυτήν τη στιγμή διαδηλώνετε κατά της λιτότητας, όπως χαιρετίζουμε και τη σιωπηρή μας πλειοψηφία. Σας χαιρετίζουμε που πήρατε τη διαπραγμάτευση στα χέρια σας και λύσατε τα δικά μας, για να προχωρήσουμε στον πιο έντιμο συμβιβασμό που υπάρχει. Σας διαβεβαιώνουμε επίσης ότι θα προχωρήσουμε στην παραδειγματική τιμωρία των ενόχων, όσων τόλμησαν να μεταφέρουν την Ελλάδα εκτός Ευρωζώνης και εκτός Ευρώπης!

arthrografoi-alithersis-mataiothike-to-schedio-metaforas-tis-elladas-ektos-evropis17Θέλουμε ακόμη να σας πούμε ότι πήραμε το μήνυμα σας και ότι θα πράξουμε τα δέοντα, χωρίς να υπολογίζουμε κόπους, κόστος για σας και θυσίες. Θέλουμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι δεν πρόκειται να προκαλέσουμε ρήξη και ότι είναι κυρίως δική μας πολιτική επιλογή η παραμονή μας στην ΕΕ, στην Ευρώπη. Κανείς σας δεν χρειάζεται ν’ ανησυχεί και για τίποτα. Η κυβέρνηση ενωμένη σαν μια γροθιά έχει τον πλήρη έλεγχο της κατάστασης και θεωρούμε άδικο να λέγονται κάποια πράγματα για συντρόφους μας, οι οποίοι τουλάχιστον για πάνω από 25 χρόνια εργάζονται για την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας και μόνο!

arthrografoi-alithersis-mataiothike-to-schedio-metaforas-tis-elladas-ektos-evropis18Πιστεύουμε ακράδαντα ότι τα γεγονότα έχουν δρομολογηθεί, ότι η χώρα μας παραμένει πρωταγωνίστρια στο σκληρό πυρήνα της ΕΕ, της Ευρώπης. Ήδη αυτή τη στιγμή με απόλυτη ασφάλεια, τα συνεργεία που δουλεύουν πυρετωδώς στα δημόσια έργα, αφού πρώτα τοποθέτησαν τάκους στους τροχούς της πλατφόρμας, όπου είχαν τοποθετήσει την Ελλάδα μας οι υπονομευτές, με τα ανυψωτικά μηχανήματα που διαθέτουν και με απόλυτη ασφάλεια, κατέβασαν τη χώρα απ’ αυτήν. Τώρα πλέον, δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος μεταφοράς της εκτός Ευρώπης στις περιοχές των τριτοκοσμικών χωρών.

Κλείνουμε με τη διαπίστωση ότι η ελπίδα που ήρθε φώλιασε μέσα σας. Το κυβερνητικό μας έργο των πέντε πρώτων μηνών βοήθησε γι αυτό. Έχουμε όμως δρόμο ακόμη και πολλές τετραετίες για το ΣΥΡΙΖΑ μπροστά μας!

arthrografoi-alithersis-mataiothike-to-schedio-metaforas-tis-elladas-ektos-evropis19Το μόνο αρνητικό σ’ όλη αυτή την ιστορία είναι ότι για μια ακόμα φορά -όπως έκαναν και στο παρελθόν οι “Λακεδαιμόνιοι”, σ’ ένα άλλο τότε μεγάλο εθνικό κάλεσμα, αυτό για την ελληνικότητα της Μακεδονίας μας, που έλαμψαν δια της απουσίας τους- έτσι και τώρα απουσιάζουν απ’ αυτό το προσκλητήριο, τη μεγάλη αυτή ευκαιρία της εθνικής συμφιλίωσης που τους δόθηκε. Και πρέπει να καταλάβουν επιτέλους ότι αυτά περί των τάξεων είναι στη φαντασία τους. Μεταξύ μας όλοι οι έλληνες δεν έχουμε να χωρίσουμε απολύτως τίποτα. Όμως, αντί αυτού προτιμούν το κομματικό τους όφελος και μόνο. Αγνοούν τη λαϊκή απαίτηση και παραβλέπουν τα σημεία των καιρών!

Κόντρα σ’ όλους αυτούς οι θυσίες μας πιάνουν τόπο!
Γκρεμίζουμε τη λιτότητα, παίρνουμε τη διαπραγμάτευση στα χέρια μας!
Ούτε άλλο βήμα πίσω!
Για το μέλλον των τρισέγγονών μας, που τους ανήκει!
Για την Ελπίδα, την Ελλάδα και την Ευρώπη μας, ρε γαμώτο!

ΥΓ. Άιντε θύμα, άιντε ψώνιο, άιντε σύμβολο αιώνιο.
Αν ξυπνήσεις,
μονομιάς θα ‘ρθη ανάποδα ο ντουνιάς.

Κώστας Βάρναλης

arthrografoi-alithersis-mataiothike-to-schedio-metaforas-tis-elladas-ektos-evropis20Ανεπανάληπτη και η ερμηνεία του Νίκου Ξυλούρη

 

Ροη ειδήσεων