Ρεπορτάζ

Εκατοντάδες πολίτες διαμαρτυρήθηκαν για την ευρω θηλιά, στην πορεία της διαπραγμάτευσης χρέους

Reportaz-Chalatsis-plateia-17-06-17

“Αδιαπραγμάτευτοι στην εθνική και κοινωνική μας αξιοπρέπεια”, διατράνωσαν από την πλ. Δημαρχείου, στο αποψινό συλλαλητήριο, στη Βέροια

Τη διαμαρτυρία τους απέναντι στους δανειστές και στην αντιδραστική τους στάση, στο πλαίσιο της ατέρμονης και άγονης διαπαγμάτευσης, εις βάρος του ελληνικού λαού εξέφρασαν με ειρηνική συγκέντρωση και πορεία από την πλ. Δημαρχείου μέχρι την πλ. Εληάς, στη Βέροια, εκατοντάδες εργαζόμενοι, άνεργοι, χαμηλόμισθοι και συνταξιούχοι.

Reportaz-Chalatsis-plateia-17-06-15“…Παίρνουμε τη διαπραγμάτευση στα χέρια μας! Δεν υποχωρούμε! Δίνουμε το μήνυμα! Γκρεμίζουμε τη λιτότητα!
Ήρθε η ώρα να αναπνεύσουμε! Όχι στην ασφυξία που δημιουργεί η θηλιά του χρέους…”, ήταν κάποια από τα κεντρικά μηνύματα που ακούστηκαν στους χαιρετισμούς που απηύθυναν εκπρόσωποι φορέων και πολίτες.

Reportaz-Chalatsis-plateia-17-06-12Κώστας Τσελέπης – Συντονιστής Οργάνωσης Βέροιας ΣΥΡΙΖΑ

“…Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να παίζει με τη Δημοκρατία στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Τέσσερις μήνες τώρα η κυβέρνηση διαπραγματεύεται, έχοντας πυξίδα τη λαϊκή εντολή, για να βγει η χώρα απ’ την κρίση με την κοινωνία όρθια. Σ’ αυτή τη διαπραγμάτευση έχει αποδείξει έμπρακτα τη διαλακτικότητά της αλλά δεν μπορεί να αποδεχθεί τους εκβιασμούς των δανειστών…”, είπε μεταξύ άλλων ο κ. Τσελέπης.

Reportaz Chalatsis pl.Dimarxiou den ekbiazomaste5Ανθούλα Σιδηροπούλου – Ακτιβίστρια

“…Θέλουμε να βγούμε από το τούνελ της δυστυχίας, αλλά δυστυχώς μιλάμε για μια Ευρώπη μου μας θέλει να σερνόμαστε στις ουρές των συσιτίων, πεινασμένοι, χωρίς αξιοπρέπεια. 14.000 άνθρωποι οδηγήθηκαν στον τάφο εξαιτίας των μνημονίων και έρχεται αυτή η… “πονόψυχη” τρόικα με τους θεσμούς της, που τάχα θέλουν το καλό της Ελλάδας, να μας βουλιάξουν εντελώς…”, είπε η κ. Σιδηροπούλου.

Reportaz-Chalatsis-plateia-17-06-13Νίκος Μπέκης – Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης των “Ενεργών Πολιτών”

“…Πριν κάποιες μέρες η αντιπροσωπεία της Ελληνικής Κυβέρνησης έκανε κάτι που έπρεπε να είχε κάνει από καιρό. Τους είπε ό,τι δώσαμε – δώσαμε, τελειώσαμε, αν δεν δώσετε εσείς, εμείς σηκωνόμαστε και φεύγουμε. Ήταν μια πάρα πολύ καλή τακτική και κίνηση που δείχνει διπλωματία αλλά και αποφασιστικότητα, που μέχρι στιγμής μας εκφράζει στο όλο ζήτημα. Ήρθε ο καιρός να πει στοπ. Δώσαμε, δε δίνουμε άλλο…”, είπε ο κ. Μπέκης.

Reportaz-Chalatsis-plateia-17-06-16Τάσος Κωστόπουλος – Εκπρόσωπος ανασφάλιστων ΟΑΕΕ

“…Κάθε διαπραγμάτευση με βάση τα μνημόνια δε γίνεται από τους Ελεύθερους Επαγγελματίες δεκτή, γιατί οδηγεί στον οικονομικό θάνατο χιλιάδων επιχειρήσεων και αν θέλετε και στον πραγματικό θάνατο χιλιάδων επαγγελματιών. Στηρίζουμε κάθε προσπάθεια αυτής της κυβέρνησης να δώσει ένα νέο θεσμικό και πολιτικό πλαίσιο σε αυτή τη διαπραγμάτευση…”.

Αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι η Τροχαία της Βέροιας δεν διέκοψε την κυκλοφορία προκειμένου να πραγματοποιηθεί ανεμπόδιστα η πορεία των διαδηλωτών.

 

Reportaz-Chalatsis-plateia-17-06-17

banner-article

Ροη ειδήσεων