Πολιτική

«Ας χτίσει ο κ. Τσίπρας πάνω στα δικά μας επιτεύγματα»

Politiki-maria-spyraki-nd-aiges

Η ΝΔ έδωσε στην δημοσιότητα τις ανακοινώσεις του Eurogroup το Νοέμβριο του 2012 και το Μάιο του 2014 και κάλεσε τον πρωθυπουργό να τις διαβάσει

«Να παραδεχτεί ότι τη διευθέτηση του χρέους με αναδιάρθρωσή του ( επιμήκυνση της διάρκειας, μετάθεση λήξεων, μείωση επιτοκίων και μετατροπή τους σε σταθερά), η οποία οδηγεί σε μείωση της καθαρής παρούσας αξίας του, την είχαμε εμείς επιτύχει», ισχυρίζονται στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και καλούν τον πρωθυπουργό να ενεργοποιήσει τη ρήτρα διευθέτησης του χρέους «που είχαμε συμπεριλάβει στα κοινά ανακοινωθέντα του Eurogroup».

Επίσης τον καλούν να παραδεχτεί ότι «με το PSI και την επαναγορά του χρέους που κάναμε το 2012, η χώρα απαλλάχτηκε από 125 δις ευρώ ονομαστικού χρέους ή 70% περίπου του σημερινού ΑΕΠ». Συμπληρώνουν ότι το ελληνικό δημόσιο απαλλάσσεται από την υποχρέωση καταβολής περίπου 10 δισ. ευρώ το χρόνο για τόκους ή 5,5% περίπου του σημερινού ΑΕΠ.

Επιπλέον η ΝΔ ζητά, ο πρωθυπουργός να χρησιμοποιήσει την πρότασή της, τα ομόλογα του ελληνικού δημοσίου που έχει στο χαρτοφυλάκιό της η ΕΚΤ (ANFAs & SMPs) και που πλησιάζουν στη λήξη τους, να μεταφερθούν στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM) και στη συνέχεια ο ESM να μετατρέψει αυτά τα ομόλογα σε ένα νέο δάνειο με χαμηλό επιτόκιο και αποπληρωμή άνω των 30 ετών.

«Ας χτίσει ο κ. Τσίπρας πάνω στα δικά μας επιτεύγματα. Και ας δουλέψει επιτέλους για να τα ενεργοποιήσει προς όφελος της πατρίδας», καταλήγει στη ΝΔ.

Πηγή

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας